KusiFasaani

Paluu helvetinpesään

perjantai 02. huhtikuuta 2021 07:56

Melkein samantien äidin kuoleman jälkeen, muutin hetkeksi takaisin kotiin. Tein sen jotta Mian ei tarvitsisi olla yksin. Toki tarjouduin muuttamaan Mian kanssa saman katon alle jonnekin terveellisempään ympäristöön, kauas Esasta. Mia ei halunnut.

Me sisarukset käytiin läpi äidin vaatteita ja tavaroita. Suuri osa vaatteista annettiin vanhainkoteihin yms. Ne oli hyväkuntoisia ja tuoksui ruusuille. Äiti piti aina pieniä tuoksupusseja vaatteiden seassa kaapissa. Kultakorut jaettiin neljään osaan. Esa piti osan ja loput oli meille. Muistoiksi.

Kun kaikki mikä muistutti äidistä oli joko heitetty pois tai lahjoitettu muualle, Esa yllätti meidät. Sen uusi naisystävä muutti meille. Johannalla oli pitkät vaaleat hiukset ja paljon kultakoruja. Pidin sitä horona tietysti. Äidin kuolemasta ei ollut mennyt edes kuukautta ja joku muu oli muka astumassa sen tilalle. No way! Alkuun Johanna yritti kovasti olla kaveria mun ja Mian kanssa mutta se ei vaan tuntunut luonnolliselle. Sitä myös jarrutti se, että Esa sulatti loput äidin koruista ja teki niistä uusia koruja Johannalle, koska se ei halunnut 'vanhoja' koruja. Right.

No eipä mennyt kauaa kun Johanna alkoi juosta vieraissa ja varastaa Esalta. Esa luuli että me käytiin sen lompakolla ja meinas tulla tappelu. Mä olin kuitenkin jo aikuinen ja mua ei enää pallottelisi kukaan. Olin aina valmis antamaan takaisin samalla mitalla. Johanna taisi jäädä kiinni, en ole varma koska en halunnut olla kotona kuin sen mitä nyt välillä kävin nukkumassa.

Esa teki mun elämästä taas mahdollisimman hankalaa. Se luki kaikki mun kirjeet ja postit mitä sinne tuli. Suutuin siitä aika huolella ja muistutin sitä että se on rikos ja teen rikosilmoituksen jos se ei lopu. Mulla oli juuri mennyt luottotiedot ja sain karhukirjeitä. Esa luki ne ennenku tulin töistä kotiin ja oli valmiina huutamassa mulle kun astuin ovesta sisään. Otin toisen työn että saisin tarpeeksi rahaa maksaa mun luottovelat pois. Viikonloppuisin olin baarimikkona ja viikolla lähettinä. Paloin nopeasti loppuun. Se näkyi mun viikkotyössä. En jaksanut enää tehdä mun kierroksia joten jätin niitä paljon väliin ja sen sijaan nukuin pöytää vasten. Sain useita huomautuksia mutta vähät välitin.

Mulla oli tyttökissa Mimmu. Se muutti mun mukana lapsuudenkotiin. Esa ei tykännyt siitä koska siellä oli jo meidän kissa Vilma. Vilma oli ulkokissa ja se oli hyvin reviiritietoinen. Se raapi mun huoneen ovea ja sähisi rappusilla jos se näki Mimmin mun huoneen ikkunassa. Ei se ollut sopivaa elämää kissalle. Ennen Mian rippijuhlia mä lähdin reissaamaan. Hyppäsin junaan treella ja pois jkl. Menin tapaamaan puolituttua kaveria ja loppujen lopuksi vietin sen luona kesän Muuramessa. Olin romuna ja tarvitsin ystävää. Sillä välin Esa oli koittanut myrkyttää mun kissan. Kun palasin takaisin juhlia varten Esa sanoi että joko mä etsin Mimmille kodin tai se lopettaa sen itse. Mulla ei ollut vaihtoehtoja koska mulla ei ollut vielä rahaa muuttaa pois. Löysin Mimmille hyvän ja rakastavan kodin. Mun viha Esaa kohtaan kasvoi entisestään.

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »