Sir_auron

SUOMI

tiistai 10. huhtikuuta 2012 21:54

Ajatus itsenäisestä Suomesta saa minut aina iloiseksi. Ajatus, että Suomalaiset sodan aikaan ovat uhranneet henkensä Suomen tulevaisuuden turvaamiseksi. Olen itse valmis, jos jonakin päivänä minun täytyisi sellaiseen urotekoon ryhtyä. Vai olisinko? Ovatko nykynuoret kykeneviä, kun armeija ei ole enää samanlainen, kuin se oli joskus. Minun mielestäni on liian keveitä syitä vältämään asepalvelus. Uskonto, kieltäytymiseen aseista ja opiskelu. Nämä ovat yleisinpiä, minun mielestäni turhia syitä. Armeijan määrärahoja leikataan liikaa. On esitetty myös Ruotsin kaltaista palkka-armeijaa. Se ei toimi! Viime sotien aikana Suomi puolusti itsenäisyyttä koko kansan voimin. Ja jos sellainen tilanne vielä tulee, on Suomen koko maana osallistuttava!

Nuorten miesten tulee käydä armeija, sillä se on Suomalaisen miehen velvollisuus. Sotaveteraanit jättivät soihdun meille, sammutammeko me sen soihdun? Armeija ei ole vain aseen kannon opettelua. Se on myös opettelua yhdessä olosta. Tuvassa kun on 10.kaveria. Parhaiten homma toimii, kun tulee toimeen kaikkien kanssa. Siellä nuori miehenalku opettelee myös normaaleita arkipäivän askareita, esim. siivoamista. Paheksun ministeri-Arhimäkeä, kun hän sanoi TV-presidentti-tentissä, että armeija on este nuorten kouluttautumiselle.

Arhimäki ei voi tietää armeijan hyötyä arjessa, koska hän ei ole armeijaa käynyt. Armeijassa opetellaan menemään sen heikoimman kaverin vauhdilla. Tämä on yksi syy, miksi monen ministerin ja kansanedustajan täytyisi käydä armeija. Koko Suomen yheiskunta, menee minun mielestäni tässä asiassa eri suuntaan.

18.1.2012 klo.18.00

Mieliala: Innostunut

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »