-Dracula-

"Kesämökkihöperön lomakirja"

maanantai 27. heinäkuuta 2009 10:48

Mökillä on tarpeen myös sivistyä. Loman aikanahan täytyy lukea mahdollisimman monta hyvää romaani-klassikkoa. Se käy kätevästi näiden hieman tiivistettyjen, nykykielisten versioiden avulla.

HOMEIROS: ODYSSEIA
Odysseus oli merellä 20v. ja sen rouva Penelope ei jaksanu venata vaan hankki toisia miehiä. O tuli takas ja tappo ne kaikki ja niiden suhde rupes toimiin.

WILLIAM SHAKESPEARE: KOOTUT TEOKSET
Romeo ja Julia oli vääristä perheistä ja sitte ne kuoli. Hamlet oli Ofelian kaa, mutta jahkas ollakki vai eikö olla ja sitte ne kaikki kuoli.

AGATHA CHRISTIE: KYMMENEN PIENTÄ NEEKERIPOIKAA
Ekaks murhattiin yks ja sit kaikki loput, paitsi yks joka oli murhaaja ja tekokuollut, mutta taisi se kuolla oikeestikin eli yksikään ei pelastunu.

ALEKSIS KIVI: SEITSEMÄN VELJESTÄ
Koulukiusatut Jussi, Tumppi, Ape, Simppa, Timppa, Lare ja Eero yritti opetella lukeen. Eero oppi, mut seki pinnas koulusta. Härät ajo ne kivelle ja talo palo.

F. E. SILLANPÄÄ: SILJA, NUORENA NUKKUNUT
Silja oli vähän nyhverö ja orpo ja se joutu duuniin ja rakastu mutta sitte tuli tuperkkeli ja tappo sen kesällä.

VÄINÄ LINNA: TUNTEMATON SOTILAS
Jätkät lähti sotaan. Koskela oli ollu ennenki. Rokka kenkkuili Lammiolle. Joivat alkoholia. Useimmat ammuttiin. Aika velikultia.

KALLE PÄÄTALO: IIJOKI-SARJA
Hevostie kierteli asumattoman selkoseudun loputtomia korpia ja Kaukosta oli kiva tulla kotiin savotasta, vaikka äijä nokerteli, että leipä ei riitä.

VÄINÖ LINNA: TÄÄLLÄ POHJANTÄHDEN ALLA
Yks Jussi kuopi turpeita ja rakensi himan itelleen. Sit tuli sota, mut se ei menny. Melkein kaikki sen mukulat kuoli sodassa. Ei siitä tähdestä kerrota ollenkaan.

Siinä vähän piristystä tylsään päivään (:

Mieliala: Rakastunut
Taustalla soi: Bullet For My Valentine - Suffocating under words of sorrow (What can I do)

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »