mankku

"KOBOLTINSININEN TARANTELLA" (Haplopelma lividum)

perjantai 27. helmikuuta 2009 02:32

mun tuleva rakas. näin tämän faunattaressa ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä. jumalauta.ton mä viä hommaan. mut sain rahaa ja kävin kattomas ni viikko takaperi myyty pois. mut jos jollakulla on "ylimääräne" NIMENOMAA NAARAS tai näkee jossai kaupas tälläse pliis ilmota.


"KOBOLTINSININEN TARANTELLA" (Haplopelma lividum)
Laji kasvaa noin 12—14 cm mittaiseksi (jalkojen kanssa). Ruumiin pituus on noin 6 cm. naaraiden jalat sähkönsiniset, "metalliväriset". Pyöreähkö takaruumis on pohjaväriltään ruskea, sinertävänharmaa tai tummanharmaa

Terraarioksi soveltuu esim. 30x30x30 cm kokoinen lasiakvaario tai muoviterraario.huom. ei yli 2cm koloja ja kansi saatava lukittua paikalleen esim. rautalangalla. kaivaa mielellään syviä tunneleita, joten lannottamatonta multaa/turvetta on oltava aikuiselle 10-15cm. piiloiksi juurakkoja ja kaarnaa.

syö pieniä selkärangattomia kuten sirkkoja, torakoita, jauhomatoja ja kärpäsiä.kesällä paarmat yms. kuhan varoo hyönteismyrkkyä.ruokitaan noin kerran viikossa ja kaikki syömättömät ruokaeläimet poistetaan ruokailun jälkeen.viettää päivät luolassaan ja lähtee vasta iltasella liikkeelle.ruoki vasta illalla.

Haplopelma lividum-tarantella on mahdollista saada lisääntymään terraariossa, vaikkakaan se ei ole kovin helppoa. Suomessakin on jo saatu tämä laji lisääntymään kerran (kiitokset Camilla Ekbergin). Helpointa tuntuu olevan parittaa pienehköjä yksilöitä (LS n. 7,5-10 cm); todennäköisesti laji tulee sukukypsäksi jo varhain. Parita yksilöt mieluiten myöhään syksyllä. Sijoita koiras ja naaras vaikkapa reikälevyllä huolellisesti jaettuun terraarioon pariksi päiväksi, jotta ne ehtivät hieman tutustua toisiinsa turvallisesti. Poista reikälevy illalla ja tarkkaile tiiviisti tilannetta. Mikäli naaras ryhtyy liian aggressiiviseksi, yritä ehtiä poistaa koiras ennen kuin naaras tappaa tämän. Poista koiras omaan terraarioonsa välittömästi myös onnistuneen parittelun jälkeen.

Suomen Herpetologinen Yhdistys ry
PL 1272
00101 Helsinki
jäsenliittymiset: www.herpetomania.fi tai jasensihteeri@herpetomania.fi

mankku

mankku

mankku

Mieliala: Innostunut
Taustalla soi: juontajat - seoikea.com

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »