YLIKAMU

Suomen maa on arvokkaampi tänne hyvin integroituneille maahanmuuttajille, kuin tietyissä puolueissa oleville kantasuomalaisille

On merkittävä asia huomata, kuinka paljon meillä on perussuomalaisissa kototutuneita maahanmuuttajataustaisia vaaliehdokkaita tänä vuonna kuntavaaleissa. He tuntuvat arvostavan Suomea. Heille on tärkeää yleinen turvallisuus ja hyvinvointi, koulutus, työllisyys ja yleinen hyvinvointi. Huomaan myös valtaosan heistä olevan hyvin EU- kriittisiä.

Perussuomalaiset peräänkuuluttavat maakuntien olemassaolon tärkeyttä, jotta ihmiset jäisivät niihin asumaan ja jotta kaikki peruspalvelut tulisivat pysymään niissä entistä paremmin. Oikea osoite ei ole suuri kaupunki, vaan oma kylä tai pieni kaupunki ja yhteen hiileen puhaltaminen.

Kaikki lähtee siitä, että työpaikat säilyvät ja ihmiset heräävät realismiin.
Asumisen, liikkumisen ja kuljetusalojen järjettömät verotukset tappaa maakuntia ja se ei käy. Metsä- ja turveteollisuus ansaitsee aukottoman ja lujan tuen.
Maahanmuuttopolitiikka noudattelee mielivaltaisesti Eurooppalaista lainsäädäntöä ja jo yksin tästä syystä jäsenyys koko unionissa on kyseenalaistettava.

Elpymisrahaston suhteen ollaan heikoilla niin kauan, kun siitä punavihreä utopiahallitus saa vääntää. Jo nyt taloustieteilijät ovat jyrähdelleet, että hallitus ei heitä kuuntele. Ja katastrofi on kehitteillä.

Koronavouhotukseen on saatava myös järki. Yhteiskunnan suljettuna pitäminen on mieletöntä ja täysin mielivaltaista harhauskoisuutta koronan todelliseen vakavuuteen suhteutettuna. Talouden pitää alkaa pyöriä nyt, eikä myöhemmin. Kaikenlainen nykyisen hallituksen panikointi koronasta kertoo myöskin yleisen paniikkimielialan kehittymistä ja heräämistä siinä, kun kuntavaalit lähestyvät ja totuus koputtelee ovelle. Tajutaan jo ehkä itsekin (eikä vain sivustakatsojat), kuinka on epäonnistuttu ihan kaikessa, totaalisesti kaikessa. Suomi on tämän turvenuijahallituksen jäljiltä täysin miinuksen puolella. (hyvä etuliite muuten "turvenuija").

Tietyissä puolueissa (vihreät, vasemmisto, SDP ja muutama muu puolue) on merkittävää havaita, kuinka Suomi halutaan myydä EU:lle. He selvästi painottavat liittovaltion linjan muodostamista. Samaan aikaan kun kansallisvaltioita ei kunnioiteta (toisin kuin esimerkiksi Puola, Unkari ja Tsekki, muutaman mainitakseni, sen tekevät) haluavat jo mainitut suomalaiset puolueetkin myydä maansa ja luopua kaikesta suomalaisuudesta.
Sen sijaan esimerkiksi maahamme integroituneet maahanmuuttajat, jotka ovat ehdolla kunnallisvaaleissa, toppuuttelevat tätä kehitystä. Heille Suomi on suomalainen ja isänmaalliset perusarvot tärkeitä.

Onkin todella hullunkurista, jopa erittäin ironista, että kelpo maahanmuuttajat arvostavat suomalaista Suomea ja isänmaallisuutta enemmän, kuin syntyperäiset tiettyjen puolueiden mielipuolet hullut, joille on jollain tapaa kiimaa tuottavaa tehdä kotimaastaan prostituoitu.

4 kommenttia   Lauantai 30. tammikuuta 2021 16:45

Yksi asia oikein!

Vihreät tekevät tasan yhden asian oikein.
He hengittävät uloshengityksensä mukana hiilidioksidia, jota kasvit tarvitsevat yhteyttämiseen.
Mutta kumpa ne eivät alkaisi puhua poliittisia linjauksia hiilidioksidintuottonsa mukana. Mutta ikävä kyllä, se uloshengitysilma pilaa hampun savullaan kaiken ja aiheuttaa näin sitä joukkopsykoosin leviämistä omiensa keskuudessa. Toinen ilmaisu ideologialle on HULLUUS.

Kommentoi   Lauantai 30. tammikuuta 2021 15:36

En osta nykyään niin paljon limpparia, sillä käytän paljon sodastreamia

Tulee huomattavasti edullisemmaksi, kun ostaa colauutteet itse ja valmistaa omat colat. Tai vaikka appelsiinilimpparia appelsiinimehusta.
Kumminkin juon colaa tavalla tai toisella 10-15 litraa viikossa.

Kommentoi   Keskiviikko 27. tammikuuta 2021 21:18

Päivälleen vuosi sitten kuoli äitini

Hänellä oli uusiutunut syöpä (jolle ei enää käytännössä ollut mitään tehtävissä), joka aiheutti epäsuorasti kuoleman. Pääsyy oli keuhkoveritulppa. Keuhkoveritulpillehan altistaa nimenomaan aktiivinen syöpätauti. Kuolema tuli sekunneissa.
Lähden käymään hautausmaalla.

9 kommenttia   Sunnuntai 24. tammikuuta 2021 14:42

Muistatko lapsuudestasi seuraavaa...

Pienenä poikana aamutuimaan, kun kahvipöytään istuttin, niin mummo tapansa mukaan kaateli kaikille aitoa kuumaa pannukahvia. Sitä ennen kahvikuppiin oli sipruttu pullaa, pari kolme palaa sokeria, siihen sitten pannukahvia ja tilkkanen maitoa. Tämä sekoiteltiin oikein maistuvaksi mössöksi, jota kutsuttin "töpöskäksi".

Minäkin olen sen ajan kasvatteja, että usea sukupolvi eli saman maalaistalon katon alla. Omat vanhempani ja isovanhempai sekä se minun ikäpolvi. Mummo oli yleensä se matriarkka, joka määräsi mitä kunakin päivänä syötiin. Ukki oli metsästyksen, sekä marjastuksen ja kalastuksen voimamies. Oma äiti ja/tai isä kasvatteli lapsiaan, mutta isovanhemmatkin puuttuivat välillä kasvatukseen, joskin olivat tietysti taustalla enimmäkseen. Mutta kodin ja vanhempien sekä isovanhempien kunnioitus oli pyhää.

Näitä vastaavia maalaismuisteloita saa hyvin ajateltua vaikkapa Väinö Linnan erinomaisista teoksista, varsinkin Täällä Pohjantähden alla -trilogiasta. Tai vaikkapa Kalle Päätalon teoksista. Mutta näin siis vielä 80-luvulla meillä päin, kun aika oli ihanaa ja ihmeellistä
monesta eri näkökulmasta.

Sanon vielä sen, että yhä 80-luvulla se sama vanha maalaiskulttuuri näkyi meilläkin päin, millaista se oli vaikkapa sotien jälkeen 1950-70-luvuillakin ollut. Ja tätä maalaisidyllistä kuvaa on tietysti sellaisen ihmisen vaikeampaa hahmottaa, joka on elänyt vaikkapa suuressa kaupungissa taikka muutoin elänyt eri vuosikymmenellä. Se on vain täytynyt kokea itse tai sitten niin syvästi lukea ja perehtyä kirjalähteisiin aiheesta. Mutta kyllä se vielä sittenkin sen kokemuksen vaatii.

1 kommentti   Lauantai 16. tammikuuta 2021 00:40

Viimeyön väittely amerikkalaisen kanssa

Väittely ja väittely, kyllähän se huutokisaakin oli, mutta lopputulos yllätti jopa minut. Nyt tuo (ymmärtääkseni vasenta laitaa peesaava) ihminen on sovelluksessani hieman useammastakin näkökulmasta.

En muistanut väittelyn tason ja tempon kiihtyessä edes kiroilla kaikkia aikoja englanniksi. En minä siihen pyri, mutta poliittisesti käydään joskus suuria tunteita.

Mikä tämä yllätys oli? Se, että kiistelyn ja huudon jossain vaiheessa tämä nainen alkoi lähetellä "pusipusi" -viestejään ja sekös minua vitutti entisestään. Tämä alkoi kiinnostua enempi suomen kielestä sen erikoisten kuuloisten sanojen (kirosanojen) tiimoilta.

Nyt minulla tököttää puhelimessani siis jonkun michiganilaisen naisihmisen kuva, mutta se ei ole sillä hyvä, sen ekstrana puhelimessani on kyseisen ihmisen tissit ja persekin.

Ja jos joku tulee sanomaan, että itse olet sellaisia kuvia pyytänyt, niin en ole. Ei tosiaan pyörineet hänen tissit ja perseet mielessä , kun latelin mielipiteitäni tuliseen tapaan. Kyllä tämä lady ihan itse ne mulle oma-aloitteisesti lähetti.

Mikä todennäköisyys, etttä tulinen poliittinen riita johtaa tähän.

Mutta minä kun en ole kiemurtelija ja puhun suoraan, en minä valitakaan.

Kommentoi   Perjantai 15. tammikuuta 2021 13:43

Onko muilla joku outo "lemppari" mukana, jos ulkona tai metsässä reissutessa on eväät mukana?

Mulla on käynyt monesti niin, että kun on termospullo kahvia mukana, muutama leipäpalanen, niin mullon rasia verilettuja mukana. Siis kylmänä ne sitten syön. En tiedä mikä siinä on, mutta ulkona maistuvat kylmiltään hyviltä.

1 kommentti   Torstai 14. tammikuuta 2021 15:39

Mukavan raikas sää, -32 astetta ja näyttää kiristyvän

Liitin kuvan. Lähti muuten Mercedes käyntiin, mutta ei ihan niin hyvä ole tuo CLK 320 käynnistymään kovilla pakkasilla kuin oli 260 SE. Tosin voi johtua, että tässä on vain 100Ah akku, kun valmistajan suositus on 140Ah. Tosin tälläkin on pärjätty. 140Ah akku on jo sellainen, että jos ei muuta käyttöä ole, sillä voi vaikka bodata.

Akuista tuli mieleeni, että eräs metalliromun ostaja otti myös akut samalla kertaa mukaansa. Nyt tuo romukauppa ei enää niin kannata, sillä metalliromun hinta on romahtanut, mutta miettikääpä vaikka sitä, että vielä vv. 2006-2010 minä sain 300e/kpl romuautosta. Kerran tämä yrittäjä haki niitä 3 kpl pihaltani, joten sain 900e rahaa käyttökelvottomista romuista, jotka olisivat muutoin menneet sulattoon. Nyt ei enää metalliromula ole niin hintaa.

3 kommenttia   Torstai 14. tammikuuta 2021 05:26