Johkis

This is me

sunnuntai 06. maaliskuuta 2016 23:03

Tein tällaisen persoonallisuustestin. Aika nappiin osuu.
ISFP-persoonallisuustyypit ovat todellisia taitelijoita, mutta eivät välttämät siinä tyypillisessä merkityksessä, jossa maalataan onnellisia pieniä puita. He ovat silti riittävän usein kyvykkäitä siihenkin. Useimmiten he kuitenkin käyttävät estetiikkaa, desiginia ja omia valintojaan ja toimintojaan sosiaalisten rajojen koetteluun. ISFP:t nauttivat perinteisten odotusten järkyttämisestä kauneus- ja käytöskokeiluilla – todennäköistä on, että he haluavat usein sanoa: “Älkää laittako minua laatikkoon!”

ONNELLISIA OLLESSAAN OMIA ITSEJÄÄN

ISFP:t elävät värikkäässä, sensuellissa maailmassa, jota inspiroi yhteys ihmisiin ja ajatuksiin. ISFP-persoonallisuudet nauttivat näiden yhteyksien uudelleentulkitsemisesta ja niiden uudelleenkeksimisestä ja kokeilusta sekä itsensä että uusien näkökulmien suhteen.. Mikään muu tyyppi ei tutki ja kokeile samalla tavalla. Tämä luo spontaaniuden tuntua ja tekee ISFP:istä arvaamattomia, jopa heidän ystävilleen ja rakkailleen.

Tästä huolimatta ISFP:t ovat ehdottomasti Introvertteja (I) yllättäen ystävänsä astumalla pois parrasvaloista latautumaan itsekseen. Vaikka he ovat yksin, se ei silti tarkoita että ISFP-persoonallisuustyypin ihmiset istuisivat toimettomina – tämän ajan he käyttävät itsetutkiskeluun, arvioiden omia periaatteitaan. Sen sijaan, että ISFP:t vatvoisivat menneessä tai tulevassa, he pohtivat sitä keitä he ovat. He palaavat kammioistaan muuttuneina.

ISFP:t elävät löytääkseen keinon viedä omaa intohimoaan eteenpäin. Tälle persoonallisuustyypille ovat hyvin tyypillisiä uhkapelit ja extreme-urheilu. Onneksi heidän sopeutumiskykynsä hetkeen ja ympäristöön antaa heille mahdollisuuden toimia näissä paremmin kuin monet muut. ISFP:t myös nauttivat yhteydestä muiden kanssa ja heillä on usein vastustamaton karisma.

ISFP:t tietävät aina sopivan kohteliaisuuden, jolla he pehmittävät sellaisen ihmisen sydämen, joka on aikeissa kutsua ISFP:iden riskinottoa vastuuttomaksi tai järjettömäksi.
Mutta jos kritiikki ei mene perille, voi käydä huonosti. Jotkut ISFP:t voivat käsitellä ystävällisesti muotoiltuja kommentteja, arvottaen sen toiseksi näkökulmaksi, joka työntää heidän intohimoaan uuteen suuntaan. Mutta jos kommentit ovat purevia ja epäkypsiä, ISFP-persoonallisuudet voivat menettää hermonsa hyvin näkyvästi.

ISFP:t ovat herkkiä muiden tunteille ja he arvostavat tasapainoa. Kun kritiikkiä sataa, tämän persoonallisuustyypin ihmisten haaste on pystyä astumaan hetkeksi sivuun odottamaan tilanteen viilenemistä. Mutta hetkessä eläminen toimii molempiin suuntiin, ja kun kuumenneet tunteet jäähtyvät, ISFP:t voivat pitää menneen menneenä ja jatkaa eteenpäin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

KAIKESSA ELÄMÄN ILMENTYMISMUODOSSA ON TARKOITUS

Suurin haaste ISFP:ille on tulevaisuuden suunnittelu. Rakentavien päämäärien löytäminen ja positiivisia muutoksia luovien tavoitteiden luominen on iso tehtävä. Toisin kuin Vartija-tyypit, ISFP:t eivät suunnittele tulevaisuutta esimerkiksi varallisuuden tai eläköitymisen kannalta. He suunnittelevat toimintansa ja käytöksensä ennemminkin identiteetin löytymisen ja kokemusportfolion kasvattamisen kannalta osakepinon kartuttamisen sijaan.

Jos tavoitteet ja periaatteet ovat jaloja, ISFP:t voivat toimia uskomattoman armeliaasti ja epäitsekkäästi – mutta voi myös olla, että ISFP-persoonallisuustyypit rakentavat itsekeskeisen identiteetin ja toimivat itsekkäästi, egoistisesti ja manipuloivasti. ISFP:iden on tärkeää muistaa aktiivisesti tulla siksi ihmiseksi, joka he haluavat olla. Uusien tapojen luominen ja ylläpitäminen ei välttämättä onnistu luontaisesti, mutta pieni hetki joka päivä omien motiivien ymmärtämiseksi voi auttaa ISFP:itä käyttämään omia vahvuuksiaan saavuttaakseen sen, mitä he rakastavat.

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »