Arisama

Oikea tie kestävään onneen

maanantai 02. marraskuuta 2015 17:20

Olen tullut pohdinnoissani siihen tulokseen, että oikea tie kestävään onneen tulee itsemme kehittämisestä henkisesti sekä fyysisesti.

Monet ihmiset eivät usein arvosta itseään niin paljon kuin heidän pitäisi. Ongelmat syntyvät siitä, ettemme ole sitä mitä oikeasti haluaisimme olla. Koska emme ole vielä saavuttaneet omaa potentiaaliamme. Emme ole vielä kehittäneet itseämme tarpeeksi, jotta voisimme olla tyytyväisiä itseemme! Olemme vain varjoja todellisesta itsestämme ennen kuin uskallamme tehdä juuri niin kuin haluamme tehdä. Tämä on syy siihenkin sanontaan miksi ihmiset ovat elämässään tyytymättömiä siihen mitä he jättivät tekemättä eivätkä siksi että olisivat tehneet jotakin.

itsensä kehittämisessä itsensä kehittämisen takia ei kuitenkaan ole järkeä. Elämästä pitää myös nauttia ja siksi kaikkein paras ja luonnollinen tapa kehittää itseään on tehdä juuri niitä asioita mistä pidämme... mihin meillä on lahjoja ja mielenkiintoa.

Ensimmäinen askel itsensä kehittämiseen on ajatus siitä. Toinen askel on uskaltaa aloittaa pohjalta ja uskaltaa tarttua tilaisuuksiin. Joskus astumme tielle tietämättä itsekään täysin miksi. Jos huomaat että tie ei ole oikea, uskalla astu siltä pois. Mieti mitä oikeasti haluat tehdä äläkä välitä toisten sinun mieleesi asettamista ennakkoluuloista. Ole vahva ja usko itseesi, tee niin kuin mielenkiintosi sinulle sanovat; löydä oikea tie pohtimalla.

Yritän nyt antaa hyvän esimerkin siitä kuinka nämä asiat aiheuttavat noidankehän ja estävät meitä kehittämästä itseämme: Kehon harjoittaminen kasvattaa itsetuntoamme, mutta emme aloita harjoittamaan kehoamme, koska emme ole tarpeeksi tyytyväisiä itseemme, jotta viitsisimme aloittaa. Lisäksi mieliimme on syntynyt kuva itserakkaista ja peilikuvaansa rakastavista bodaajista, jotka eivät muuta teekään kuin pumppaavat rautaa.

Ratkaisu: Mieti ensin oletko tyytyväinen kehoosi ja siihen miltä näytät? Etkö ole? Harjoita kehostasi sellainen mihin voit itse olla tyytyväinen äläkä alistu toisten sinun mieleesi iskostetuista mielikuvista. Uskalla tehdä itsestäsi omien ajatustesi mukainen ja saavuta fyysinen potentiaalisi. Treenaa siis sen verran kuin mitä sinulla on mielenkiintoa kehittyä. Treenaa sen verran, että voit olla tyytyväinen lopputulokseen ja ylläpidä saavutettu tulos.

Sinun ei tarvitse treenata jos olet jo oikeasti tyytyväinen terveyteesi, ulkonäköösi ja lihaskuntoosi. Yksi hyvä tapa havaita totuus omista ajatuksistasi on kateus. Kateus on kuitenkin hyvin kärjistetty näkemys. Näemme hyvävartaloisen ihmisen tai Mozartin soittamassa viulua ja haluisimme olla kuten hän. Ehkä haluaisimme olla jopa parempia? Emme ehkä kuitenkaan halua aivan samanlaista vartaloa tai elättää itseämme musiikilla. Bruce Lee:ta lainatakseni: "A goal is not always meant to be reached, it often serves simply as something to aim at."

Muita esimerkkejä keskeisistä asioista, joiden kehittäminen tekee meidät onnelliseksi: Taito tehdä ystäviä, taito elättää itsemme, taito ilmaista itseämme, taito olla empaattinen.

Kun olemme havainneet itsessämme piilevät potentiaalit ja olemme kehittäneet itseämme pitkälle; syntyy kuitenkin aina uusia ongelmia ja uusia epätäydellisyyksiä mitkä haluamme korjata. Olemme kuitenkin jo niin pitkällä kehityksessä, että ongelmat tuntuvat aina vain pienemmiltä. Tämä johtuu siitä että olemme itse jo niin vahvoja ja tyytyväisiä itseemme sellaisena kuin olemme. Omasta mielestämme oikeasti tärkeissä asioissa kehittyminen tekee meistä onnellisia, sillä silloin huomaamme tekevämme sitä mistä voimme olla ylpeitä. Huomaamme olevamme oman onnemme seppiä kun ymmärrämme, että onni tulee itsestä. Tässä piilee oikea tie kestävään onneen.

Mieliala: Tyytyväinen
Taustalla soi: Black City - The Day My Hero Died

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »