BruceVaan

Itsestäänselvyyksiä

Ihminen on alkujaankin ollut nomadinen laji, joka on etsytynyt ja levittäytynyt pitkin maailmaa joko uteliaisuudesta, tai useammin tarpeen mukaan - parhaan mahdollisen elämän halussa; tämä on myös asia joka yhdistää meitä muuhun eläinkuntaan, ja soisi sen kertovan meille myös miten tärkeää on kokea empatiaa kaikkea elävää kohtaan.

Nykymaailmassa eri syistä muutokset tapahtuvat nopeammin, ja tämä demografinen rakennemuutoksen nopeus toki voi syystä hieman pelottaa, ja asettaa haasteita. Hyvää tässä on se, että tiedon lisääntyessä on myös ymmärretty, että meitä ihmisiä yhdistää useampi asia kuin mitkä meitä erottaa.

Nykyisenlainen valtiojärjestelmäkin on verrattain uusi, ja juuri tämän takia myös "kuvitelluista valtioista" puhutaan, jossa ajan henki on usein määritellyt sen, mikä tekee kansan ja miten kukin kansallisvaltio itsensä ja kirjoitetut ja kirjoittamattomat sääntönsä määrittelee.

Ihmisillä on yleensä myös melko tehokas kyky oppia uusia kieliä, kyky sopeutua uusiin olosuhteisiin, ja myös kyky auttaa tpinen toistaan. Se on ollut yksi selviytymisemme peruskivistä. Sotaisuuttakin ja yhteenottoja on aina ollut, mutta tässäkin suhteessa ajat ovat erilaiset näin hyvinvointivaltion näkökulmasta. Nykyään etenkään hyvinvoivilla alueilla ei tarvitse elämän ja kuoleman nimissä taistella kauhean rajatuista resursseista, vaan jopa kaikkein köyhimmille on olemassa jonkinlainen kyky selviytyä ilman, että toista ihmistä tarvitsee siirtää pois tieltä.

Minusta on paljon helpompaa kommunikoida kaikkien kanssa ja miettiä vaikka sitä miten tästä kaikesta tehdään vielä toimivampaa , kuin että alkaisi vänkäämään paljon triviaalimmeista asioista kuten väärästä korostuksesta tai ihon eroista., tai miksi sinä syöt possua ja joku tien ei syö.

Vaikka nykyään nämä paikat täällä kiven ja lasin asuttamilla ihmisten mailla kosstuukin enemmän mikroyksiköistä kuin varsinaisista heimoista, niin hyvinvoivassa maassa syyt toiseuttavaan käytökseen tai suoranaiseen röyhkeään alistamiseen tai väkivaltaan eivät voi kummuta mistään järkiperäisestä. Ne ovat niitä jo alussa mainittuun suhteellisen muutoksen nopeuteen liittyvää ahdistusta, tulevaisuuden pelkoa. Eli siinä mielessä ollaan vähän joskus myös sen vanhan nomadiheimojuurtemme vankeja toisinaan. Vaikka miten hyvin asiat olisi, saatamme nähdä mahdollisuuksien sijaan enemmän uhkia - vaikka juuri se ihmisen sopeutumiskyky ja yhteistyö loputa tuovat ne parhaat tulokset. Tämän saavuttamiseen ei myöskään auta jo olemassa olevien asenneongelmien kärjistäminen papukaijamaisesti toistamalla kuinka tuo ja tämä ei toimi niin kuin tämä ja tuo tahtoisi. Hätäkö meillä on tässä glogbaalin nomadiperheemme kanssa tehdä tästä vielä parempaa ja ehkä auttaa suossakin olevaa.

Ihmisen perustavanlaatuinen tarve on aina ollut etsiä mahdllisimman turvallista ja mielekästä elämää. Kaunis maisemakaan ei haittaa. Vaikka moni ikävöineekin pommitettuihin kotikaupunkeihin, joista lähtenyttäporukkaa kulkee joskus päällisin puolin terveen näkösinä täällä, joskus jotenki masentuneina, tai sitte niinku tää yks tyyppi tossa minun lähellä, kansanmurhasodassa hengissä selvinneenä ja vain kätensä siinä menettäneenä...

...niin, siis että vaikka moni heistä ikävöineekin johonkin, jota oli, ja jota ei sellaisenaan enää olekaan, ovat he yhtä lailla myös taas yksi osa ihmislajin jatkumoa: nomadeja etsimässä turvallisempaaja ravinteikkaampaa ympäristöä, kun edellisen kanssa tulee ongelmia - tai ihan vain silkasta uteliaisuudesta . Jos en sallisi oman lajini toimia näiden perustavanlaatuisten tarpeiden mukaan, olisin pelkkä ihmisen varjo. Ja oli niiden uusien hahmojen kulkuun kujillamme syynä mikä hyvänsä, yhteistyökyvyn kehittäminen edeleen, ja provosoitumiselta pidättäytyminen ovat parhaat aseemme leikin jatkumiseen leikkinä. Kaverin kanssa se on kivempaa, ja sellaisen voit saada kenestä tahansa.

3 kommenttia   Perjantai 05. kesäkuuta 2020 05:01

Keskustelun ajautuminen pierun luomaan paitsioansaan

Olen usein törmännyt elämässäni keskusteluihin, jotka harhautuvat tai jopa kuolevat pierun kautta. Usein tämä aiheuttaa myös naurua ja saattaa johtaa halpahintaisen huumorin etsiskelyyn Youtubesta.

Tämä ei ole paha. Tämä ei ole hyvä.

Tämä on totuus.

Kertokaa alle omat HAUSKAT totuutenne.

1 kommentti   Lauantai 30. toukokuuta 2020 02:05

Runo

raahaudun jalkeille istumaan,
edessäni seisovat nahkaiset toteemit
ja ohjaan, porno elää palikkatesteissä,
tuotanto kuolee ensimmäiseen tautiin

Kommentoi   Sunnuntai 16. helmikuuta 2020 19:35

Kävin tänään...

...kaupassa.

Ostin avocadoja, banaaneita, paprikoita, mustaherukoita, sipsejä, olutta, kananmunia ja kondomeja.

Huomenna ajattelin täyttää noita kondomeja ostamallani oluella.

4 kommenttia   Torstai 30. tammikuuta 2020 23:48

Haussa...

170-180 cm nanen, mieluiten leveähkö selkä, koko m/l,

Ihan vaan, jotta voidaan helpommin jakaa vaatekaappien sisältöä.

PS. kuvallisille 100% vastaus

Kommentoi   Tiistai 28. tammikuuta 2020 07:00

Kultajäsenyys loppui. Ranteet auki.

YLLÄPITO KUISKASI
"Kultajäsenyys-aikasi on loppunut! Olemme erittäin kiitollisia tuestasi Kuvake.netiä kohtaan ja toivomme, että harkitset Kultajäsenyyden jatkamista myös tulevaisuudessa. Lisäinfoa aiheesta löytyy täältä.

12 kommenttia   Maanantai 20. tammikuuta 2020 06:35

Talousoikeistolaisessa ohjailussa oleva valtamedia ei ole uutisoinut asiallisesti Rinteen hallituksen hyvistä teoista

http://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2019/12/05/miksi-naista-ei-puhuta/?fbclid=IwAR2dInzXPsW8w1zj3-Q582ULixSmliqcRguSNBWZwfS7s0fUELK9AxJcmS8

"Kun media keskittyy uutisoimaan siitä, miltä asiat näyttävät, ovat Rinteen lyhytikäisen hallituksen teot päässeet unohtumaan kokonaan. Tähän asti on keskitytty huutelemaan sen vappusatasen ja muiden muka petettyjen lupausten perään, mutta kun niitä lupauksia nyt toteutetaan, ollaankin ihan hiljaa ja toivotaan, että kukaan ei huomaa.

Eilen presidentti vahvisti lait perusturvan eli peruspäivärahan, työmarkkinatuen ja vähimmäismääräisten sairaus- ja vanhempainpäivärahojen korottamisesta, lapsilisän yksinhuoltajakorotuksen korottamisesta sekä lapsilisän korottamisesta 4. ja 5. lapsen osalta. Samassa istunnossa hän vahvisti myös lait takuueläkkeen ja pienimpien kansaneläkkeiden korottamisesta.

Siinä on alku sille vappusataselle, jota kukaan ei ole koskaan luvannutkaan antaa kerralla."

5 kommenttia   Lauantai 07. joulukuuta 2019 15:37

Gimmafrendihakemus!

Todistetaan, että tää on mahdollista! Ei muita vaatimuksia! Koko Kuvakkeen sinkkuarmeijan toivoa nostattamaan. Olkoon tää "one for the team" vaikka oonki vannoutunu ikisinkku! Viestit julkisina tai prvalla, en välitä!

P.S. KUVA OIS PLUSSAA JA 100+++ VASTAUS KUVALLISILLE!

10 kommenttia   Keskiviikko 27. marraskuuta 2019 23:55