harkitse mitä postaat sinun turvaksesi

sinun turvaksesi merkkaa sopimaton sisältö

 • auta ilmoittamalla

  Kuvake ei salli kuvia, jotka sisältävät ylenpalttista väkivaltaa tai seksuaalisuutta. Jos törmäät tällaisiin kuviin, klikkaa kuvan alla olevaa "Merkitse sopimattomaksi" -linkkiä, jolla voit ilmoittaa kuvasta ylläpidolle.

  Huolehdi omasta ja muiden käyttäjien turvallisuudesta harkitsemalla millaisia kuvia lähetät julkiseksi, suojaamalla yksityisyytesi, pitämällä kommenttisi siisteinä ja merkkaamalla sopimaton materiaali.

 • älä vastaa häirikölle

  Ilkeyksien heittely netissä on raukkamaisen helppoa, jolloin kommenteista voi välillä kehkeytyä sotaisia. Jos joku lähettää sinulle kommentin joka häiritsee sinua, voit aina poistaa kommentin.

  Voit myös asettaa käyttäjän Ignore-listalle, jolloin käyttäjä ei voi lähettää sinulle enää kommentteja. Ilkeimmissä tapauksissa voit tehdä käyttäjästä ilmiannon ylläpidolle.

 • varo huijareita

  Huomaathan, että koskaan ei voi olla varma
  kuka toisessa päässä on. Netissä kuka tahansa saattaa esiintyä väärillä kuvilla ja toisena henkilönä, joten muista pitää silmäsi auki.

  Mikäli aiot tavata netissä tutustumasi henkilön, muista käyttää järkeä ja kerro asiasta kavereille ja sovi tapaaminen julkisella paikalla. Älä vastaa epäilyttäviin ehdotteluihin ja tarjouksiin, vaan ilmoita niistä ylläpidolle.

 • suojaa yksityisyytesi

  Älä jaa omia äläkä ystäviesi yhteystietoja, kuten puhelinnumeroa ja kotiosoitetta avoimesti. Huolehdi myös ettei kuvissasi esiinny mitään, minkä avulla vieras henkilö voisi päätellä missä asut.

 • julkaise turvallisesti

  Kuvien lähettäminen itsestä ja kavereista voi olla hauskaa ja jännittävää. Netissä et voi kuitenkaan koskaan tietää kuka löytää kuvasi, ja kun kerran laitat kuvasi nettiin, et saa sitä välttämättä enää ikinä poistettua internetistä. Harkitse siis millaisia kuvia lähetät itsestäsi.