Guttersniper

Uusi albumi nyt kuunneltavissa Youtubesta!

Tuorein julkaisumme "One Night in Neo Härmälä" on nyt kuunneltavissa suoratoistolla Youtubesta, myöhemmin löytyy myös muista palveluista!

Tyylit vaihtelevat biitistä toiseen, eli jos kokeileva räppi iskee, niin otahan ihmeessä kuunteluun!

Linkki levyyn: https://youtu.be/qcq2HUFLb6U

2 kommenttia   Sunnuntai 05. marraskuuta 2017 12:27

Aloitin uuden musaprojektin, tsekatkaa!

https://www.youtube.com/watch?v=oTn16P8XMp4&feature=youtu.be

"Dwaal is a Finnish musical project that is a combination of psybient, trance, downtempo and electronic music in general. Influenced by artists such as Solar Fields and Carbon Based Lifeforms and Boards of Canada, the song is a journey in itself. A pair of quality headphones is recommended."

Kuunnelkaapa ja pistäkää hyvä kiertoon! :>

8 kommenttia   Sunnuntai 06. elokuuta 2017 20:53

Uutta maistiaista tulevasta matskusta!

https://www.instagram.com/p/BWQ-lP8BjAo/

Käykääpä kuuntelemassa! IG raiskaa äänenlaatua aika urakalla, mutta eiköhän meiningistä saa kiinni joka tapauksessa!

Kommentoi   Maanantai 10. heinäkuuta 2017 15:33

E-koodeista

Usein kuulee väitettävän, että E-koodit ovat kaiken pahan alku ja juuri, ja että kyseinen järjestelmä on kehitetty pimittämään epätietoiselta kuluttajalta luonnottomat myrkyt. Tällaista asennetta esiintyy eritoten hippiporukoissa, joissa itsekin pyörin.

Näin ei ole. Itse asiassa hyvin suuri osa E-koodeista on terveellisiä. Itsehän rakastan tuoreista raaka-aineista valmistettua, lähellä tuotettua luomuruokaa (kukapa ei?), joten tällainen väittämä E-koodien suhteen saattaa tulla puskista. Pysykää kuitenkin mukana, sillä esitän villin väittämän siitä, että osa E-koodeista on hyvästä, osa pahasta.

Mitä E-koodi sitten tarkoittaa? E on lyhenne Euroopasta, ja sen perässä oleva numerosarja taas viittaa EU-ruokasäännöstöön, jonka mukaan ruokien ainesisältöä luokitellaan, ja tehdään laskelmia siitä, kuinka paljon mitäkin olisi syytä nauttia (tai välttää nauttimasta) päivässä. Esimerkiksi E284 on boorihappo, jota saa ruoassa käyttää vain kaviaarissa. E252 on kaliumnitraatti (jota löytyy pekonista ja salamista) ja sen käyttöraja päivässä on 0-3,7% milligrammaa painokiloa kohden. Ja kuten aiemmin sanoin, hyvin suuri osa E-koodeista on hyödyllisiä, mitä tulee terveelliseen ja herkulliseen ravintoon ja elämään. Esimerkiksi E300 on askorbiinihappo, tarkemmin sanottuna C-vitamiini. E101 on B2-vitamiini, E948 on happi ja E160c on chilistä uutettu mauste. E160 voi olla myös porkkanasta löytyvää beetakaroteenia tai tomaatista löytyvää lykopeenia, jotka ovat kumpainenkin terveysvaikutteisia.

Nämä koodit kehitettiin säännöstelyn vuoksi, jotta esimerkiksi vaarallisen lyijyoksidin (eli mönjän) käytön voisi helposti kieltää makeisista. Tällainen totta kai tulee nykyään itsestäänselvyytenä, mutta ennen E-koodeja ruoan täyttyminen vaarallisista ainesosista (usein ihan tietämättömyydestä johtuen) oli pahimmillaan kuolemiin johtava ongelma, ja E-koodit kehittyivät auttamaan näiden ongelmatekijöiden luokittelussa.

Joten entäpä ne "pahat" E-koodit? Esimerkiksi natriumglutamaattina tunnettua aromivahvennetta E621 syytetään siitä, että se olisi hyvin monien oireiden alkusyy, mutta mikäli kuorruttaa pastansa parmesaanilla, niin ruoka-annoksessa on todennäköisesti enemmän glutamaattia kuin yhdessäkään glutamaattia sisältävässä valmisruoassa. On myös olemassa värjäysaineiden ryhmä, joka tunnetaan nimellä "Southampton Six", jolla on pieni mutta joka tapauksessa havaittu korrelaatio lasten ylivilkkauden aiheuttamisessa, joten se todennäköisesti on välttämisen arvoinen aineryhmä. Myös rikkidioksidin (E220) on todettu voivan pahentaa astmaa, mutta viini ilman rikkidioksidia useimmiten maistuu härskiintyneeltä, ja joka tapauksessa sitä on käytetty lähestulkoon jokaisessa viinipullossa aina antiikin Rooman ajoista alkaen.

Kaikesta huolimatta valtaosa kaikista allergioista ja intoleransseista on täysin luonnollisten ainesosien aikaansaannosta: Maito, kananmunat, pähkinät, kala, soija, selleri ja niin edelleen. Itse asiassa jokainen ruoka-aine tai neste planeetallamme (oli siinä E-koodeja tai ei) on jollain tasolla toksista - omenoissa on syanidia, jengiä on kuollut vesimyrkytykseen, keräkaalissa on pahimmillaan struumaa aiheuttavia ainesosia eli goitrogeenejä, perunoissa on myrkyllistä solaniinia ja parsakaalissa on karsinogeenisiä ainesosia. Mutta kuten E-koodeissa, näiden myrkyllisten ainesosien määrä on minimaalinen, ja näiden ruokien syömisestä saadut hyödyt voittavat potentiaaliset haitat helposti. E-koodien ero näihin ainesosiin on se, että niitä on laajalti testattu ja niille on annettu tietyt turvatasot ja nauttimisrajat.

Fakta on se, että kaikki ruoat ovat useiden kemikaalien (tuo paha sana!!!) yhdistelmiä, ja pelkkä luonnonmukaisuus ei tee asioista parempia nauttia. Isoimmat ravinto-ongelmat aiheutuvat aineista, jotka ovat täysin luonnollisia, eli suola, rasva ja sokeri (jotka ovat kukin E-koodittomia tuotteita, boom)

Loppukaneetti: E-koodit eivät ole mikään mystinen ihmisen hyvään ravintoon lisätty paha, vaan on kattokäsite monille ainesosille, joista suuri osa on hyödyllisiä ja luonnonmukaisia. Tietysti monet kamalat ja epäterveelliset ruoat sisältävät myös E-koodeja, mutta useimmiten E-koodit eivät ole se asia, joka tekee näistä ruoista epäterveellisiä, vaan liiallinen suola, surkea rasva-hiilariprofiili ja etenkin sokeri.

Uskon ettei meidän tulisi pelätä ruokaa, vaan yrittää ymmärtää sen koostumusta paremmin. Tiedän toki että tässä ongelmassa on monia tulokulmia. Monet esimerkiksi uskovat, että halpa ruoka on surkeaa itsessään. En olisi itse niin varma. Ihmiset, jotka käyttävät valtaosan tuloistaan ruokaan ovat yleisesti jo valmiiksi heikoilla jäillä ravitsemuksen suhteen. Nämä ihmiset ovat usein köyhiä, sairaita ja/tai vanhoja, joilta voi puuttua tietämys tai kyky kokata tuoretta ja ravitsevaa ruokaa. Nämä ovat ihmisiä jotka ovat kaikista riippuvaisimpia halvasta ruoasta, samalla kun keskiluokka nauttii E220:lla kyllästettyjä viinejä, E252:lla leissattuja kalliita pihvejä ja E284:llä höystettyä kaviaaria .

30 kommenttia   Sunnuntai 17. heinäkuuta 2016 15:39

Perseilyä gallupalueella

Päätän nyt pitkästä aikaa tehdä blogimerkinnän gallupalueen sisällä tapahtuvasta suoranaisesta perseilystä, jota etenkin Olaf on jo pidemmän aikaa harjoittanut. Kommentoin aihetta blogiini sen vuoksi, että gallupiin kommentoidessa tekstiä ei voi muotoilla yhtä tehokkaasti, ja vastaukset vanhoissa gallupeissa joutuvat uusien gallupeiden varjoon.

Kyse on siis tästä gallupista: http://kuvake.net/gallups/results.php?id=167877 ja jokainen voi huomata välittömästi gallupin neutraalin muotoilun, jonka herra yrittää itse kuitata vain "tapana avata keskustelu." On kovin ironista, että Olaf puhuu siitä kuinka media yrittää paisuttaa ongelmia, kun samanaikaisesti hän itse vähättelee asiaa ja tuo esille omaa suoranaista tietämättömyyttä huokuvaa näkemystään värittyneiden vastausvaihtoehtojen kautta. Kai tämänkin voi vain sivuuttaa sanomalla että "minähän en siis ole journalisti, joten minä voin muotoilla asiat miten haluan."

Mutta nyt kun gallup ja sen asettelu on tiedossa, niin mennäänpä asiaan.

"Sadat tuhannet valkoiset" voivat hyvinkin olla poliiseille raivoissaan jenkeissä, mutta virkavallan sorron alle joutuvia vähemmistöryhmien edustajia on kuitenkin suhteessa enemmän. Gallupissa kommentoineen Gatsbyn linkkaama tutkimus totesi, että vaikka ampuma-aseiden käyttöä virhavallan puolelta (eli kaikista äärimmäisintä voimankäyttöä) voikin kohdistua eri ihmisryhmiin suurin piirtein saman verran, niin mustat ja latinot joutuvat 50%:sti todennäköisemmin fyysiseen kanssakäymiseen poliisin kanssa, eli poliisit käyvät käsiksi kosketellen, tuuppien, lyöden rautoihin, tai sitten vetävät pampun, pippurisumutteen tai sen aseen esille. Faktaa, ei fiktiota. Tämä huomio jäi kuitenkin herralta (sekä myös Olafilta) kommentissaan mainitsematta, mistäköhän johtuu? Minäpä esitän villin väittämän: Se johtuu siitä, että Gatsby ja Olaf eivät kumpainenkaan vaivautuneet lukemaan edes tutkimussuunnitelmaa (joka valottaa ongelmaa), ja tuovat esille vain poliisin äärimmäisen voimankäytön, eli aseella ampumisen ihmistä kohti. Tämän lisäksi Gatsby puhuu siitä, että valkoisia kohti ammutaan keskimäärin enemmän kuin mustia, mutta unohtaa mainita, että jopa hänen omassa linkissään mainitaan, että valkoisten osuus populaatiosta (63%) on huomattavasti isompi kuin mustien osuus populaatiosta (12%), mikä selittää ilmiötä runsaissa määrin.

Toinen esimerkki: Mustat ja valkoiset käyttävät, diilaavat ja hallussapitävät noin saman verran huumausaineita prosentuaalisesti, mutta valtaosa vankiloiden huumausainerikoksista istuvista vangeista - oli kyseessä sitten käyttö, hallussapito tai välitys - on mustia (lähde: http://www.protectcivilrights.org/pdf/reports/justice.pdf ) Eli etnistä profilointia jenkkien oikeusjärjestelmästä sekä virkavallasta löytyy. Jälleen kerran faktaa, ei fiktiota.

On irrelevanttia tuoda tällaisessa kontekstissa esille että valkoisiakin sorretaan, sillä kukaan ei ole siitä eri mieltä tahi asiaa kieltänyt. Sen esilletuominen kuitenkin kuulostaa aktiivisesti harjoitetun vähemmistöprofiloinnin vähättelyltä. Tai sitten hra Olaf ei jälleen kerran ole tehnyt läksyjään ja huutelee tietämättömänä provojaan paskasti puetussa gallupissaan.

Olafin gallupit käyvät päivä päivältä surkeammaksi näytelmäksi, mitä tulee muotoiluun. Pidän herran toimintaa itsessään vastuuttomana ja sen takia huvittaa, kuinka hän edes kehtaa öyhöttää siitä, kuinka media nyt vääristelee asioita, kun hän tekee itse tismalleen samaa jättämällä kertomatta ongelmaa koskevia avaintekijöitä. Sen provon ja keskustelun herättelyn taakse on niin helppo piiloutua gallupalueella.

46 kommenttia   Keskiviikko 13. heinäkuuta 2016 13:31

Basson Nosteessa!

Hei, olemme KVP:n kanssa mukana Basson Nosteessa! Käykää nakkaamassa meille ääntänne, mikäli haluatte kuulla kokeellista räbätiräbää entistäkin paremmin tuotettuna! http://www.basso.fi/noste/kvp-lokkijay/

Kommentoi   Torstai 23. kesäkuuta 2016 13:34

Melkoista!

Jahas, tuli sitten pitkästä aikaa eksyttyä monen mutkan kautta takaisin katsomaan meininkejä ilman tunnusta. Koneeni kuitenkin ehdotti vanhaa tunnustani ja salasanaani.

Ajattelin sitten "kirjautua" sisälle, olettaen että tunnukseni olisi poistettu tietokannasta (jossa sen sanotaan säilyvän muistaakseni 90 arkipäivän verran. Se oli kuitenkin mahdollista palauttaa, ja oletin tämän palautuksen tekevän jonkinmoisia nollauksia/resetointeja tunnukseen.

Mutta. Olin täällä sisäänkirjautuneena viimeksi 1.9.2014, ja mikään ei tunnu muuttuneen. Tallessa aivan kaikki blogimerkintäni, yksityisvisviestit, gallupit, Ihan kaikki. Siis mitä helvettiä, ei tarvinnut edes pyyhkäistä pölyjä päältä?! :D

Noh, täällä sitä taas ollaan, ainakin toistaiseksi!

18 kommenttia   Perjantai 31. heinäkuuta 2015 04:02

Manifesti Kuvakkeen jättämisestä

Hei, te kaikki mainiot toverini!

Tein ensimmäisen gallupini lokakuussa vuonna 2006. Homma räjähti lapasesta, ja yhtäkkiä huomasin luoneeni mieltäpuhaltavan määrän keskustelua muun muassa politiikasta, psykologiasta, musiikista, ruokavalioista, pippeleistä sekä pimpeistä, amiksesta sekä lukiosta, juustosta sekä kinkusta. Boy, that escalated quickly!

Olen kokenut valaisevia kohtaamisia ja heittäytynyt mukaan intensiivisiin dialogeihin ties mistä asiasta, ja samalla huomannut kuluttavani aikaa toivottoman tuntuisiin pitkäaikaisiin väittelyihin, jotka ovat muistuttaneet enemmän raastavaa monologia kuin hengittävää, vuorovaikutteista keskustelua. Kummassakin on puolensa, ja eräs viisas mies sanoikin tämänlaisten pakkomielteiden kuuluvan nuoren miekkosen elämään.

Niin mukavaa kuin tätä taivalta onkin ollut tepastella teidän kanssanne, on minusta jo pidemmän aikaa tuntunut siltä, että tämä paikka on antanut minulle kaikkensa ja tuottaa nykyään lähinnä epämiellyttäviä tuntemuksia.

Hiljattain elämääni ja mieleeni on alkanut muodostua uusia maisemia ja arvoja. Nämä asiat muodostavat kokonaisuuden, johon en voi asetella Kuvakkeen käyttämistä raunioittamatta osaa niistä ideaaleista, jotka ovat pikkuhiljaa alkaneet nousta teoriasta käytäntöön. Tämän täytyy jäädä pois, johtuen osittain sivuston ulosannista ja osittain ikiomasta asenteestani.

Mutta sit kuitenkin: Monet asiat matkan varrelta vihjailevat minulle jo kirjoittaessani tätä tekstiä, että tulen ikävöimään tätä sosiaalista kollektiivia. Ja PALJON. Te, eräät elämäni ihanimmista ystävistä, teitte tästä paikasta sen virtuaalisen kodin, joka sai minut jäämään näinkin pitkäksi aikaa aloilleni. Tutustuin upeisiin ihmisiin, joista suuri osa todennäköisesti pysyy vierelläni aina siihen asti, kun pärskin viimeisiä nesteitäni ulos kuolinvuoteellani. Te upeat otukset, jumalauta, tiedätte mistä puhun.

Te teitte tästä paikasta elämyksen; Gallupien ja viesteilyn kautta esitetyn tragikoomisen näytelmän, johon kuului moninaisia hahmoja - aina hauskoista sidekickeistä isommissa rooleissa tarpoviin yksilöihin. Joukkoon mahtui pari kuvaannollista (ja myös kirjaimellista) kyrpääkin, mutta eipä kunnon showtakaan synny ilman ajoittaisia peeniksiä.

Useat ulkopuoliset seuraajat ovat nauraneet sille, kuinka paljon arvoa olen antanut tälle paikalle ja kuinka uppiniskaisesti olen tätä herrasMIESNAISliigaa puolustanut. Ja varmasti tulen puolustamaan vastaisuudessakin. Teidän vuoksenne ottaisin pari parrua lisääkin sinne perseeseen. Rakastan teitä, tulee ikävä!

Olen kokonaisvaltaisesti kiitollinen tästä elämyksestä. En varmastikaan olisi sama ihminen ilman tätä yhteisöä.

Pidän profiiliani täällä maanantaihin asti, jonka jälkeen poistun tästä bittiavaruudesta. Siihen asti minuun voi olla yhteydessä tätä kautta, mikäli on jotain sanottavaa tai kysyttävää.

KIITOS TEILLE KAIKILLE VIELÄ KERRAN! <3 [hali]

31 kommenttia   Lauantai 30. elokuuta 2014 04:05

Uutta blogia!

Tästä lukemaan: http://kansantajuistaja.blogspot.fi/2014/08/tiede-ei-ole-vihollisesi-osa-1.html

Ajatuksia on lupa sanoa ja blogia saa pistää eteenpäin! :>

3 kommenttia   Keskiviikko 20. elokuuta 2014 14:41

Defeat

"Defeat, my Defeat, my solitude and my aloofness;
You are dearer to me than a thousand triumphs,
And sweeter to my heart than all world-glory.

Defeat, my Defeat, my self-knowledge and my defiance,
Through you I know that I am yet young and swift of foot
And not to be trapped by withering laurels.
And in you I have found aloneness
And the joy of being shunned and scorned.

Defeat, my Defeat, my shining sword and shield,
In your eyes I have read
That to be enthroned is to be enslaved,
And to be understood is to be leveled down,
And to be grasped is but to reach one's fullness
And like a ripe fruit to fall and be consumed.

Defeat, my Defeat, my bold companion,
You shall hear my songs and my cries and my silences,
And none but you shall speak to me of the beating of wings,
And urging of seas,
And of mountains that burn in the night,
And you alone shall climb my steep and rocky soul.

Defeat, my Defeat, my deathless courage,
You and I shall laugh together with the storm,
And together we shall dig graves for all that die in us,
And we shall stand in the sun with a will,
And we shall be dangerous."

- Gibran Khalil Gibran

Kommentoi   Keskiviikko 16. huhtikuuta 2014 16:13