massi^-

Mitä mieltä olet ajatuksena siitä, että työttömän tarvitsisi työmarkkinatuen säilyttääkseen hyväksyä vain sellaisia selviytymiseen ja yhteiskunnan perustoimintoihin liittyviä töitä, joiden tekijöistä on pulaa?

Ruuan tuotanto, asuntojen rakentaminen, tieverkosto, terveydenhuolto yms. Käytännössä voisi lisätä byrokratiatyöntekijöiden määrää, kun pitäisi päättää, mikä on tarpeellista ja milloin voidaan puhua työntekijäpulasta. Mutta ajatuksena tuntuu mielestäni loogiselta. Ei ole syytä rohkaista ihmisiä sellaisiin tarpeettomiin töihin, joista he eivät itse ole kiinnostuneita.

Usein työttömien kohdalla mietitään vain, kuka heidän elämisensä rahoittaa. Mielestäni olisi hyvä puhua nykyistä enemmän reaalitaloudesta. Mitä jää tekemättä? Mitä palvelua tai tuotetta saadaan tuotettua niin vähän, ettei kaikille riitä? Nyt työttömiä patistetaan "omillaan" toimeentulevien hovinarreiksi tuottamaan jotain joutavaa, jota kukaan eivät oikeastaan edes kaipaisi, mutta kun eihän nyt ilmaiseksikaan voi antaa, sehän olisi hirveää.

Tätä gallupia ei ole asetettu aktiiviseksi ja et ole vielä vastannut siihen. Ei-aktiivisiin gallupeihin ei voi vastata.

Tuloksiin pääset tutustumaan äänestettyäsi.