Jonskuuuu

IBD

maanantai 10. joulukuuta 2018 00:49

IBD-viikkoa vietettiin 1-7.12. kerron lyhyesti mitä se on. IBD eli tulehdukselliset suolistosairaudet (chron ja colitis ulcerosa). Sain diagnoosin colitis ulcerosaan 03/2018 eli haavainen paksusuolentulehdus.

Monesti miettiny miks just mie, miks just mie sairastelen vaa, mut tää tauti voi tulla kelle vaan, tavallisemmin 15-35v. Itseasiassa oon helpottunu, ku sai selvyyden kivuille.

IBD:tä kutsutaan Suomessa jo kansantaudiksi, koska lähes 50 000 sairastaa IBD:tä, joka vuosi tulee 2000 uutta sairastunutta.

Itellä edelleen kipuja sairauden takia, käyn verikokeissa kerran kuussa, alkaa olemaan uuvuttavaa, mutta pääasia että seuraavat tilannetta ja ei jätä tutkimatta kunnolla! Oon kiitollinen et oon saanu asianmukaista hoitoa!

Nyt ruvennu enemmän arvostaa elämän pienii asioita, opetellu elämää enemmä siinä hetkessä, en haluu tulevaisuutta miettii enää pahemmi, ku loppuelämän sairaus! Kivut välillä yhtä helvettii suoraan sanottuna, mut kaikesta pakko yrittää selviytyy, tää sairaus vie voimii tosi paljo, etenki jos on jokapäivästä kipuu, ku lääkkeet ei tehoo viel toivotulla tavalla!

Mut ehkä tää tilanne rauhottuu viel joskus lääkkeiden avulla! Jos täällä on ihmisii jotka sairastaa tulehduksellista suolistosairautta, nii tulkaa vaa juttelee rohkeesti, voi muutki tulla kyselee lisää jos kiinnostaa :D..

#näkymätönsairaus #ibdfi #TulehduksellisetSuolistosairaudet #chron #ColitisUlcerosa #meidänjärjestö #NäkymättömästäNäkyväksi

Mieliala: Väsynyt

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »