brekukylmiömättötyttöystävä

vituttaako ? naminami !

keskiviikko 28. toukokuuta 2014 21:39

"Viikonloppuna juhlitaan ylioppilaita", "Ylioppilaslakit jaetaan lauantaina-tälläisessä säässä juhlitaan"

Elikkäs, jooo ylioppilaita juhlitaan, mutta entäpä ammattikoulusta valmistuneet ? Eikö heitä juhlita ? Missä ovat ammattikouluista uutisotsikot ? Hekin ovat kovan työn kuitenkin tehneet; itse etsineet työharjoittelupaikan (joka on pirun haastavaa !), jännittävät millon mitäkin näyttöä ja sen tekemistä..

Itse olen jo lukenut kaksi ammattia ! Ja olen ylpeä että olen ne lukenut. Onhan mulla täysi-ikäinen pikkusisko, joka on nyt lukenut itsensä ylioppilaaksi hienoilla arvosanoilla. Arvostan että jaksanut lukion käydä, kun näytti aikas rankalta välillä.

Mutta tuo ylioppilaiden juhlien hehkutus menee yli. Musta ammattikoulu käytännöllisempi; saatat saada töitä sen kautta ja mahdollista käydä kaksoistutkinto, jos haluaa ylioppilaaksi. Kun töitä on vähän hankala saa pelkällä yo-todistuksella, ja joo on se kyllä mullekkin hankalaa saada töitä, vaikka kaksi ammattia itselle lukenu. Se johtuu tästä Suomen tilanteesta; töitä ois, mutta ei meitä nuoria uskalleta palkata, kun niin suuri osa ei oo tunnollisii ym ja me tunnolliset saadaan kärsii siitä.

Mut mitä mieltä te ootte ?:)

Mieliala: Turhautunut

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »