*Jonez*

Seksi kaunistaa?

lauantai 24. heinäkuuta 2010 15:49

Skottilaisen tutkimuksen mukaan seksin harrastaminen kolme kertaa viikossa saa näyttämään jopa neljä vuotta nuoremmalta.

Vähentää ryppyjä:
Stressihormonit ovat kuin keinu kehon sisällä. Seksi, ja etenkin orgasmi, antavat niille kunnolla vauhtia oikeaan suuntaan. Vaikutuksen aiheuttaa kolme hormonia: beeta-endorfiini, prolaktiini ja oksitosiini. Ne virtaavat kehoon orgasmin jälkeen ja korjaavat auringon ja tupakoinnin aiheuttamia vaurioita. Muutamassa minuutissa seksi pyyhkii pois molekyylejä jotka ikäännyttävät ihoa.

Pehmentää ihoa:
Ajattele miltä näytät heti seksin jälkeen: heleät posket, punaiset huulet ja kirkkaat silmät. Kirkkaus pysyy silmissä päiviä, ja niin tekee myös seksin ihoystävällinen vaikutus: Kun hikoilet, ihon luonnolliset rasvat vapautuvat voidellen soluja ja kosteuttaen ihoa.

Saa näyttämään elävältä:
Uni on ilmainen kauneuslääke ja seksi on loistava unilääke, koska orgasmia seuraavat hyvän olon hormonit auttavat nukahtamaan. Seksin jälkeinen uni on palauttavaa ja heräät virkistyneenä, ilman tummia renkaita silmien alla. Seksin ottaminen osaksi iltarutiinia voi auttaa parantamaan unihäiriöitä.

Saa veren kiertämään:
Jopa ilman kliimaksia seksi ja suuteleminen tekevät ihmeitä. Syke nousee ja verenkierto elimiin paranee. Syvään hengittäminen hallitsee stressiä ja lähettää happea elimistöön. Seksin aikana palaa suunnilleen yhtä paljon kaloreita kuin samanmittaisella kävelylenkillä. Jo pelkkä pussailu stimuloi 30 kasvojen lihasta ja polttaa 12 kaloria minuutissa, mikä on enemmän kuin jos kävelisit minuutin.

Seksin terveyseduista kertoi Marie Claire -lehti.

Mieliala: Laiska
Taustalla soi: Slipknot - Psychosocial

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »