YLIKAMU

Ihmisten vapauksien puolesta

lauantai 30. tammikuuta 2021 21:05

Eletään vaarallisia ja hämmästyttäviä, jopa kumouksellisia aikoja.

Ihmiset on saatu kulkemaan kuin lampaat laumassa tai pässit naruissa, narut tiukasti kaulan ympärille kiedottuina.
Viimeisin, ja jo yli vuoden ajan tehokkaana lyömäaseena on ollut mahdollista käyttää koronavirusta ja sen luomaa pelon ilmapiiriä.
Samaan aikaan kun höselletään koko taudin ympärillä tai puhutaan rokotteista sun muusta, vedetään nyöriä kaulan ympärillä entistä tiukemmalle. Ihmisen vapautta rajoitetaan siis ihan tosissaan.

Uneliaimmat kai uskoo, että "no, seurataan nyt annettuja rajoituksia hamaan tappiin saakka, kattotaan kuis käy". Mutta tuliko mieleen, että nämä rajoitukset saattavat tulla hallitsemaan ihmisten elämää yleisesti pitkään tai ehkä loputtomasti? Se on vain siitä kiinni, kuka ensimmäisenä keksii, miten ihmismassjoa hallitaan Pohjois-Korean malliin ja pakotetaan ne toimimaan tietyllä tavalla. Siitä seuraava vaihe on yksityisyyteen kajoaminen.
Entä sananvapaus? Punaviherkonehan on jo valmiiksi laatinut mielivaltaisia kantojaan sen suhteen, että kaikki normaalikin puhe, joka jollain tapaa eroaa heidän intresseistään, on ns. "vihapuhetta". Tätä he käyttävät lyömäaseena ja vallan väärinkäytön kapulanaan.
Samaan aikaan aletaan Eurostoliitossa suunnitella oikein kampanjoita sen suhteen, jotta miten ihmisten suut saataisiin entistä tiukemmin tukituiksi. Ihmiset hiljaisiksi sosiaalisissa medioissa ja ihmiset hiljaisiksi kaduilla.

Kun aletaan määrittää ihmisen vapauteen ja perusoikeuksiin liittyviä kysymyksiä kuljetaan niin vaarallisen maaperän päällä, ettei uskoisi. Vaaralliset vallankäyttäjät voivat sortua kääntämään sen myös diktatuuriksi. Mitkäs ovatkaan diktatuurin ensimmäiset merkit? Niinpä. Sananvapauden rajoittaminen ja riisto. Ja myös sen lisäksi vain sen omien tarkoitusperien mukaisen totuuden, yhden totuuden suoltaminen ihmisten ilmoille - pureskele ja niele, mitä me annamme, se on totuus, yksi totuus.

Vaarallisin esimerkki ihmisen peruskoikeuksien rajaamisesta ja demokraattisen maailman, vapaan maailman oikeuksiin kajoamisesta tulee sosiaalisten mediajättien taholta. Viimeisin ja suurin esimerkki presidentti Trumpin sometilien jäädyttäminen vain niistä syistä, että hän puolusti kotimaansa ihmisoikeuksia ja totuutta viimeiseen hikipisaraan. (ja tekee sitä toki yhä, ähäkutti somejätit).
Mutta samaan aikaan vaaralliset terroristit saavat avoimesti pitää julkisia sometilejään tuolla maailmalla?

Toisaalta Euroopan Unionihan on kuin yksi suuri diktatuuri. Sieltä ne määräykset kylvetään, kuinka kukin osakkaan tulisi toimia. Ja tämä koko hoito tulee vielä äärimmäisen kalliiksi. Lopullinen tie on oltava irtoaminen tästä epäpyhästä liitosta. Se voi tehdä kipeää, moni seuraa ehkä Britannian esimerkkiä ja taivalta vielä pitkään, mutta lopussa kiitos seisoo. Se on kuin dominopeli, kun sieltä yksi osatekijä poistuu, poistuu sieltä pian muitakin. Loppujen lopuksi se on kansakuntien parhaaksi.

Jos ei jo suuri toimija yleisesti, mutta on erittäin vaarallista, että pelkillä yhtiöillä on niin suurta yksittäistä valtaa, että he voivat puuttua sillä valtion päämiesten oikeuksiin. Raha se on joka määrittelee tämänkin asiakokonaisuuden. Raha ja valta.
On vielä järjenääniä maailmassa ja esimerkiksi Euroopassa, kun vaikkapa Unkari ja Puola taistelevat somejättiläisten mielivaltaisuuksia vastaan. Tällä pyritään säilyttämään järki ja tasapaino, sekä oikeudet vielä ihmisyksilöillä.

Jokaisen on kuitenkin hyvä tietää, ymmärtää ja muistaa omat perusoikeutensa. Jos kerta elämme vapaassa ja turvallisessa maailmassa, sen myös pitää olla sitä. Jos kerta elämme parlamentaarisesa demokratiassa täällä Suomessa, sen on oltava silloin sitä.
Ei niin, että vapauksia rajataan ja ihmiset sullotaan ahtaaseen aitaukseen kuin teuraalle menevät lampaat.

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »