wnoora

Päiväkirja

tiistai 20. syyskuuta 2022 00:00

Lopetin päiväkirjan kirjoittamisen viidennellä luokalla. Tähän suurimpana syynä oli mun rakkaat veljet. He löysivät mun päiväkirjan, veivät sen kouluun ja lukivat sitä ääneen sielä kaikille. Kailottivat mun ihastuksen nimeä, epävarmuuksia ja muita teinityttöjen kirjoitettuja salaisuuksia.

Se päivä on liimautunut mun mieleen pahemmin, kuin suihkuverho perseeseen.

Sain revittyä mun Nalle Puh- päällysteisen päiväkirjan heiltä takaisin, pienen tappelun jälkeen. Lähdin koulusta kesken päivän ja juoksin kotiin hakemaan loput päivyrit. Menin lähimetsään tulitikkujen kanssa. Poltin kaikki mun nuoruuden muistot ja salaisuudet. Tuijotin kirjoista muodostuvaa liekkiä ja katsoin, kun Nalle Puh irvisti kuumuudesta.

Tämän jälkeen en enää kirjoittanut, en runoja, en tarinoita ja en varsinkaan niitä syvimpiä salaisuuksia. Nykyäänkin, yksin asuessa ja ilman pelkoa veljien röyhkeästä yksityisyyden loukkaamisesta, huomaan kirjoittamisen ahdistavan. Jos ajatusten antaa vuotaa paperille, niin ne eivät tunnu olevan enää turvassa.

Terapiassa mua neuvottiin kirjoittamaan ahdistavat asiat ylös. Unen saanti on hankalaa, kun ne pyörii mielessä, eikä jätä rauhaan. Kokeilin kirjoittamista eilen ja nukuin 15h yöunet. Toivon, että tämä kokemus rohkaisee mua aloittamaan taas kirjoittamisen.

Mieliala: Innostunut

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »