HorrorGamer

Sosiaalisuus huipussa

ainakin näin tällä vuosituhannella.
Varovaisuus on hyvä asia ja pitääkin olla mutta tosiaan yksi oppi on mennyt hyvin perille "ei saa puhua tuntemattomille".
Pätee kyllä muuhunkin kun tähän virtuaalisosiaalisuuteen siis.
Tuossa äsken selatessa vanhoja viestejä yhdessä paikassa kyllä hyvin näkee mitä on tullut parille ihmiselle sanottua ja ei voi kun ihmetellä suuresti.
Ilmaiset ja yleensäkin kaikki deittisivut ovat kyllä roskaa ja nämä "tarinat" että jotkut ovat löytäneet jne taitaa olla juuri keksittyjä ylläpidon pistämiä (kerta huijareitakaan ei poisteta).
En sano että jollekkin voi ollakkin käynyt oikeasti tuuri mutta hieman edelleen epäilen.
Eikä kyseessä ole "katkera" yms tilitys vaan edelleen ihan ihmettelen asiaa ja myös miksi pistää moiseen ilmoitus kun vastaukset pitää olla kuin kelan kaavalla ja noup,next rasti valinnalla.
(Nauroin koko asialle ja aihe pyörinyt/tuli paremmin todistettua viestistä jonka lähettänyt ennen vuoden vaihtumista ja vastaus tähän päivään mennessä ......................... eli ei mitään)
Aika paljon sitä moisella tyylillä pitäisi muuttua ja koittaa keksiä ne "oikeat" kysymykset tai sitten vain antaa olla.
Parempi se niin sanotusti epätasaisesti ja epäonnisesti jatkaa kun "edes" yrittää.
Monesti tuo aiempi/aiemmat on todettu niin ei tosiaan ne oikeat ihmiset sivulla ole sen parempia kun ilmiselvät huijarit ja koskee kyllä ihan yleisesti ihanaa nykysosiaallisuutta.

2 kommenttia   Torstai 07. huhtikuuta 2016 03:42

Huono muisti,mutta merkittävät asiat/läheiset

välillä kun ei tahdo muistaa mitä hetki sitten oli edes tekemässä tai tavaroiden paikkaa.
Mutta sitten tulee mieleen noita hetkiä mitkä vaikutti jotenkin edes elämän kulkuun,kuten eilen.
Mitä on pari kertaa aiemminkin muistanut kuinka uskonto menetti merkityksen elämässä.
Tuosta tosiaan muistaa mitä kysyin itseltäni,tapahtuman ja ajankohdan.
Silti äitinin joka on oikeasti uskovainen ei vain tapa kristitty kuten monet ei asiasta pistänyt väliä poikki tai muutakaan vain pari kertaa kysyi asiasta "miksi" ja se siitä.
Yksi tärkeimmistä ihmisistä elämässä josta edes välitän,ihmiset tuntuvat ja unohtavat arvostaa niitä jotka ovat tehneet eteesi enemmän kun yksikään kaverisi jne
(Tosin poikkeuksia voi olla)
Mutta sitä tahdotaan viime hetkellä jos sittenkään saada niitä "ei hitto" elämyksiä ja toisaalta toisessa asiassa kyllästytään,jos tulee pienikin vastoinkäyminen.
Mutta niinhän se on että kaikki pitäisi tosiaan heti saada ja olla paremmin kun toisella,uusi ulkonäkö (nykyään),materiaalia jne että saisi niitä "kavereita",hyväksyntää jne.
Mutta onko tuossa järkeä,ei nuo ihmiset sinua hyväksy miksi muuten sinulla pitäisi olla 900 euron puhelin,tietyt vaatteet,ulkonäkö jne.
Ihmiset jotka hyväksyvät ja tietävät kuka oikeasti olet on tosi harvassa mutta ne sysätään syrjään ja uuteen asemaan (rahan tulo esim).
Iltalehden suuria otsikoita "nuorten pussikaljoittelu vähentynyt" ja yhtenä esitetään sosiaallisuus verkossa ja puhelimet.
Onhan tuosta suurikin apua ja toisaalla sitten taas negatiivinen.
Vaikka vanhasta ja ei koskekkaan (vielä) suomen tilanetta,mutta ei sillä väliä onko kyseessä britti,amerikkalainen tai intialainen iihmishenkin hänessä kumminkin kulkee.
Idioottimaisesti kyllä vielä jälkeenkin jaksetaan jauhaa kuinka tyhmä oli kun teki teon tuntemattomien sanojen takia jne.
Mutta ajattele tilanne että tuttusi,läheisesi jne on samassa tilanteessa ja saat lukea noita kommentteja,kuinka sitten toteatko "no ei voi mitään,mitäs oli niin tyhmä jne".
Varmaankin ja eihän edes osata ajatella tai edes tuntea mitään paitsi paria asiaa.
Sympatia ja luottamus on nykyään yhtä turhan kanssa ja ajatellaan ettei saa näyttää heikolta varsinkaan toisen osapuolen silmiin vaan pitää juuri tehdä vaikutus kuinka kova ja tosi mies on.
Ihmiselle on annettu monta asiaa syntymästä jotka kehittyvät,mutta nykyää ei tarvitse odottaa sinne vanhuuteen että dementia jne iskisi koska se hoituu siitä teini iän kynnykseltä.
Onhan näitä "opettajia" ja oppitapoja nykyään monia ja kuten huomattu että kyllä se ihminen erottaa toden illuusiosta,HAH.
Mutta tosiaan kuten mainittu kaikki saatava heti ja mitään "itsestään" selvää ei osata arvostaa,ei sittenkään kun on liian myöhäistä.

Kommentoi   Sunnuntai 20. maaliskuuta 2016 17:41

Simple life/rather nature than city

kaiken tämän nykyisen menon keskellä,kaikkea muka tarvitsi ja siksikin että on kehitystä,etenkin mitenkä asiat sujuisivat helpommin.
Äkkiähän tuo yksi 2haave" toteutuisi,eikä internetin menetys särje sydäntä.
Ainoa "miinus" (oikeasti hidaste tuossa on vain ajokortin puute) ja netin suhteen laskujen maksu,mutta ei silti pidä tuota unohtaa.
Nykyään kun pitäisi olla paremmin ja paremmin ja yleensäkin en oikein ymmärrä hinkua suureen kaupunkiin,pidän kyllä tietyssä määrin menosta ja ihmisten ympärillä olosta,mutta ei ole sosiaallista "tarvetta" tuohon 24/7 eikä nähdä jotain samoin (kuten ennen pidettiin normina ja nykyään sit muissa merkeissä).
Mutta tuon voisi aloittaa jälleen ensin ainakin tästä atomipommin jäljiltä olevasta kämpästä,laiskuus on se ihanin tekosyy mutta depressio tekee asiasta vielä mielenkiintoisemman.
Tuota haavetta kai pantannut myös senkin takia kai että sitä on tottunut olemaan ihmisten kanssa vaikka kuten mainittu ei ole tosiaankaan tuota mainittua sosiaallista tarvetta vaan riittää kun käy esim käy pyörimässä kaupungilla ja kuten oulussa asuessa kahvilla jne.
Samoin kun odottaa tai toivoo jotain joka ei enää ole mahdollista ja jonka aika oli jo kauan sitten vaikka sanotaan että toivossa on hyvä elää ja asioilla on tapana järjestyä mutta ei en usko että tässä enää niin käy.
Toinen "mahdottomampi" ajatus oli/on muuttaa suomesta mutta nämä ihanat paperiasiat jne niin tuosta ainakin saa vain haaveilla eikä tarvitse miettiä mikä pidättelee.
Ääripäästä toiseen tuli mieleen tuosta yksinkertaisuudesta ja vaikka ei mikään siivoushullu olekkaan niin kyllä sitä hyppii läävässä seinille ja samoin jos ja kun on liikaa tavaraa.
Muka kodikkaampaa,ennemmin niin että mitä tarvitsee ja omaan tyyliin + millä pärjää,kuten tuosta alusta mainittu mitä aikonaan kuulin: "jos et tarvitse mitään niin miksi et mene paikalliseen rantaan ja pese pyykkiä ja heitä vain patjaa lattialle" jne.
Yksinkertaista ja monen ajattelua,pitää tosiaan olla sitä uusinta uutta koska on juuri uutta ja kehitystä,jossain tapauksissa ei tosiaankaan.
Mutta mielusti sen 1500 € maksaa puhelimesta ennemmin kun sen 50 € koska kallis on aina parempaa ja pitää näyttää + uusinta uutta.
Tuohon kappaleeseen jää hyvin koukkuun ja piristää mukavasti päivää,laittoi ja yhä laittaa ajatukset liikkeelle.
Kuten mainittu enemmän halutaan ja suunnitellaan tuota teollistumista mutta kaikki parempi ja etenkin kauniimpi unohdetaan ja jyrätään tieltä,koska kehitystäkin.
Yksi varma asia jonka suhteen voisin jopa lyödä vetoa että suurin osa on unohtanut täysin tuohonkin asiaan liittyen (otsikon toinen osa) asiat ja tavat.
Mutta kuten todettu mielummin ja parempi tämä elämän tapa/tyyli kun mitä pitäisi olla.
Vaikka eiköhän sekin mene johonkin vitun trendeihin yms paskapuheeseen mutta mikäs nykyään ei olisi moista siksikin koska eroaa valtaosin massasta ja yleisestä "mielipiteestä".

Kommentoi   Maanantai 29. helmikuuta 2016 15:32

Games and reality....

tuli mieleen kun kaverille mainitsin tuosta The Evil Within että pitää muistaa hankkia.
No tokas vaan takasin että tulet pettymään ja sen takia koska juuri realistisuus on päin petäjää.
Siinähä yksi "syy" miksi yleensä tulee pelattua paljon ei siis realisuuden puute vaan että saa ja ei tarvitse ajatella "syvällisiä".
Monesti toivonut että olisi on/of nappi päässä mutta onneksi se onnistuu tosin muutenkin.
Eikä noita asioita tarvitse alkaa syvällisemmin miettiä/ajatella jne vaan ne jää mielee(ni) itsestään ja lähtee sitten juuri "oikeaan" aikaan yleensä liikkeelle.
Eikä auta "noh ajattele muuta tai elä ajattele asiaaa/asioita" "ohjeet".
Siksi(kin) tulee paljon ja melkein pääasiassa pelattua kauhupelejä eikä mielikuvitus ala tekemään tepposia kuten ei leffojenkaan kohdalla.
Samoin tuosta pelistä tuli mieleen ja yleensä (tapaus kohtaista) mikä yleensä on kauhua kuten monet tuosta(kin) sanonut kehno/huono toimintapeli muka kauhua.
Itse ihmettelen ja sanon kaukana kauhusta on Saw,Purge,Scream jne tyyli ja vaikka ovat leffoja niin aiempi kysymys/aihe liittyy niihinkin ja jo aiemmin mainittu kauhu"peli" until dawn sitten taas jatkaa tuota linjaa peli puolella kuten sanottu voihan ja varmaan säikähtääkin mutta itselle pari sekunnin gameplay ja ei ei tosiaankaan.
Juuri mistä koitan saada ja haluan saada ajatukset pois niin miksi vapaaehtoisesti sitten vielä nauttisin moisesta ja "no se on vain peliä" jne totta niin onkin mutta samoja/samankaltasia asioita tapahtuu oikeassa elämässä (ei välttämättä samassa mittakaavassa/tavalla) mutta silti.
Samaan sarjaan menee omalla kohdalla sotapelit.
Vaikka säikähdän helposti varsinkin yht äkkiä kohtia ja oikeastikin elämässä.
Mutta tuokin vie sitten ilmeisesti osaksi ainakin ajatuksia pois niistä (elämästä) asioista jotka ei teen hyvää.
Onhan noita muuitakin hyviä pelejä jotka saa ajatukset melkein nollille kuten on tullut huomattua Sacred 2: Fallen Angel on toiminut hyvin ja ennen ainakin pitkään paras vaihtoehto rumble roses.
Ja vaikka sitä "keskittyy" ja on tuon harrastuksen pitkästä aikaa aloittanut.
Niin ei se "normaali aikuisen elämä" siitä miksikään ole/muutu samanlailla sitä osaa asiat hoitaa kuten silloin kun yksin asumisen aloitti 12 vuotta sitten.

2 kommenttia   Sunnuntai 04. lokakuuta 2015 02:59

Huipulla tulee/aivotoiminta....

Valikoiva kuulo vai pitäisikö nykyään korjata valikoiva näkökin.
Löytyy jos jonkin sorttista ja jokaiselle nykyään sosiaallinen paikka tavalla tai
toisella mutta ei kuten ennen.
Ei sillä että pitäisi olla erillainen pitäisi myös seurata aikaansa.
Ennen oli ennen mutta ei sitä ihminen ole ainakaan nykyäänkään oppinut
seuraamaan aivojaan.
Pikemmin sitä mitä silmät näkevät ja korvat kuulevat siitä sitten valikoidaan parhaat
päältä.
Silloin(kin) niitä kavereita ja "kavereita" löytyy mutta millä hinnalla mutta eihän
sillä väliä kun on tavoitteet saavutettu ja on osa jotain.
Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.
Sehän käy osuvasti varsinkin jos/kun viisaammat päätökset eivät käy yksiin omien kanssa ja
ovat liian "vanhoja".
Kaikki saatava heti ja nyt siihenkin on nykyään keksitty keinoja moneen lähtöön.
Lapset ja pienenä sitä tuo homma ei tietenkään ja voinut itse ymmärtää asiaa mutta että nykyäänkin.
Ei järki paljon päätä pakota kun pitää esitellä itseään/osiaan kuten olisi mallinukke.
Sitä varten ne ovat kaupassa esillä,että ihmiset tietävät/saavat paremman kuvav ostettavista tuotteistta.
Ei sitä varten miltä pitäisi näyttää/seurata perässä samoin kun on mediasta hyötyäkin
esim kaukaisten kavereiden/sukulaisten jne kiinni saamisessa jne.
Mutta enemmän sitä käytetään ja on osana tuota minä kuvaa ja tosiaan silloin varmaan
jopa tuntemattomat ja "kaverit" kertovat auliisti mielipiteensä.
Ei tarvitse ja vaikka sitä harrastaa silti olla peilin edessä/nenä kiinni jossain muussa kuvassa ja nyrpistellä "olematonta "tässä on niin ja niin paljon liikaa,eivät ole tarpeeksi isot jne " roskaa.
Jokainen on erillainen ja muutokset pitäisi tehdä OMASTA halusta jne sinähän sitä elämääsi elät vai onko tosiaan niin vakavaa ja kovat paineet.
Kuten tässä eilen yöllä kävi: ovikello soi ja mietin "kukas hitto tähän aikaan" noh avasin oven ja vanhempi naisihminen ryntäs sisään ja kysy että tuleeko savun haju täältä,selvisi että se olikin hänen ala puolella oleva parveke jolloin hän kysyin että lähenkö mukaan kun käy ovella,johon totesin vain "hetkinen otan avaimet vain".
Enkä ikinä ole nähnyt naista vaikka tässä melkein 2 vuotta asunut itsestään selvä tässäkin edelleen harkintaa ja varovaisuutta.
Mutta ei se sosiaallisuus tarkoita että oltava vain tuiterissa ja sosiaallisessa mediassa että voi ihmisiä tavata ja eikä maksa mitään jos pienen asian toisen hyväksi tekee.
Mutta nykyään sitä humisee korvien välissä niin että ei edes kunnon painepesu taida tehota
vaan sitä pitää pää kolmantena jalkana juosta "mitä sitä näkee parhaana ja itselleen sopivana että saavuttaa haluamansa"
Tavalla tai toisella ja seuraumukset ovat sitten tosiaan muuta kun hyviä..
Tunteistakin viis kunhan ei näytä heikolta ja viha/vastaava tila osataan näyttää ja kertoa synnyinlahjallaan mutta muuhun kyseistä taitoa ei osata käyttää.
Ellei sitä voi kirjoittaa silloinkin menee enemmän siihen että toisessa ei miellytä jokin asia tai muuten vain pärstä on väärä.
Tavalla tai toisella ei kehitys mitään riemuvoittoa kulje ainahan sitä löytyy ja on löytynyt
vikaa mutta nykyään se suurin on korvien välissä ja kaikki "parempi" oppi ja tieto tulee muualta.
Paluu lapsuuteen ja hiekkalaatikko "keskusteluun" ainakin enää ei tosin saada niitä itkupotku raivareita vaan käytetään muulla tavalla ja näytetään tunteita ikävin seuraumuksin valitettavasti ilman katumusta tai harvassa tapauksessa krokotiilin kyynelin.
Silloin löytyy aina sama vastaus ja puolustus "en tiedä ja ei ollut tarkoitus" kyllä sitä pitää suoraan sanoen olla päässä vikaa.
Mutta sitä ajatellaan ja harvoin silloinkaan kun on liian myöhäistä kun muuta ei nykyään osatakaan.
Mailma menee eteenpäin ja nykyään uhat ovat muuta kun mitä luet/kuulet mediassa mutta ohi kovien se menee.
Ehkä sitten havahdutaan kun on liian myöhäistä mutta nykymenolla ei tässä ole tosiaan järkeä.

1 kommentti   Keskiviikko 05. elokuuta 2015 13:46

"Kauneus on katsojan silmissä".....

tai ainakin ehkä joskus nykyään taitaa olla suurimmalta osin muualla.
Onhan tuota aina osattu mutta nykyään sitä pitää vielä tarkemmin seurata
ja pysyä ajan perässä joka asiassa.
Ei riitä että omaisuus ja raha mitä tuossa alussa ajoin takaa vaan sen lisäksi
eikä tarvitse ihmetellä mistä on keksittyä uutta käyttöä ulkokuorelle.
Ihminen ei koskaan voi olla tyytyväinen vaikka hetkellisesti siltä tuntuu.
Joko nykyaikana iskee tylsyys tai/ja tavat ovat liian vanhat.
Eihän sitä saa jäädä missään asiassa ulkopuolelle ja kyllä silloin varsinkin kaveri/ystävät
kertovat rehellisesti mitä pitäisi vielä tehdä/korjata.
Välillä muistellaan lapsuuttaa samasta asiasta pitää siis olla paremmin kun toisella ja
jos ei toinen miellytä niin sitä tapahtuu mitä on saanutkin jo pitkään lukea.
Tunteitaan tosiaan ei osata näyttää muuten kun jälkikäteen ja se kuuluisin "en minä sitä tehnyt" jne litanja osataan tietysti.
Mutta aiemmin ei voida kun etsiä vikoja ja varmasti osoittaa ne ja jos ei toinen huomaa niin
asiaan on ratkaisunsa ja nykyisessä kierrtokulussa varsinkaan ei tunnuta välittävän mistään.
Kuten elämän yksinkertaisista asioistakaan kyllä ne negatiiviset puretaan auliisti kuten
nuo tunteet ja ulkokuoren miellytykset vaikka ventovieraalle.
Muuten ei voi missään nimessä puhua tai nolaa itsensä ja saa hävetä ellei sit ole humalassa.
Kyllähän sitä on helppo etsiä tosiaan toisista vikoja ja osoittaa ne kun itse luulee olevansa täydellinen.
Mutta jos olisit ihmisen kanssa joka "täyttää" yksinkertaiset asiat jotka ovat mieleen niin miksi sitä pitäisi/pitää mennä sitten muuttamaan/lisämään mitä toinen/mediasta olet nähnyt.
Ei ihmekkään että tosiaan nykyään kyllästytään toiseen alle kahdessa viikossa ja
vastaantulijat/vieraat ihmiset ovat kuin rutto.
Eihän sitä ole pakko olla kun papukaija ja meitä on moneen junaan ja osa jäänyt laiturille
mutta eihän se ketään tapa jos joskus edes yrität ottaa kontaktia ihmiseen joka olisi valmis juttelemaan tai tulee tilanne vastaan.
Eikä siinä tarvitse heti miettiä ulkonäköä tai niitä ulkokuoren tsek listaa jos nyt tästä kiertokulusta puhutaan ja jos esim naapurin kanssa juttelet jne tavan tilanteessa onko sekin niin kauheaa nykyään että pitäisi pitää 5 metrin väli ja mumista "vastauksia" kuten nykyään onkin.
Kannattaisi olla oma itsensä ja eikä ajatella ensimmäisenä ja jokaisesta että "joo tuo on sellanen" jne kategorointia ja yleistystä vaan katsoa mitä tapahtuu.
Jokainen osaa ja luulisi (ja pitäisikin) omata itsestä selvyys vaisto sitten varovaisuuteen .
Mutta muuten vain luulot nurkkaan ja omana itsenään arkisesti kuten yleensä olet ja unohtaa jokainen yleistys jne.
Ei siinä mitään häviä vaan voi käydäkin päinvastoin eikä se maksa mitään ja aina on keksitty
kohtelias tapa sanoa ei kiitos.
Mikä nykyään on sama kun sydänkäyrä suorana.
On ihmiset nykyään muutakin unohtaneet kun elämässä selviytymisen.

Kommentoi   Torstai 16. heinäkuuta 2015 21:47

Ystävyys.....

Muistatko ihmiset joitten kanssa vietit lapsuuden/nuoruuden.
Pysähdytkö koskaan miettimään mitä heille kuuluu tai kaipaatko edes tietää mitään heistä.
Vai onko tuokin pala mennyttä.
Nykyään kun tuntuu olevan ja muita "tapoja" tuonkin suhteen.
Mikä ei aina kuten on todistettu pääty hyvin ja kyseessä ei aina ole se alkoholi jolla olisi osuutta asiaan.
Mutta onhan tässä menty eteenpäin ja teknologiaa joka asian suhteen.
Jollei ole sitten voittanut lotossa niin kyllähän niitä kavereita ja ystäviä ilmestyy.
Mutta kuinka kauan ja millä hinnalla.
Yleensähän sitä pyritään toista miellyttämään vaikka itse muuttuisi.
Hyvä esimerkki on tämä kiertokulun ja pe-juhlat jolloin ainakin yhden tai jos on päämääräinen toimintakin sattuu jotain löytämään.
Hetken kaikki kestää mutta mitä tuossa(kin) voittaa.
Paitsi ehkä sen hyväksynnän ja jonkin maineen joka toisella osapuolella kääntyy toisinpäin.
Nykyään kun tosiaan se perustaito kommunikaatio on samaa tasoa kun lottovoitto.
Ellei ole sitä "tarvittavaa" rohkaisua jolloin niitä kavereitakin tuntuu löytyvän.
Mutta eikös se facebookin lista ja nuo illat (nykyyän) kerro kaikki tarpeellisen.
Ei tarvitse enää nähdä ketään muuta kun aiemman merkeissä tai sitten voi olla yhteydessä.
Hyvähän tuo on jos niitä oikeita ystäviä/kavereita sattuu tuota kautta löytämään ja helppottaa yhteyden pitoa.
Mutta kaikki kun keskittyy siihen paperitietoon ja yleistykseen.
Ainakin yksi vanhempien/sanonta on mennyt melkein 100 % perille "vieraille ei saa puhua".
Paitsi jos kyse on omasta edusta tavalla tai toisella.
Mutta aina ajatellaan vain itseään,omaa etua/hyötyä ja kiire joka paikkaan.
Ei voisi hetkeksikään pysähtyä ja miettiä.
"Ei pidä elää menneisyydessä",ei tietenkään mutta pitääkö sitä unohtaa kaikki muu ja keskittyä mitä näkee ja kuulee.
Perse edellä puuhun ja unohtaa kaiken muun.
Kunhan saa sen hetken hyväksynnän,"tyhjyyden" täytettyä että on jotain nykyään saavuttanut ja "ei elä menneisyydessä".
Kaikki saatava heti ja unohdettava kaikki muu .
Ongelmat tuntuvat ja toiselle puhe tuntuu liittyvän nykyään siihen mitä pitäisi olla ja arkiset ongelmat jotka ratkeavat järjenkäytöllä ja omalla asenteella.
Mutta pitää esittää jotain ja koittaa olla jotain jota ei ole.
Mielenkiinnon kohteet ja puheet ovat siirtyneet osaksi "aikuisuutta" ja materiaa koska muu on sitä historiaa ja lapsuuden/nuoruuden menneisyyttä.
Ei saa olla jälkeenjäänyt asiassa ja seurattava mikä on nykyään pinnalla.
Myös tavoissa joissa ei ole osin mitään järkeä mutta kun muut niin minäkin.
Kannattaisi koittaa edes hieman miettiä ja pysyä omana itsenään vaikka sillä jotain menettäisi.
Eikä hylätä menneisyyttä josta aiemmin mainittu ja koittaa etsiä ne ihmiset jotka olivat osa elämää jos mahdollista tai jatkaa omana itsenään.
Ennen kun on liian myöhäistä nykymenolla se tapahtuu valitettavan usein.
Kaveruus ja ystävyys voi ja kääntyy välillä ikäväksi ja huonoin seurauksin.

Kommentoi   Perjantai 01. toukokuuta 2015 20:01

Erillaisuus/moraali...........

"Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella".
Kuten sanonta kuuluu ja tuntuu monelle olevan osa elämää.
Mutta se on varmaan sitä oppia myös mitä nykymailmassa saadaan.
Ei osata käyttää kommunikaatiota jotain muuta kyllä.
Asioita ei osata puhua ajallaan eikä sopia kuten aikuiset.
Evoluutio ei ole ainakaan mennyt muuta kuin perse edellä päin puuta.
Jälkeenpäin tosin tässäkin asiassa asiassa löytyy selityksiä ja ei tietenkään itsessään mitään vikaa eikä syytä.
Tunteita ei osata esittää muuta kuin niitä kahta.
Kiintymys tai sen esittäminen joka on osaksi häpeän/vihan naamio tulee kyllä esille ja valitettavasti usein ikävin seurauksin ja myöhemmin.
Ihminen on jo pienenä oppinut asioita jotka helpottavat elämää mutta ei.
Kaikki on saatava heti ja mentävä omanpään mukaan.
Unelmat toista kohtaan voi särkeä yhtä helposti kuin omansa.
Ensimmäinen vastoinkäyminen tai muutos voi olla liikaa tai iskee tylsyys kun kaikki ei olekkaan ruusuista ja toinen ei enää täytä vaatimuksia/"menee vanhaksi".
Pienikin odotus on liikaa ja ikä on suuri asia ellei kyse ole max 2 v mutta sekin taitaa olla liikaa.
Tunteet ovat saaneet väistyä ja niitä vältellää ellei ole hautajaisissa tai 2 aiemmin jo mainitusta.
Tunteilla sekä sanoilla on havaittu toimiva systeemi tässä materialismin kiertokulussa jota joskus seurusteluksi kutsuttiin.
Valkoisia valheita vailla merkitystä kunhan hetken omaan etuunsa toimii samoin materia.
Onko mahdottomuus tai häpeä jos ei moista harrasta eikä edes tahdo ymmärtää vai onko yleistys liian juurtunut.
Ihminen ei uskalla olla oma itsensä koska pelätään liikaa että paljastaa tai ei uskalleta paljastaa todellista luonnettaan.
Voi olla samalla että ei saa haluamaansa eikä onnistu niin.
Oli sitten kyseessä ulkokuori tai kahden keskeinen asia josta on muutenkin tehty kuin henki ja elämä.
Toisen kanssa ei voisi muuta tehdäkkään tai ajatella saatike edes sekunnin ajatella saman ihmisen kanssa loppu ikänsä.
Ulkokuoresta on muutenkin korostettu sitä "tärkeintä" liikaa.
Ei tarvitse ihmetellä miksi siinä peilin edessä menee enemmän ja enemmän aikaa kun aina löytyy milli jotain mikä on vain korvien välissä.
Mutta ne muodot oltava nykyään muualla ja eikä mitään muuta kuten on opittu.
Ja varmana uskalletaan asiasta "oma" mielipiteensä tässäkin asiassa toisille kertoa.
Eikö sitä kannattaisi odottaa ja jos etsimällä etsii ihminen jonka kansa asiat kun asiat täsmää/samanlaiset kun se että yrittää muuttaa pienessäkin asiassa.

Kommentoi   Sunnuntai 19. huhtikuuta 2015 16:44

Ikä on vain.....

numero kuten sanonta kuuluu.
Monesti ja tietysti aika jolloin pitäisi osata käyttäytyä sen mukaan.
Unohtamatta sitä kultaista järjenkäyttöä mikä monesti tuntuu unohtuvan.
Mutta kaikilla tavoillahan sitä koitetaan nykyään edistää tai toisinpäin asiaa vaikka aika ei odota ketään.
Mutta silti pitää kumminkin kiirehtiä ja loppujen lopuksi olla kuten aikuinen mitä sitten jokaisen kohdalla tarkoittaa.
Kiire joka asiaan ja paikkaan samoin kuin saatava kaikki heti.
Kuten viimeksi todettu niin siihenkin on nykyään omat tapansa ja ei osata ajatella seurauksia.
Kyllähän sitä voi sanoa että elää nuoruttaa ilman katumuksia (monellekkohan niitä edes tuleekaan myöhemmin ?) että vanhempana sitten kerkeää keskittyä muuhun.
Mutta eihän sitä tarvitse olla 24/7 nenä kiinni telkkarissa,lehdessä kuten vanhemmat aikoinaan .
Jokaiselle aikansa ja paikkansa jos niin on tarkoitettu.
Kiirellä ei synny muuta kuin huonoja ratkaisuja joita on sitten myöhäistä katua.
Mutta kahdesta esimerkistä joista toisessa toisesta tulee joidenkin silmissä "sankari" jne ja toisesta jotain muuta.
Sehän on kaikki mitä on nähty ja opittu.
Kuten on tullut mainittua että ihminen on keksinyt tapoja liikkua ja varsinkin kun kyse on suomesta + muu tegnologia.
Mutta tuntuu se perjantain huvi ja kiertokulku olevan muuten se parempi ratkaisu.
Muuten kun tosiaan on se kiire ja kaikki saatava heti,hetken odotus tuntuu vuosilta ja sietämättömältä jostain syystä.
"ikä on vain numero" järjenkäyttö ei ole kiellettyä mutta se tuntuu olevan suuri asia varsinkin nykyään.
Noh ennen oli muukin asia toisin mutta eihän nykyään mikään ole kestävää ja lupaus on vain yksi sana jonka sentään voi sanoa ohi mennen tarkoittamatta.
Vanhat tavat saa väistyä onhan sitä nykyään keksitty parempia tilalle.
Ja ne laitettava käytäntöön varsinkin kun nyt on lämpimään päin ilmatkin.
Kyllähän sitä puhetta tosiaan jälkikäteen tulee mutta eikös sitä kannattaisi ensin miettiä ja mallinuket on erikseen vaate-esittelyäjä varten kaupassa.
Mutta kyllähän sitä pitää mukana seurata varsinkin kun on huomattu toimivaksi ja se niin ihana yleistys niin mikäs siinä.
Usein tosiaan unohdetaan järjenkäyttö asiassa kun asiassa ja tässä varsinkin.
Tavoitellaan usein sitä "mistä niin kaikki pitää" ja ainakin tässä asiassa uskalletaan sanoa mielipiteensä ja miten väärässä toinen on.
Mutta eikö sitä voisi harkita ja ottaa asiasta selvää ilman miettimättä sitä tsekkauslistaa minkälainen tai minkälaisen ihmisen kanssa toinen mahdollisesti haluaisi olla tai vaikka vain tutustua.
Onko se ikä vain numero vai onko nykyään toisen 2-6 v liikaa ja onko se ulkonäkö/tietyt osat/paikat oltava kuin lehdestä/telkkarista repästy.
Vai riittääkö sitten tässä asiassa rohkeus ottaa selvää ilman ennakkoluuloja vai päteekö äskeinen liian hyvin.
No mutta sentään eihän nyt olla enää 50-70 luvulla ehkä se tärkeysjärjestys sitten on nykyään muuttunut tosiaan.
Joku on vain jäänyt laiturille ja ikä ei taida olla vain numero.
Tuosta huomiosta ja siitä hausta kyllä ne muutkin asian osaa kuin tavan tallaajat mitä tuossa tuli luettua.
Eikä kyseinen kirjoittajakaan ymmärrä että ihmiset ovat erillaisia mutta pääasia että yhdet asiat on esille ja varmaan näkyy.'
Muuten voi verrata kuohittuun vuoheen näin toisin sanoen.
Se niin ihana yleistys ja tosiaan mistä sen opin saa ja kuulee ei tarvitse paljoa miettiä.
Moni kakku päältä kaunis ja useampi mätä sisältä.

1 kommentti   Tiistai 07. huhtikuuta 2015 04:04

Huomio/Tunteet..............

Nykyään sitä rengastetaan kaikki materiaan ja kiertokulkuun.
Ihminen on tullut osaksi tuota tavalla tai toisella.
Ainahan sitä on pitänyt olla parempaa ja paremmin kun toisella.
Mutta enää ei tahdo riittää se mitä omistaa.
Ulkokuorelle on keksitty käyttöä ja osana tuota nykyajan huomion saantiakin.
Pitää olla jotain mitä ei ole ja eihän se sosiaallisuus puheita kaipaa.
Ellei ole kyse perjantaista tai muusta juhlapäivästä.
Tunteista yksi on ainakin vahvasti esille tai siis 2.
Kateus jota on aina kyllä ollut ja samoin viha.
Ei osata ratkaista asioita järjellä ja osana sitä että pitää olla toisten silmissä jotain muuta kun pelle.
Jälkeenpäin sitä puhetta riittää kyllä kun huomio on ollutkin negatiivinen ja välillä sitten menee liian pitkälle.
Mutta kai se sitä nykyaikaa ja "kun muut niin minäkin" ajattelua.
Mallinuket ovat erikseen miksi tuostakin on pitänyt ottaa esimerkkiä.
Puhetaidolla pärjäisi paremmin mutta nykyäähän se on tuota 2-4 sana "niin,joo,kyllä" linjaa jos jotain sattuisikin.
Mutta kai se on parempi asia käytännössä näyttää ettei tarvitse puheitaan katua.
Vaikka tuossahan sitä vasta saa ihmetellä "miksi".
Ulkokuori ja sillä huomion hakeminen voi tosiaan johtaa siihen mitä haettu mutta entäs jälkeenpäin.
Mikään ei kestä ikuisesti mutta ihminen kun on laumaeläin ja sosiaallinen niin sille pitää keksiä uusia tapoja.
Monet tilanteet ja varsinkin perjantai ja baari 2 ihmistä toinen saa "ihailua" ja "sankarin" maineen teollaan ja samasta tilanteesta toinen jotain muuta.
Mutta muuten tuo nykyajan huomion haku ei tunnu haittaavan vaikka jälkikäteen tuleekin sitä puhetta.
Ihminen ei välillä opi vaikka kuinka takoisi päätä seinään vaan pitää ennemmin kokea.
Oli se sitten kyse pienestä tai isosta asiasta mutta.
Ei se paljoa vaatisi jos normaalisti käyttäisi puhelahjojaan sen sijaan että luottaisi tähän "ihanaan" yleistykseen.
Mutta niinhän se tahtoo olla että kerran huono kokemus niin se seuraa ja tietysti järki ja varovaisuus mukana.
Mutta se on aika paljolti unohdettu miten nykyään tuntuu asia toimivan.
Välillä saa sitten lukea huonoja uutisia ja välillä muuten vain pudistella päätään "miksi".
Mutta kai se on tätä 2000 lukua myös kaikki saatava heti.
Huomio kun (muka) kiinnittyy ensin ja "tärkeimpiin" asioihin.
Ei sillä tosiaan nykyään väliä onko kyse materiasta vanhassa merkityksessä vai onko se ihmisessä kumminkin oltava esillä.
Välillä mietitään sitä negatiivistä huomiota ja mistä johtuu ja minkalainen pitäisi olla.
Ei riitä että uskaltaisi olla oma itsensä ja ottaa asioista selvää vaan pitää toimia sillä "ihanalla" yleistyksellä.
Eihän sitä voi jäädä muiden ulkopuolelle tai olla erillainen asiassa kun asiassa ja miten parhaiten saada itsensä esille joka tavalla.
Ei niinkään sillä onko uusi mersu,puhelin jne vaan nykyään jotenkin muuten.
Ei (aina) itsensä takia vaan että saisi jotenkin edes hetkeksi tyhjyyden täytettyä.
Eihän sitä nykyään muuta olekkaan kun kateutta ja vihaa tavalla tai toisella.
Ainoat muut tunteet tuntuvat olevan ainoastaan hautajaisissa.

Kommentoi   Maanantai 30. maaliskuuta 2015 23:06