Lime

Epälooginen hybridi strategia

Korona aika on ollut siitä ihmeellinen, että vaikka kyseessä on virus joka on saanut koko maailman polvilleen, niin silti tiedotus on hoidettu todella huonosti. Koko aikana olen nähnyt ihan muutamia kertoja paikallisen median julkaisevan ilmoituksia, jossa kerrotaan paikoista, jossa on voinut altistua koronalle. Erikseen osaan mainita kaksi baarikierroksen ilmoitusta ja yhden soundfest tapahtumassa olleesta. Koska tämä ilmoittelumäärä oli ilmeisesti riittävä, niin päijät-sote päätti ettei enää tiedota joukkoaltistumia, ellei ne aiheuta merkittävää riskiä epidemian leviämiselle.

30.9 "Lahti siirtyy koronan leviämisvaiheeseen – maakunnassa tartunta 10 prosentilla testatuista, tulossa koko epidemian huippuviikko"
https://yle.fi/uutiset/3-12122548

Tällä ei ylitetty tuota merkittävän riskin rajaa, eikä aiheesta uutisoitu lisää.

11.10 "Koronaepidemian leviämistä ei ole saatu suitsittua Päijät-Soten alueella. Viikonlopun aikana on todettu yli 60 uutta tartuntaa, viime viikolla tartuntoja oli lähes 350."
https://yle.fi/uutiset/3-12137934

Saa nähdä ylittääkö tämäkään tuota määritelmää. Jos ei niin olen todella tyytyväinen ettei kyseessä ole vielä vaarallisempi tauti suurimmalle osalle ihmisistä. Todennäköisesti oltaisiin kuoltu jo kaikki tällä tiedotustasolla.

Kommentoi   Maanantai 11. lokakuuta 2021 11:39

Onneksi nuorilla ei ole muuta huolehtimisen aihetta kuin ilmastonmuutos

"Kangasharjun mukaan työmarkkinoilla on parhaillaan työvoimapulaa ja töitä riittää tekijöille ja niille, jotka haluavat opiskella. Mutta entä se tulojen kehitys lähivuosina?

– Palkkoja ei voida nostaa tarpeeksi. Näkymä siitä, että palkkakehitys olisi hyvää – sitä ei ole."

"Muun muassa Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n ekonomisti Sanna Kurrosen mukaan tulevaisuus näyttää huolestuttavalta erityisesti nuorten näkökulmasta.

– Meillä on supistuva työvoima ja kasvavat hyvinvointivaltion menot. Esimerkiksi eläkemaksuihin, jotka maksavat työssäkäyvät, tulee korotuspaineita, jos taloudessa menee huonosti ja työtätekeviä on vähän."

https://yle.fi/uutiset/3-12130634?utm_source=facebook&utm_campaign=yleuutiset&utm_medium=social

6 kommenttia   Torstai 07. lokakuuta 2021 20:41

Ihmisten käsitys faktoista värittyy ideologian perusteella.

Törmäsin tuossa somessa ihmeelliseen ilmiöön, joka on tuntunut yleistyvän viime vuosina. Jos joku esittää valtavirta mediasta poikkeavan väitteen, niin ensimmäisenä joku vaatii tähän lähdettä. Sitten kun kerrotaan, mistä lähde löytyy ja vaikka lähde on virallista tietoa, niin lähteen perään kysellyt alkaa valittamaan, miksi hänen tarvisi itse lukea niitä virallisia tietoja ja ottaa asioista selvää, kun asia nyt vaan on näin kuten mediassa sanotaan. Johtuuko se siitä, että luotetaan liikaa median sanaan vai siitä, että oletetaan sen väitteen tekijän olevan automaattisesti väärässä, koska mediassa on sanottu toisin ja suututaan, kun tuleekin eteen virallista tietoa, joka on ristiriidassa jonkun esitetyn väitteen kanssa? Asetelma kääntyy epämukavaksi, kun luultiin olevan hyvissä asetelmissa, mutta yhtäkkiä ollaankin osapuoli jonka tietämys osoitettiin olevan vain pintapuolinen.

Sitten on tietysti olemassa vastaavasti myös päinvastainen ilmiö, jossa suurinosa ihmisistä pyrkii ohittamaan faktapohjaisen uutisen jollain tuulesta temmatulla jutulla tai jollain täysin epäluotettavan lähteen tiedon avulla joka ruokkii ilmiöitä lisää ja alkaa leviämään "faktana", koska niin moni sitä sanoo.

Ihminen tuntuu muodostavan mielipiteensä melko hataralta ja usein tunnepohjalta. Siinä voi olla vaikeaa pysyä keskimaaston ihmisen kärryillä, mikä on faktaa ja mikä fiktiota, kun molemmat ääripäät suoltaa näkemyksiä ja hyökkää toisten väitteisiin ilman, että on minkäänlaista käsitystä. Aina tuntuu riittävän asiaa puoltavalle ihmiselle tieto, että "asiantuntijat" ovat aiheesta mieltä X ja toisen ääripään ihmisille riittää "perus järki" ja "kaikkihan sen tietää" asenne toteamaan ettei asia voi olla niin. Ai että sitä ihmistä kuka uskaltaa tuohon väliin eksyä avaamaan keskustelua kumman tahansa osapuolen kanssa, niin että se uhkaa heidän näkemystään.

Siitä muodostuu nopeasti melko köyhä keskusteluilmapiiri, jos kaikkia asioita katsotaan aina ensin ideologialasit silmillä ja pyritään sulkemaan pois toisten näkemykset väärinä. Faktat on faktoja, katsoo niitä ihan miltä suunnalta tahansa ja kuinka kovasti haluaisi sulkea ovia niiltä.

33 kommenttia   Lauantai 25. syyskuuta 2021 17:24

Ilmoita vasemmistovaikuttajia tänne!

Ajattelin että olisi hyvä vähän laajentaa näkökantoja ja alkaa seurailemaan vasemmisto/vihreä akselilta jotain vaikuttajia/kansanedustajia tai vastaavia, joiden sisältö perustuu lukuihin, tunnetruihin faktoihin tai muuten vaan luotettaviin lähteisiin.

Esimerkkinä kokoomuksen Tere Sammallahti, jonka juttuja seurailen ja usein miten olen samoilla linjoilla (pois lukien hänen nato kantansa ja suhtautuminen liittoihin). Hjallis (liike nyt) teki ainakin jossain vaiheessa kantaa ottavia videoita joita silloin tällöin tuli seurailtua. Persuilla on tietysti Sebastian Tynkkynen joka omasta mielestäni panee itsensä likoon ja tykkään varsinkin hänen omistautumisestaan elokapinan suhteen. Rautatieaseman päikkäri video varsinkin oli loistava ja muutenkin pyrkimys avata keskustelua näiden selvästi asioista eri mieltä olevien kanssa.

Erityismaininnan arvoisia ovat myös Heikelä ja Koskelo 23 minuuttia sekä Ivan Puopolon podcastit. Molemmat edustavat ehkä enemmän liberaali oikeistoa, vaikkakin hiukan eri tyylillä. 23 seuraan käytännössä päivittäin ja suosittelen vahvasti muillekin.

Nyt siis jos tiedät vastaavia vasemmiston/vihreiden näkulmasta maailmaa katsovia henkilöitä jolta löytyy video ja äänimateriaalia, niin suosittele. Ei mitään kolumnisteja tai bloggaajia. Ne ei kiinnosta yhtään, kun niistä ei vaan saa irti sitä samaa, mitä ihmisestä saa kameran edessä.

6 kommenttia   Keskiviikko 08. syyskuuta 2021 15:53

Nyt tarvisi ilmasto experttiä auttamaan monimutkaisen aiheen kanssa.

Tiedän että täällä käy paljon ihmisiä, ketkä aktiivisesti toitottaa ilmasto asioista, niin ajattelin heillä olevan tietoa myös, miten lähteä tulkitsemaan tätä videota:

https://youtu.be/9gNqZIQD__A

Onko tässä vain tuulesta temmattu asioita vai voiko olla niin, että ilmasto asiat on monimutkaisempi yhtälö kuin ihmisen tuottamat hiilidioksidipäästöt?

Ehdottomasti niillä on vaikutusta, siitä ei ole epäilystäkään, mutta eniten kiinnostaa kuinka paljon tuo kaikki muu vaikuttaa? Merivirrat ja auringon muutokset vaikuttavat varmasti, mutta tuossa oli niin paljon asioita ettei sitä yksinkertaisesti pysty ymmärtämään yhdeltä istumalta tutkimatta, mistä on kyse.

6 kommenttia   Tiistai 13. heinäkuuta 2021 19:23

"Onneksi lahdessakin on yksi valopilkku ja se on Lime"

Minun uusin trance XmiX kuultavissa:
http://areena.yle.fi/1-50564866

Alkaen n.1h 14min kohdilla.

1 kommentti   Maanantai 10. elokuuta 2020 05:44

Hienoa olla autoilija

https://yle.fi/uutiset/3-11370704
"Näin autoala leikkaisi liikenteen päästöjä: Autovero alas, kilometrivero käyttöön ja vauhtia vähäpäästöisiin polttoaineisiin"

https://www.is.fi/autot/art-2000006520732.html
"Kilometrivero etenee kohti maalia – viran­omaiset käynnis­televät nyt tiemaksu­järjestelmän ”iteroivaa suunnittelua”

Autoilijan lompakko on pohjaton, kun tarvitaan lisää rahaa valtion kassaan ilmaston tekosyyllä. Mitähän sitten aletaan verottaa, kun ihmiset vähentävät liikkumista ja verotulot laskee? Ihan kuin meillä olisi tässä lähiaikoina ollut joku ongelma siinä, kun ihmiset ei liiku ja kuluta normaalisti... Voi olla että muistan väärin. Pääasia että yksityisautoilua kurjistetaan, kun ihmiset tahallaan ajelevat turhia ajoja ja ovat tahallaan köyhiä eikä osta uusia vähäpäästöisiä autoja.

10 kommenttia   Maanantai 01. kesäkuuta 2020 08:12

Maailman kovimmat mökkibileetkö?

Tästä ei omaa galluppia viitsinyt tehdä, mutta jos tänne eksyit, niin kerro tuleeko musiikki uutisen videolla mielestäsi:

A) Vastakkaiselta rannalta, maailman parhaista äänentoisto järjestelmästä.
B) 5€ Bluetooth kajarista joka sijaitsee puhelimen läheisyydessä.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/63c755fc-e10b-4173-8780-d67f7ab3c60c?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1589832199

4 kommenttia   Keskiviikko 20. toukokuuta 2020 11:57

Xmix

Perjantai 13 ja meikäläisen xmix ylex:n taajuuksilla alkaen n. 1h 8min!

http://areena.yle.fi/1-50436702

Kommentoi   Perjantai 13. maaliskuuta 2020 23:30

Matemaattinen ongelma

Joskus tulee hetkiä, jolloin ei vaan oma matematiikkapää riitä selvittämään kyseistä laskua, niin ajattelin jos täällä olisi fiksumpaa porukkaa. Ostin laimennettavaa tuulilasinpesunestettä 250ml purkin, jossa sanotaan sen sekoitus suhteeksi 1 osa tätä ainetta ja 30 osaa vettä ja riittoisuus pitäisi olla jopa 10L valmista tuulilasinpesunestettä. Itse en saa tuolla sekoitussuhteella edes 8L (7750ml) valmista, joten missä menee vikaan?

4 kommenttia   Tiistai 09. heinäkuuta 2019 15:03