Janne-86

Siviilipalvelus – 4 viikko

sunnuntai 23. elokuuta 2009 22:29

Tiistaina saavuin 08:35 jälleen Midgårdin pihaan. Ohjelmassa oli aluksi Elämäntaitoa(jatkoa viime perjantailta), jonka jälkeen Solimanin ihmisoikeudet. Kyllä se täytyy sanoa, että Solimanin tunnit ovat ehdottomasti parhaita koko koulutusjaksolla enemmän kuin ”ihan jees”. Iltapäivällä lähdimme Porlammin koululle minun autollani, jonka vuoksi ansaitsin ylimääräiset 12 euroa. Aluksi jännitti aika paljon, varsinkin kun vastaanotto oli sitä perus sivari ennakkoluuloa. Miltei jokainen tyttö kysyi minulta jos jonkinlaisia kysymyksiä, liekö syyksi sitten se että olin ns. ainut joka oli pukeutunut trendikkäästi. Tunti kului aika nopeasti ja saimme leikittyä yhteensä neljä leikkiä, sen lisäksi että esittäydyimme ja vastasimme kysymyksiin. Leikit olivat: nimi+liike, eleleikki(norsu,lyhtypylväs, pesukone…), sano jos/käänny jos ja silmiinkatsomisleikki. Meitä sivareita oli yhteensä 3 per luokka. Meidän ryhmässä oli toinen erityis-opettaja ja toinen nuoriso-ohjaaja ja itse olin täysin kokematon nuoriso jutuista. No kaikki meni kuitenkin ihan hyvin. Sitten suuntasimme sikalaan palautteen antamiseen.
Lähdimme 16:30 yhteensä 4 autolla tutustumaan Syväpuro yhteisöön ja jälleen sain ylimääräiset 12 euroa kyyditsemisestä. Syväpuro on siis kadunmiesten parantola. Siellä on ihmisiä Helsingin metsistä yhteensä 32 hengen edestä. Paikka itsessään oli aika siisti, tosin sisällä oli kauhea lemu, koska siellä sai tupakoida yleisesti missä vaan. Maukka ja Johnny kertoivat elämästään ja Syväpuron toiminnasta ja sen historiasta (erittäin mielenkiintoista), aina lasolista Maukan 11 vuoden linnatuomioon. Jälleen olin yhtä kokemusta rikkaampi, varsinkin kun Syväpuro lakkautetaan vuoden vaihteessa.
Keskiviikkona oli jälleen T.Virtalan ällispyllistyttävän pitkäveteinen luento väkivallattomista konfliktiratkaisuista. Lounaalla kokeilin jälleen rajoja, nimittäin laitoin lasiseen kulhoon niin paljon kuin ikinä voi sitä taivaallisen hyvää rahkaa. Rahka oli pari senttiä yli kulhon reunuksen, mutta kaikki pysyi vielä sisällä, toiset vaan ihmettelivät. Iltapäivällä oli jälleen ensiapua, jossa opin paljon uusia asioita. Kämppikselläni Juhalla oli tiistaina ollut vähän kuumetta ja samoin keskiviikkona, jonka vuoksi hän pääsi kotihoitoon, eikä hänen tarvinnut enää tulla takaisin. Illalla oli ohjelmassa musiikkiesityksiä ja teatteria. Jengi soitti vanhoja klassikoita(Paranoid) ihan pirun hyvin, yksi soitti vieläpä viululla jonkun Mozartin biisin, kyllä me sivarit vaan ollaan lahjakkaita. Sitten oli teatteria, jossa oli kämppikseni Reino soittamassa pianoa. Esitys oli kyllä aivan mahtava ja huumoripitoinen. Reino oli ollut Venäjän matkalla viime viikolla ja oli tuonut tuliaisia meille. Ne oli semmoisia pyöreitä vähän piparin makuisia, jossa oli hillotäyte, aika hyviä. Illalla about yli puolet lähti Hanheen karaoke-iltamiin. Minuakin kysyttiin mukaan, mutta päätin kuitenkin kieltäytyä.
Torstai alkoi ensiavulla, jossa laadimme ryhmissämme esityksiä, jotka sitten myöhemmin esitimme. Opettaja oli heti aluksi aika viileänä, koska ne jotka olivat menneet Hanheen, olivat tehneet jotain sopimatonta. Kuulopuheen mukaan siellä oli pari Helsingin Sanomien Nyt-lehden(tai joku sellainen) toimittajaa ja porukka oli kommentoineet sivareita vääristyneesti. Lisäksi joku oli varastanut Hanhen rannasta veneen ja soutanut sillä koulutuskeskukseen. Iltapäivällä oli ohjelmassa loppusiivous, jolloin siivosimme 20 hengen ryhmässä B-talon 3-kerroksen yleiset tilat. Sitten kävimme tarkistamassa saapuneet rikosrekisterit, minun arvassani ei ollut voittoa. Täytimme vielä sähköisen palautelomakkeen koskien koulutusjaksoa. Tuntien jälkeen teimme vähän perusteellisemman loppusiivouksen kämpässämme. Reino oli saanut keskiviikko illan esityksestä kuntsarin ja olisi voinut lähteä illalla kotiin. Hän kuitenkin päätti jäädä ja lähteä muiden kanssa perjantaina, aika jaloa.
Perjantai alkoi parilla aamuyön innostus heräämisellä, kunnes Reinon herätys soi siinä 07:00. Minuutin jälkeen tuli minun puhelimeni herätys, jossa kuulutettiin seuraavasti ” Attention the man with ten inch penis please come to the phone, the man with ten inch penis please come to the phone immediately thank you”, porukka vähän repes. Itse heräsin siitä huolimatta, ettei minua kuulutettukaan. Laitoimme petivaatteet pinkkaan ja patjan vinoon asentoon ja haimme uuden pinkan puhtaita vuodevaatteita. 08:35 kämppätarkistus osui meidän kohdalle, se oli aiempaa tarkempi, jonka vuoksi esim. minä jouduin vähän korjaamaan repsottavaa verhoa. Sitten vain kuittasimme itsemme läpi ja saimme siitä lapun. Sitten veimme likaisen pinkan pyykkiin ja luovutimme huoneen avaimen. Sikalassa oli 09:00 lähtöselvitykset. Aino-Inkeri lausui kuuluisia sivareita(Joel Hallikainen ym.), jonka jälkeen oli Vokt-ryhmän uloskirjauksen vuoro. Sen jälkeen olimme vapaita lähtemään ja itse lähdinkin siitä aika nopeasti, autossa soi Yölinnun – Sitä saan mitä tilaa, kun jätin hyvästit Lapinjärven siviilipalveluskeskukselle. Päätin valita reitin, jossa vältettiin kokonaan moottoritiellä ajamista, koska tällöin polttoainetta kuluisi vähemmän. Aikaa kotimatkalla kului noin 4 tuntia, mutta löpöä oli enemmän jäljellä kuin aikaisemmilla matkoilla.
Nyt olen viettänyt ansaitun viikonlopun, lähinnä erilaisia pikkuaskareita tehden ja kuntoillen. Huomenna menen 08:00 palveluspaikkaani suorittamaan ensimmäistä työpäivää.
Koulutusjakso oli kokemuksena vallan mainio ja todella uniikki, koska Soliman oli viimeistä päivää torstaina, jonka jälkeen hän ei enää työskentele koulutuskeskuksessa. Kyllä muutkin ohjaajat olivat kivoja, mutta Soliman loisti heistä eniten. Jos itse aiot suorittaa siviilipalveluksen, niin suosittelen todella valitsemaan kesäjakson, koska talvella siellä voi tosiaan olla rankkaa.
Itse valitsin siviilipalveluksen, koska en ole valmis käyttämään asetta toista vastaan, enkä muutenkaan käyttämään väkivaltaa.
Se on jokaisen oma juttu valitseeko armeijan vai siviilipalveluksen. Kannattaa harkita tarkkaan kumman valitsee.
Minusta on paljon järkevämpää olla vuosi töissä oman alan työpaikassa ja saada työkokemusta, kuin juosta metsissä itseään kiduttaen.
Armeija – that´s not my thing

Mieliala: Nälkäinen

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »