MT1

Kone hajosi töissä

Olen töissä tuotanto yrityksessä ja minulla on käytössä eräs kone joka on firman kulmakivi joka tekee suurin osa firman tuotteiden osia. Elokuun alussa kesäloman jälkeen kone toimi normaalisti mutta sitten siitä hajosi eräs osa taisi olla laakeri. Koneen asentajilta ja insinööriltä meni ainakin viikko selvittää mitä siitä hajosi, kutsuttiin sähköasentaja katsomaan sitä ja epäilemättä koneesta saattoi hajota myös sähkömoottori. Siitä on ennenkin hajonnut s-moottori ja sitä on jouduttu tilaamaan Saksasta koska kone on saksalainen. Siinä meni pari viikkoa kun s-moottori on tullut ja on maksamaan jopa 3000€.

Nyt hajosi laakeri joka ei ole koskaan vaihdettu vaikka kone on 20 vuotta vanha.
Nyt on mennyt lähes kaksi kuukautta koska Saksasta on jouduttu tekemään laakeri osa kokonaan. Ensimmäinen laakeri osa ei ollut hyvä että ne joutui tekemään toisen laakerin.
Sekä laakeri että sähkömoottori piti tulla koneen asentajan kanssa sieltä tällä viikolla mutta sitten asentaja sairastui kotonaan että menee taas aikaa. Paska mäihä:(

Eräitä koneen osia on jouduttu tekemään toisilla koneilla mutta meni enemmän aikaa niissä mutta kaikkia osia ei kyllä pysty tekemään ilman tätä konetta.

Uusin kone maksaa jopa puoli miljoonaa€ koska siinä on tietokone-ohjelmia sekä robotti joka ottaa osat ja siirtää ne.

Alkaa kohta 2 kuukauden työt painaa päälle kerralla eli sitten kun kone tulee kuntoon niin joutuu tekemään töitä useita päiviä putkeen.

Kuten tiedetään että koneet eivät ole ikiliikkuja että jossain vaiheessa kone hajoaa lopullisesti ja myös firman johto tietää siitä myös mutta eivät tietenkään halua maksaa ylimääräisiä. Rahalla on maallinen valta ja se pysyy aina!

3 kommenttia   Lauantai 01. lokakuuta 2022 14:54

Valokuva ongelmia

En saa laitettua lisää valokuvia tänne vaikka rajaan kuvan tarpeeksi pienemmäksi.
Täällä painan lisää tiedostot sitten painan valokuvasta ja lataan tiedostot niin se lataa sen. Mutta mitään ei ole tullut.
Missä teen väärin?

2 kommenttia   Keskiviikko 20. heinäkuuta 2022 09:57

Viallinen tuote kahdesti

Ostin kaupasta konsolipelin ja sitten päivitin sen uusimpaan versioon. Aloin pelata sitä mutta peli alkoi kaatua eli se palautti konsolin päävalikkoon. Kolmen päivän ajan kestin kunnes peli ilmoitti että tallennus vioittui ja poisti tiedot kokonaan.
Vein pelin kauppaan ja sain vaihdettua pelin samanlaiseen, otin nyt hyllyn takaosasta. Tällä kertaa en päivittänyt vaan aloin pelata heti. Peli alkoi tökkiä pahasti niinpä päivitin taas sen uusimpaan versioon. Taas kerran peli kaatui samaan kohtaan. On aikamoinen sattuma että otan kaksi peliä ja molemmat ovat viallisia.
Tutkin netistä peliä ja sain tietää että pelin firma on tietokone firma joka vaihtoi konsoliin. En ole ainoa pelaaja jolla oli ongelmia pelin kaatumisessa, toisilla pelaajilla eri puolilla maailmaa oli sama ongelma.
Sain kaupasta rahat takaisin ja kauppa poisti pelit hyllystä koska ei ole järkeä myydä peliä joka ei toimi.
Minun piti ostaa sen toisen kaupan verkkokaupasta mutta se oli poistettu myynnistä varmaan saman syyn takia.
Harmitti kyllä koska peli näytti hyvältä. Koskaan aiemmin ei ole käynyt niin noin 15 vuoden aikana.
Tämä ei ole minun vikani koska konsoli toimi normaalisti muissa peleissä eikä kaupan kun ei tiennyt että myy viallisia pelejä vaikka on outoa että peli oli myynnissä jo puolen vuoden aikana eikä kukaan ole huomannut mitään tälläistä.
Tämä todistaa että kannattaa ottaa selvää mitä ostaa etukäteen niin ei jälkeen päin tarvitse selvittää ongelmia.
Minusta se pelifirma teki suuren munauksen kun päästi pelin myyntiin eikä tarkistanut että toimiiko peli kunnolla.
Taitaa olla että rahasta taisi olla kiinni koska varmaan testaaminen maksaa .
Kaikenlaisia yrityksiä on maailmassa joissa tärkein on raha eikä välitä mitä paskaa myydään ihmiseille.

6 kommenttia   Lauantai 09. heinäkuuta 2022 13:46

Viimein palkallinen loma

Olen ollut tuotanto yrityksessä töissä jo 4 vuotta mutta tehtiin vain vuoden sopimus kerralla. Minulla oli vain 4 päivän palkallinen kesäloma ja loput oli palkattomia, en halunnut tehdä kunnossapito töitä firmassa kun se auki koko kesä ajan koska sieltä lähtee tavaraa joka päivä ja muutenkin tein hommia tammikuusta lähtien niin kk loma oli tarpeessa. Viime vuoden lopulla sain lopulta vakituisen sopimuksen niinpä ei tullut katkoa, niinpä sain lopulta tarpeeksi lomapäiviä että koko kuukausi on palkallinen. Lähden perheen kanssa reissuun:)

Kommentoi   Perjantai 08. heinäkuuta 2022 16:47

Vitsi menneisyydestää

Tämä vitsi oli vuosia sitten Seiskassa mutta se jäi mieleeni. Se on tälläinen: Eräs ministeri oli vierailulla mielisairaalassa ja ministeri kysyi tohtorilta että miten he erottavat terveen hullusta niin tohtori sanoi että he tekevät testin. Ministeri kysyi että näyttäkää se testi. He täyttävät ammen vedellä ja antaa lusikan että ämpärin ja pyytää tyhjentämään ammen. Ministeri sanoi että hullu ottaa lusikan niin hän ottaa ämpärin. Sanakaan sanomatta tohtori menee ammen luo ja ottaa tulpan pois ja kysyy ministeriltä että ottaako hän ikkunapaikan?:)

Kommentoi   Sunnuntai 03. heinäkuuta 2022 12:31

Epävarmaa tulevaisuus

Elämäni on pyörinyt kodin, harrastuksen, koulujen, armeijan ja työn ympärillä.
Kun sain lopulta vakituisen työsuhteen niin
Tänä talvena aloin miettiä tulevaa elämää eeli seurustelukumppania sitä kautta loppuelämän kumppania. Nyt olen useassa deitti-sivulla kuten aiemmissa blogissa on ollut rukkaset niin sitten olen ajatellut että kun minulla on harrastuksena sarjakuvien piirtelyä niin minulla on pari kolme isoa juoni tarinaa ja muita sinkku asioita joita haluan toteuttaa mutta sitten tämä elämän isompi asia seurustelusta perheen perustamiseen niin että haluan että molemmat toteutuisi koska sitten mua harmittaa todella paljon että toinen jää toteutumatta elämän aikana.
Tiedän että seurustelusta joutuu uhraamaan omia juttuja jotta se isompi asia toteutuisi eli oman perheen perustaminen.
Toinen minusta haluaa jatkaa tulevaisuuteen ja toinen puoli minusta haluaa toteuttaa sinkku miehen asioita ennen kun jäävät toteutumatta.
Eli olen kahden vaiheilla mitä tehdä kun
Pitkän ajan tulevaisuus voi olla epävarmaa.
En tiedä mitä tehdä?:(

Kommentoi   Maanantai 27. kesäkuuta 2022 20:39

Rukkaset anto jälleen

Jälleen kerran tutustuin deitti-sivulla erääseen Helsinginläiseen naiseen. Hänellä oli samat arvot kuin minulla. Hänellä oli kaksi 4kk ikäistä vauvaa varmaan yhden yön juttu. No ei siinä mitään, hän halusi lisää lapsia. Kerroin hänelle että joskus myöhemmin tulevaisuudessa kun tutustuu kunnolla sitä kautta katsoa miten etenee.
Kysyin häneltä muita elämän asioita mutta hän ei vastannut mitään niihin mikä aika outoa. Sitten hän kysyi minulta että hän haluaa mahdollisimman pian lisää lapsia.
Hän oli sivulla kertonut olevansa 29-vuotias mutta hän kertoi olevansa jo 31-vuotias.
Jouduin päättämään että annan pakit.
En ole vielä valmis isäksi lisäksi olisin varmaan joutunut muuttamaan Helsinkiin missä olisin ollut hukassa että mistä olisin löytänyt uuden työn kun olen vihdoin saanut kotikaupungissa vakityön.
Hän olisi halunnut ison perheen joka olisi vaatinut ison omakotitalon joka olisi Helsingissä kallista.
Liian isoja päätöksiä hetkessä ei olisi sopinut minulle ollenkaan vielä.
Joka kerta kun ajattelin että nyt minua onnisti nais-asiassa niin sitten loppuu lyhyeen kaikki.
Olenko mä todella surkea paska äijä että mua ei onnista koskaan että saisin oman perheen:(

7 kommenttia   Maanantai 27. kesäkuuta 2022 20:25

Kumppani

Mistä tietää että onko kumppani se oikea?
Kun moni menee yhteen niin ei kauan kestä kun tulee ensimmäinen riita ja sitten erotaan. Täytyy olla varmaan molemmilla samanlaiset arvot.
Sanokaa te joilla on kokemusta asiasta.
Tälläinen maallikko ei ole vielä kokenut sellaista.

1 kommentti   Lauantai 18. kesäkuuta 2022 14:56

Työpaikan iltavuoro

Olen ollut eräällä tuotanto yrityksessä töissä jo 4 vuotta. Siellä on noin 50 työntekijää ja kun olen tuotanto puolella niin siellä on 20 työntekijää. Firma teki alussa yhtävuoroa eli aamuvuoroa. Kokeneimat työntekijät tekivät ylitöitä niin se alkoi tulla firmalle kalliisti. Niinpä otettiin iltavuoro käyttöön. Mutta olen huomannut ja samoin toiset työntekijät sitä että työ seisoo 4 tuntia paikallaan ja vasta kun iltavuoro porukka tulee niin silloin vasta työ ajetaan tekemään. Siitä on luottamusmies kertonut toimitusjohtajalle ja toimitusjohtaja on sanonut pomolle asiasta. Tilanne muuttui mutta kaksi viikkoa myöhemmin tilanne muuttui takaisin ennalleen. Iltavuorossa ei ole kuin 3-4 työntekijää. Miksei joku tee aamulla työ eteenpäin ja iltavuoro jatkaa siitä ja muutenkin firma maksaa iltavuoro lisää. Sitä en käsitä eikä toiset työntekijät? Muutenkin firman johto ei mielellään halua maksaa ylimääräisiä ja silti he hankkivat uusia kalliita koneita.
Ei tälläinen duunari ymmärrä yritys-ihmisiä?

Kommentoi   Lauantai 11. kesäkuuta 2022 13:29

Rukkaset jälleen

Olen ollut eräällä deitti-sivulla jo muutaman kuukauden. Pari naista olen jutellut mutta ensimmäinen halusi että muuttaisin elämän tyyliäni täysin ja hänellä oli Myös itsellä isoja ongelmia niinpä lopetin yhteydenoton. Toinen naisella oli alkoholisti perhe ja tulin minun kanssa ristiriitaa eli antoi pakit mulle. Nyt kolmas nainen joka asuu Helsingissä ja oli samanlainen arvot kuin minulla. Hänellä oli autismia myös. Hänen perhe hylkäsi hänet ja olivat korkeasti koulutettuja työssä käyviä. Hän itse muutti 8 kertaa elämänsä aikana kun ei itse tiennyt mitä tekisi työssä.
Hän sanoi meinasin muuttaa 400 km päästä Helsingistä muualle ja kysyin että jäätkö vielä Helsinkiin niin hän sanoi että muutan Helsingistä ja lopuksi hän sanoi että kiitos juttuseurasta mutta en ole sitä mitä minä haen.
Olenko minä todella surkea paskiainen että kun sanon jotakin niin toinen suuttuu heti ja lopettaa kaiken?
Tämä todistaa että elämä on rankkaa ja onko ketään naista joka huolisi minut sellaisena kuin olen?
Jäänkö loppuiäksi yksinäiseksi erakoksi!?

6 kommenttia   Tiistai 07. kesäkuuta 2022 16:57

« Edellinen sivu | Seuraava sivu »