joutsen

sunnuntai 13. maaliskuuta 2011 23:48

1.Terveempi sydän
Sohvaperuna innostuu uutisesta,jonka mukaan seksin harrastaminen 3 viikossa alentaa sydänkohtausriskiä.Orgasmin aikana elimistöön vapautuu haluhormoniksikin kutsuttua DHEA-hormonia,jonka on sanottu suojaavan sydänsairauksilta.Brittitutkimuksen mukaan rakastelu puolittaa etenkin miesten sydäninfarktiriskiä jopa puolella.
2.Karkota flunssa
Muutaman kerran viikossa tapahtuvan seksin kerrotaan parantavan vastustuskykyä.Säännöllisesti rakastelevalla on korkeampi suojataso vilustumista ja tartuntoja vastaan.
3.Elä vanhemmaksi
Nauru pidentää ikää,mutta niin tekee myös seksin harrastaminen ja orgasmin saaminen.
4.Alenna verenpainetta ja stressiä
Orgasmin aikana kehossa erittyy oksitosiinihormonia,jotka monen muun toimintonsa lisäksi alentaa stressiä.Oksitosiini liittyy vahvasti hyvän olon tunteen saamiseen,ja sitä kutsutaankin myös rakkaus-tai kiintymyshormoniksi.
5.Pienennä syöpäriskiä
Ranskalaistutkimuksen mukaan naisilla,jotka olivat yhdynnässä harvoin,oli 3 kertaa suurempi riski sairastua rintasyöpään kuin säännöllisen seksin harrastajilla.Miehillä seksi toimii ehkäisevästi ja jopa puolittaa eturauhassyövän riskin.
6.Lievitä kipuja
Orgasmin saaminen lievittää esimerkiksi alaselän kipuja,kuukautiskipuja sekä päänsärkyä ja migreeniä.Samalla erittyy enemmän myös endorfiinia,joka lieventää ja hillitsee erilaisia kipuja ja särkyjä.
7.Pudota painoa
Seksin harrastaminen kuluttaa noin 300 kilokaloria tunnissa.Puoli tuntia reipasta rakastelua onkin oivaa hyötyliikuntaa.
8.Lisää testosteronia
Erityisesti aamurakastelun on huomattu kohottavan testosteronitasoa erityisen runsaasti samalla seksiviettiä vahvistaen. Kannattaa siis aloittaa päivä seksillä!
9.Vähennä vaihdevuosioireilua
Seksi säätää kehon hormonitasoja ja voi vähentää vaihdevuosiin liittyviä oireita,kuten kuumia aaltoja.Estrogeeni vahvistaa naisen luustoa ja myös parantaa naisen kykyä nauttia seksistä limakalvojen hyvän kostumisen ja kimmoisuuden vuoksi.
10.Enemmän endorfiineja
Nautinnollinen rakastelu ja laukeaminen saavat kehon hyvän olon hormonit,kuten endorfiinit hyrräämään.Ne aikaansaavat kropassa mielihyvän tuntemuksia ja saavat olon rentoutuneeksi.
11.Paranna itsetuntoa
Seksi vaikuttaa itsetuntoon kohentavasti,joskin myös huono itsetunto näkyy sängyssä epävarmuutena.
12.Nukut sikeämmin
Rakastelun aikana kehossa erittyvät hormonit vaikuttavat rentouttavasti aivotoimintaan ja sitä kautta kohentavasti unen saantiin ja nukkumiseen.
13.Unohda rypyt
Seksiä useita kertoja viikossa harrastavat näyttävät nuoremmilta kuin he, jotka antautuvat hekumalle vain harvoin.
14.Eroon apatiasta
Rakastelun aikana kropassa vapautuu serotoniinia,jota kutsutaankehon omaksi,luonnolliseksi masennuslääkkeeksi.Sen vuoksi ihminen on onnellinen ja rento juuri yhdynnän jälkeen.
15.Treenaa lihaskuntoa
Reiden,pakaran ja keskivartalon lihakset saavat rakastelussa kyytiä. Eri asentoja kokeilemalla saat käyttöön eri lihaksia.
Seksin harrastaminen kuluttaa noin 300 kilokaloria tunnissa.
Puoli tuntia reipasta rakastelua onkin oivaa hyötyliikuntaa.

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »