Marsuilija

Muistakaa pelastaa tippuneet tervapääskyn poikaset!

tiistai 23. heinäkuuta 2019 01:43

Tervapääskyn poikasia tippuilee nyt kovasti pesistään, kun ne lähtevät kuumaa pakoon.

Tervapääsky ei koskaan lyhyjen jalkojensa vuoksi pääse ottamaan maasta tarpeeksi ilmaa siipiensä alle, että pääsisi lentoon sieltä ja tästä seuraa se, että tervapääskyn emo ei pääse ruokkimaan tippunutta poikastaan maahan.

Joten ehdottomasti auttakaa jokaista tervapääskyn poikasta, jos sellaisen maasta löydätte.

Eilen itse törmäsin tälläisen pikkuiseen reppanaan, jonka seuraksi sitten jäin, kunhan olin vettä sille hakenut ja kääntänyt sen jaloilleen. Myöhemmin kävin hakemassa hänet pahvilaatikkoon, kun olin välissä selvitellyt, mistä saisin apua sille.
Eläinsuojeluyhdistyksen kautta apua sitten tulikin, eli älkää soittako esimerkiksi eläinpelastusyksikköön, koska sieltä eivät auta luonnonvaraisia eläimiä.

Onneksi mä sain ihanalta äidiltäni kyydin, jotta pääsin viemään linnunpoikasen turvaan ja samalla matkalla haettiin toinenkin tervapääskyn poikanen sekä varpusen poikanen.
Kaikki saivat sitten apua onneksi.

Haluan vaan tällä viestittää kaikille, että älkää olettako, että linnunpoikasen emo tulee ja auttaa, koska se ei ole itsestäänselvää eikä suurissa tapauksissa edes mahdollista, eli auttakaa pieniäkin lintuja, älkääkä kävelkö vaan ohi. <3

Mieliala: Kiitollinen
Taustalla soi: Ellips - lintu joka lensi ikkunaan

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »