Lime

Maailmalla tapahtuu kaikkea

Katsotaan onko kukaan muu seurannut tätä hullunmyllyä, mitä on tapahtunut ja mitä on edessä.

Meitä kaikkia lähimpänä on tietenkin Ukrainan konflikti joka on varmasti surullista ja tuomittavaa, mutta ne suuremmat murheet tulee pakotesodan seurauksena. Energian hinta nousee ja sähköä voidaan joutua säännöstelemään. Se aiheuttaa samaan aikaan inflaatiota tuotteiden ja niiden kuljetuksen hinnoissa korona elvytyksen eli massiivisen rahan painamisesta johtuvan inflaation päälle. Ukraina ja Venäjä ovat merkittäviä viljan viejiä. Ukrainan sadon pelätään jäävän pieneksi tänä vuonna ja sen toimittamisessa on ollut ongelmia. Joidenkin arvioiden mukaan ne laivat jotka ovat päässeet kuljettamaan satoa, eivät ole toimittanut sitä köyhempiin maihin, jotka sitä eniten tarvitsevat vaan se on myyty parhaimman hinnan maksavalle. Venäjän viljan vientiä eu pyrkii estämään pakotteilla, joka lisää meillä ruuan hintaa, koska raaka-aineita on vaikeampi saada ja niiden hinta nousee.

Venäjän kaasu, öljy ja kaasu kyllä kelpaavat aasiaan, joten Venäjällä ei ole pulaa ostajista. Eräiden lähteiden mukaan Kiina on tällä hetkellä varautunut voimalla siihen, että loppuvuodesta globaalit ruokamarkkinat ovat vaikeuksissa ja he ovat alkaneet ostamaan valtavia määriä riisiä ja viljaa varastoon, jotta ainakaan he eivät tule näkemään nälkää. Kiina ostaa tällä hetkellä niin paljon, että sen pelätään aiheuttavan ruokapulaa muualla aasiassa ja tietysti valtavat vaikutukset koko globaalissa ketjussa.

Kiinassa on myös meneillään ehkä suurin taloudellinen romahdus pitkiin aikoihin. Jopa kolmannes Kiinan bkt:stä voi kadota, kun iso asuntokupla alkaa poksahtamaan. Asuntojenrakentajat ovat pyörittäneet jättimmäistä ponzi huijausta ja nyt ihmiset ovat alkaneet kieltäytymään maksamasta lainojaan. Liikehdintää on useilla seuduilla ja se on heijastanut erittäin negatiivisesti pankkisektoriin, kun ihmiset ovat yrittäneet saada rahojaan ulos pankista. Pankit ovat joutuneet tekemään tekaistuja korona altistusilmoituksia ihmisistä, jotta ovat saaneet heidät pakkokaranteeniin ja pakoitellen joutuneet käyttämään suurta nimetöntä vartio voimaa hajoittaakseen mielenosoituksia. Jos ongelma hajoaa täysin käsiin, niin vaikutukset tulevat näkymään globaalisti taloudessa jolla muutenkaan ei mene hyvin.

Tämän päälle Kiinalla on vielä ikävä tilanne päällä Taiwanin kanssa, jonka Kiina mieltää omaksi alueeksi ja sitä kautta hallitsee vieressä olevia arvokkaita vesialueita. Jenkitkin ikävästi ovat härkkimässä siellä ja presidentti luvannut suojella Kiinan mahdolliselta hyökkäykseltä. Tilanne on erittäin jännittynyt ja koska katseet on Ukrainassa, niin Kiinalla olisi mahdollisuus tarttua siitäkin huolimatta toimeen, koska heillä on hyvät välit Venäjään ja pohjois-koreaan, joten Taiwanin suojelu olisi erittäin vaikeaa ja epätodennäköistä. Muu maailma joutuisi tässä tilanteessa valitsemaan nurkkauksensa ja se jakaisi vielä enemmän valtioita ja saattaisi sytyttää lisää kipinöitä sellaisten valtioiden välillä joilla on entuudestaan huonot välit tai rajakiistoja.

Siitä päästään yhdysvaltoihin joka on erittäin kahtiajakautunut ja ei näköpiirissä mitään, mikä voisi yhdistää ihmiset. Epäsuora sodankäynti Ukrainan kautta ja mahdollisesti tulevaisuudessa Taiwanin kautta on selkeitä yrityksiä saada heikennettyä kasvavaa idän uhkaa. Jos bricks maat alkavat tekemään enemmän ja tiiviimpää yhteistyötä, se voisi merkitä jenkeille sitä, että idästä tulisi taloudellinen mahti ja se söisi dollarin maailmanvaluutta asemaa. Se on ainut asia joka pitää amerikan kasvua yllä ja seuraukset olisi valtavat, jos ulkomaiset valtiot päättäisi alkaa käymään kauppaa omilla valuutoillaan.

Jos kaiken tuon tekstin lyhentää, niin meillä on käsissä eri valtioiden itseaiheutettuja sotia, energiapulaa, nälänhätää ja mahdollisesti vielä globaalin talouden romahtamista. Melko valoisa tulevaisuus siis edessä.

Kommentoi   Perjantai 12. elokuuta 2022 00:29

Ukrainan sodan oudot piirteet

Ukrainan sodan uutisointi on ollut suhteellisen aktiivista, mutta hyvin vaikea nähdä, mikä on vain propagandaa ja mikä totuus tilanteesta. Tämä johtaa siihen, että annettu tieto vaihtelee päivästä toiseen ja tilanteesta annetaan erilaisia mielikuvia.

Tässä on muutama esimerkki mikä on noussut esiin ja ihmetyttää. Venäjällä sanottiin jossain vaiheessa olleen noin 150000 sotilaan vahvuus joista yhden uutisen mukaan oli jo 50000 kuollut ja taas toisen uutisen mukaan 15000 kuollut ja 45000 haavoittunut. Ukrainan presidentti uhosi yhdessä uutisessa, että heillä on miljoonan miehen armeija ja seuraavassa etulinjalle alkoi kelpaamaan kuka vaan ja miehistä pulaa. Ukrainan tappiosta ei ole ollut kuin yksi uutinen jossa oli päivittäin kuolevan 200-300 sotilasta ja toisessa kerrottiin niiden olevan vain hiukan pienemmät kuin Venäjällä. Voimasuhteet pitäisi tällä hetkellä olla Ukrainan eduksi, mutta se ei näy missään ja merkittäviä onnistuneita hyökkäyksiä ei pystytä tekemään.

Tästä päästään yleiseen tilannekuvaan. Ukrainalaiset näyttäytyvät sankareina, jotka osaavat puolustaa maataan jopa traktoreilla ja Venäläisistä leviää mitä enemmän kaikenlaista koomista sähellystä, milloin varusteiden ja milloin taktiikoiden osalta. Siitä huolimatta näemme että Venäjä on onnistunut valtaamaan alueita, vaikka länsimaat on jatkuvasti työntänyt rahaa ja varusteita, etupäässä Yhdysvallat. Tämä yhtälö on jotenkin vaikea ymmärtää.

Asiaa voi myös pohtia kansainvälisellä taholla. Sodan alettua eu asetti Venäjälle lisää pakotteita jo 2014 alkaneiden lisäksi ja on kokoajan lisännyt niitä. Uutisissa on jatkuvasti nousut esiin halu nopeasti irtautua öljyn ja kaasun tuonnista. Nyt peloksi on noussut, mitä jos Venäjä lopettaakin niiden myynnin eurooppaan. Uhotaan ja sitten itketään kun siitä seuraa juuri sitä, mistä uhotaan. Myös finanssisektori teki erikoisia valintoja, kun sulki Venäjän maksuliikenteen ulkopuolelle ja siitä seurasi tappioita länsimaisille toimijoille.

Venäjän ja Ukrainan ollessa maailman suurimmat viljan tuottajat on uutisissa oltu huolissaan, miten se näkyy maailmalla ruuan riittävyydessä. Uutiskynnyksen on ylittänyt monesti huoli miten vilja saadaan ulkomaille Ukrainasta ja kuinka Venäjä varastaa sitä erilaisilla keinoilla pois maasta. Varsinkin afrikan valtiot ovat hyvin riippuvaisia tuosta viljasta, joten oli hyvin erikoinen veto eu:lta laittaa Venäjän viljalle tuontirajoituksia, joka taas provosoi Venäjää tekemään vastaliikkeitä ilmoittamalla, että jos heidän vientiä yritetään estellä, niin he eivät anna helpotuksia Ukrainan vientiin ja kärsijöinä on varsinkin köyhemmät maat.

Uutisointiin on vahvasti tullut Venäjää demonisoiva leima joka on tietysti perusteltua ottaen huomioon heidän hyökkäys toiseen maahan, mutta samalla se on värittänyt meille ihan ihmeellisen kuvan tilanteesta, joka ei todennäköisesti vastaa ihan sitä, mitä nyt tapahtuu. Ehkä huolestuttavin piirre siinä on miten ihmiset ovat alkaneet vaatia naton puuttuvan asiaan ja muutenkin sotatoimia Venäjää vastaan. Uutiset on myös tuonut esiin varsinkin amerikkalaisten toimijoiden suusta huolia Ukrainan alueiden liittämisestä Venäjään ja ehdottaneet Krimin pommittamista. Ensimmäinen on hyvin mahdollista, mutta tapahtuessaan ja sodan jatkuessa olisi yhtä vakavaa kuin tuo jälkimmäinen idea. Tämän jälkeen Venäjä voisi julistaa virallisesti sodan ja laittaa liikkekannallepanon jolloin voimasuhteet keikahtaisi kerralla Ukrainan varmaksi tuhoksi.

Joka tapauksessa tilanne on jo mennyt niin pahaksi, että tällä tulee olemaan globaalisti suuria vaikutuksia vaikka sota loppuisi tänään.

12 kommenttia   Torstai 21. heinäkuuta 2022 07:56

Pride liputuksen pohdintaa

Osui iltalehden juttu, jossa Raumalla on puututtu tasa-arvo ongelmaan, joka kohdistuu juuri pride liputukseen. Suomessa kaikki viralliset liputuspäivät poislukien pride liputetaan Suomen lipulla. Tämä tietenkin asettaa pride liputuksen eriarvoiseen "parempaan" asemaan muihin liputuspäiviin nähden. Raumalla ongelma on korjattu liputtamalla useampi liputuspäivä rauman lipulla. Näen tässä hyvää kehitystä tasa-arvon suuntaan. Tietysti ongelma olisi ratkennut myös siten, että olisi muillakin erikoispäivillä omat liput, mutta taloudellisesti ja säilytystilojen kannalta parempi valinta tyytyä kahden lipun malliin.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b5d970d0-b8c7-4aaf-a99f-5c81ad4c03eb

1 kommentti   Keskiviikko 29. kesäkuuta 2022 16:45

Diktaattorin käsikirja -raportti Suomen näkökulmasta

https://yle.fi/uutiset/3-12408666

Ajattelin huvikseen käydä läpi tämän listan ja katsoa, montako osumaa tulee.

1.Karsi poliittista valtaa rajoittavia tekijöitä, tarvittaessa julista poikkeustila.

Suomessa laajalti sorsitaan isojen/tunnettujen puolueiden ulkopuolelta tulevia poliittisia haastajia. Tähän voisi listata useita asioita, mutta ehkä valtakunnallisesti näkyvin tapaus oli, kun Hjallis Harkimo perusti Liike Nyt ja koska se ei ollut virallinen puolue, se sai kohdata haasteita monessa käänteessä. Ehkä merkittävin oli puoluetukien jaossa. Liike Nyt oli pakko muuttaa puolueeksi, koska ulkopuoliset ryhmät eivät voi saada koosta riippumatta puoluetukea ja näin asettaa heidät altavastaajaksi, koska poliittisen ryhmänkin pyörittäminen vaatii rahaa.

Kuntatasolla on useammassakin kunnassa yritetty käyttää kaikkia keinoja, jotta isojen ryhmien ulkopuoliset ideat tyrmätään heti, jos se idea ei tule heiltä ja on jopa yritetty estää erilaisin keinoin puheenvuoroja, aloitteiden tekoa ja kaikenlaista muuta häirintää. Aluevaaleissa pienet ryhmät eivät päässeet
suoraan osallistumaan ollenkaan, koska säännöt oli luotu isojen puolueiden ehdoilla.

Poikkeustilaakin Suomessa on käytetty koronan suhteen. Jokainen saa olla siitä mitä tahansa mieltä, mutta omasta mielestäni se oli täysin turhaa ja ylimitoitettua.

2. Hyökkää demokratian valvontaelimiä vastaan.

Ei ole mitenkään salaisuus, että Suomessa kuten monnissa muissakin maissa tärkeimpiin virkoihin valitaan ihmisiä, jotka tukevat hallitsevan hallinnon agendaa. Suomessa vaan on asia viety astetta pidemmälle ja perustuslakivaliokunta päättää, milloin perustuslakiin voi tehdä muutoksia ja se rikkoo periaatetta, missä päättäjät tekee lait ja oikeus määrittää tulkinnan, kuten useissa muissa maissa.

3. Kaappaa syyttäjälaitos ja politisoi valtakunnansyyttäjän rooli.

Päivi Räsäsen tapaus oli surullinen esimerkki tästä. Valtakunnansyyttäjä pakotti poliisin tutkimaan tapauksia, missä poliisi ei löytänyt rikosta. Lopulta oikeudessa päädyttiin väittämään Räsäsen sanoneen jotain, mitä ei ole koskaan sanonut. Alusta loppuun koko tapaus oli ihan fiasko ja selvästi pelkästään agendalasit päässä tehty hyökkäys. Tämä ei tietenkään ole ainut tapaus, mutta näkyvin ja ajankohtaisin.

4. Miehitä yhteiskunnan avainpaikat lojalisteilla.

Tämä on ollut maantapa, niin kauan kun muistan. Toimii myös toisinpäin, eli jos olet palvelut yrityksiä tai globalisteja ollessasi vallassa, voit saada hyväpalkkaisen työn palkinnoksi.

5. Käytä demokratian kieltä.

Tässä Suomi on hiukan takapajula. Edes populismi ei saa ihmisiä liikkeelle ja puolueet juhlivat, kun saavat vaalivoiton vaaleissa, jossa aina vaan vähemmän ihmisiä käy äänestämässä, koska eivät usko poliitikkojen tekevän sitä, mitä lupaavat

6. Sivuuta vähemmistöjen oikeudet.

Nykyisessä woke aallossa vähemmistöjen oikeudet on muutettu etuoikeudeksi jopa silloin, kun sillä ei saavuteta parasta lopputulosta. Tasapuolisen kohtelun sijaan on pyritty tekemään pakkokiintiöitä ja nostamaan väkeä paikkoihin, johon heillä muuten ei olisi mahdollisuuksia. Ilmiö on vielä hienosti saatu muutettua siihen muotoon, että jos joku uskaltaa kertoa ettei tämä ole tasa-arvoista tai oikeudenmukaista kohtelua, niin hänen kimppuun hyökätään ja hänen julkikuvasta tehdään negatiivinen ja vähemmistövastainen.

7. Systeemin täytyy näyttää demokraattiselta.

Siinä onnistutaan erinomaisesti. Käytössä oleva valintatapa varmistaa ettei ulkopuoliset henkilöt pääse häiritsemään isojen puolueiden valtaa. Äänestysprosentti kiinnostaa vain siinä tilanteessa, kun oletetaan, että ne omat kannattajat jäivät menemättä äänestämään. Kulissien takana paikkoja aletaan jakaa jo ennen vaaleja ja äänimäärät ei merkitse varsinkaan kuntatasolla yhtään mitään. Isoille puolueille itseasiassa sopisi mielellään ettei tarvisi erikseen olla henkilökohtaisia ääniä, vaan voitaisiin omassa porukassa sitten päättää, kuka valitaan mihinkin hommaan. Tehtäviin voidaan myös ottaa täysin ulkopuolisia ihmisiä. Ehkä näyttävin esimerkki oli Aleksander Stubbin valinta pääministeriksi, vaikka hän ei ollut edes edustajana eduskunnassa, eikä hän ollut edes ehdolla eduskuntavaaleissa.

8. Sinetöi valtarakenteet tukahduttamalla sananvapautta.

Media on melkolailla isojen puolueiden taskussa, jopa YLE jonka pitäisi olla puolueeton. Vääränlaiset mielipiteet on helppo kitkeä pois ja sananvapaus on joustava käsite, kun laitetaan agendalasit silmille.

9. Valvo tiukasti koululaitosta.

Suomessa on päätetty ottaa käyttöön oppivelvollisuuden pidennys. Koulutus on hyvin yhtenäistä ja siihenkin on alkanut valumaan ideologisia asioita jotka sotivat tiedettä tai hyviä tapoja vastaan. Yliopistotasolla nuo agendat näkyvät räikeimmin ja sitä levitetään faktana, josta ei saa olla erimieltä. Koululaitoksista valitaan aina omaa kantaa edustavia puhujia, jos jossain tarvitaan paikalle asiantuntijaa.

10. Kestävä yksinvalta tarvitsee ideologisen perustan.

Paras tapa saada valta pois ihmisiltä on saada heidät kyttäämään toisiaan ja asettamaan heille erilaisia nimikkeitä, jonka avulla pyritään vaikuttamaan henkilön uskottavuuteen tai arvoasemaan. Pyritään tuhoamaan ihmisiä heidän menneiden perusteella tai paisutellaan asioita. Vallassa oleva ideologia on, että kuka vaan voi olla mitä vaan, kunhan se tietty porukka antaa siihen luvan ja mahdollisuuden.

11. Tee kansalaisista riippuvaisia valtiosta.

Suomessa jaetaan niin paljon tukia ettei tarvitse edes miettiä, miksi sitä kannattavia ihmisiä on paljon. Mitä enemmän ihmiset on riippuvaisia valtiosta, sitä enemmän he ovat valmiita puolustamaan tukiaan ja antamaan kannatusta jopa heille tuhoisille keinoille siinä samalla.

12. Kestävä diktatuuri on mahdotonta ilman korruptiota.

Suomessa ei ole korruptiota, mutta meillä on hyvä veli verkostoja. Puolueilla on tapana palkita hyvin puoluetta palvelleita. Kyseessä voi olla jopa politiikan ulkopuolinen henkilö, eikä ole mitenkään ihmeellistä, että puolueet keskenään junailee tietyille henkilöille tiettyjä pestejä.

13. Heikennä oikeusvaltiota juridisesti.

Tämä onkin jo käyty läpi aikaisemmin.

14. Valmistaudu torjumaan ulkopuolelta tulevaa painostusta.

Tässä Suomi on onnistunut hyvin huonosti ja olemme ottaneet käskyjä ulkopuolelta jo pitkään ja olleet poliittisen valtapelin nappuloita itsenäisyydestä lähtien.

Kommentoi   Maanantai 25. huhtikuuta 2022 09:06

Nato kannattajat hoi!

Yleisimmät Naton puolesta tulevat argumentit on yleensä se, että ei saa antaa Venäjän vaikuttaa Suomen valintoihin tai tekemisiin. Minulle ei vain ole selvinnyt, millä tavalla Venäjä on niihin puuttunut Kekkosen aikojen jälkeen? Sisvistäköön ken tietää. Eu:hun liittyminen onnistui ja jopa isäntämaasopimus NATOn kanssa onnistui ilman mitään seurauksia.

Toinen argumentti on, että Suomi pelaa Venäjän pussiin tai mielistelee Venäjää jos päättää pysyä neutraalina, vaikka paras tilannehan on jos pystyy säilyttämään kaikkien kanssa hyvät suhteet ja käydä kauppaa.

Kolmas argumentti on maiden välinen historia. Sillä tosin tarkoitetaan viimeisintä sotaa, ei niinkään koko historiaa ennen sotia tai mitä on tapahtunut sotien jälkeen ja miten maailma on muuttunut 40-luvun jälkeen täysin erilaiseksi. Mutta tottakai meidän pitää sitä muistella ja tilaisuuden tullen purkaa kaikenlaiset patoutumat ulos. Niinhän sitä käy tälläkin hetkellä kun viha kohdistetaan kansalaisuuteen, syntyperään tai sukujuuriin, vaikka heillä ei olisi mitään tekemistä koko sodan kanssa.

Lisääkin argumentteja saa heittää ja mielelläni kuulisin jonkun sellaisen, missä olisi jotain logiikkaa taustalla.

17 kommenttia   Keskiviikko 09. maaliskuuta 2022 20:27

Muita Rocket Leaguen pelaajia?

Onkohan täällä ketään, kuka pelaa rocket leagueta?

Itse innostuin kokeilemaan joskus viime vuoden loppupuolella season 4 ja 5 vaihteessa ja siitä lähtien tullut pelattua.

Tällä hetkellä 3v3 gold 2 div 3 ja 2v2 gold 2 div 4 ja todennäköisesti seuraava peli ratkaisee nouseeko gold 3. 1v1 gold 1, jäänyt vähän vähemmälle, vaikka hyvää treeniä sekin.

Sen verran hyvin peli luistaa, että hyvällä tuurilla viimeistään ensi kaudella tavoitteena päästä platiniumille 2v2 ja 3v3.

Rumblessa gold 2 ja hoopsissa vasta putosin gold 3 puolelle.

5 kommenttia   Maanantai 14. helmikuuta 2022 11:30

Tule kertomaan erikoisin biisi josta tykkäät

Saa tulla kertomaan hulluin tai erikoisin biisi, mistä pidät. Mielellään kuulisin myös, mikä siinä biisissä vetoaa ja suora youtube linkki olisi plussaa. Ja jos tämä sinun erikoisin biisi on joku ihan tavallinen biisi, niin kerro, miksi koet sen olevan erikoinen/hullu tai muuten vaan erilainen kuin keskiverto musiikki.

32 kommenttia   Perjantai 14. tammikuuta 2022 18:46

Koronapassin ihmeellinen voima.

"Nyt Päijät-Soten alueella on kielletty sisätiloissa yli 20 hengen tilaisuudet, mutta 27. päivä lähtien raja on 10 osallistujaa. Tuolloin myös ulkona järjestettävät yleisötilaisuudet rajataan enintään 50 henkilöön.

Yleisötilaisuuksien henkilömäärän rajoituksen vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Yleisissä kokouksissa, kuten mielenosoituksissa, koronapassia ei voi ottaa käyttöön rajoituksen vaihtoehtona."

Jos tulkitsen tuon oikein, niin ravintolaan saa ottaa vaikka 500 ihmistä, jos heillä on koronapassi, mutta jos ne täysin samat ihmiset haluaisivat järjestää mielenosoituksen ulkona, se on kiellettyä. Melko erikoista.

8 kommenttia   Perjantai 17. joulukuuta 2021 17:01

Rokotuskattavuus ja tartuntojen määrä kasvaa

On hyvin mielenkiintoista seurata eri medioissa, kun tehohoidon tarve ja tartunnat näyttävät lukujen mukaan jatkuvasti kasvavan ympäri Suomea. Erilaisten alueellisten uutisien otsikoissa yleensä mainitaan ennätyksiä ja miten tilanne on huonoin koko pandemian aikana ja välillä ollaan jopa huonoimmassa jamassa valtakunnallisesti. Samaan aikaa rokotekattavuus on jatkanut kasvua ja ilmeisesti vieläkään ei ole loppunut rokotettavat kesken, joten ei pitäis olla syytä paniikkiin. Media ja poliitikot rummutavat rokotusten puolesta ja osa ihmisistä ovat jo valmiita asettamaan työpaikoille rokotepassi vaatimuksia tai pakkorokotuksia. Pelko rokottamattomia kohtaan on suunnaton. Toisen ääripään ihmiset taas syyttävät mediaa tiedon väärentämisestä. Väitteitä näkee jokaisen korona uutisen alla. Yleisin on se, että rokottamattomaksi luokitellaan ihminen, jolla ei ole syystä tai toisesta kahta rokotusta. Toinen väite näyttää olevan, että positiivisen korona näytteen antaneita on sairaalassa saamassa hoitoa johonkin muuhun kuin koronaan. Kommenttikentissä käytävä vääntö on todella koomista tai mautonta ja hyvin todennäköisesti molemmat osapuolet yhtä huonosti kartalla koko asian suhteen. Yhtä aikaa yhteiskuntaa ollaan avaamassa ja rajoittamassa, kun ei tiedetä mitä pitäisi tehdä. Ympäri maailmaa tuntuu tapahtuvan todella isoja ihmisoikeuksia sen toivossa, että sillä selätetään korona, mutta silti tauti tuntuu jatkavan aina vaan sykleissä, eikä millään toimilla näytä olevan suurempaa vaikutusta. Rokotteen piti olla suuri helpotus ja paluu vanhaan, mutta näköjään se ei ole ollut sellainen helppo tie ulos tästä ja vähän vaikuttaa, että tätä samaa rumbaa tullaan jatkamaan vielä pitkään.

35 kommenttia   Maanantai 15. marraskuuta 2021 22:37

Väkivallaton mielenosoitus tuottaa taas tulosta

Vaaditaan ilmastotekoja ja aiheutetaan turhia valtion kuluja. Kyllä nyt maailma muuttuu paremmaksi, kun aikuiset ihmiset heittäytyvät tahallaan hankalaksi, eikä osaa tehdä edes mielenosoitusta, johon ei tarvitse poliisin ja oikeuslaitoksen puuttua.

Surullisinta on, että tätä touhua tukee Luonto-liitto ja Maan ystävät, jotka saavat julkista valtion tukea. Eli verovaroin tuetut järjestöt antavat tukea sille, että pieni porukka voi mennä purkamaan ilmastoahdistusta ja vastustamaan poliisia.

Koskahan nämä ihmiset tajuaa, että niitä ilmastotekoja varten pitäisi kerätä rahaa ja tehdä konkreettisesti hyvää, eikä rasittaa julkisen puolen taloutta ja ruuhkauttaa oikeuslaitosta omien ahdistuksien takia.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/161d6a5c-4a55-4605-8433-58e1ce025f5c

10 kommenttia   Lauantai 16. lokakuuta 2021 07:32

« Edellinen sivu | Seuraava sivu »