Júttu on täältä, sieltä voitte katsoa linkit. http://www.lowefo.com/forecast.php?s=Suomi
ALKANEEN VUOSISADAN ILMASTOSTA
Brittiläinen ilmatieteen laitos ennusti ennästyslämmintä vuotta 2007
Tammikuun 4nä 2007, brittiläinen ilmatieteen laitos Met Office ilmoitti, että "maailma vuonna 2007 todennäköisesti kokee lämpimimmän mitatun vuoden" ja, että lämpötila ylittää huippuvuoden 1998 lämpötilan. Avaa Met Officen ennuste tästä.
Tänä päivänä tilasto on koossa: : 2007 oli tämän vuosisadan kylmin.
Suuressa osassa maailmaa vuosi 2007 oli ennätyskylmä. Avaa Bostonin Yliopiston nettilehden boston.com artikkeli tästä. Ote artikkelista:
"Etelä-Amerikassa, viime vuoden talven alku oli kylmin mitattu. Eugenio Hackbart, Brasilian Met Sulin Sääkeskuksen päämeteorologi kertoo, että "raju kylmä aalto toi ennästyskylmää, laajalti hallaa ja pakkasia, ja sähkökatkoksia. Buenos Airesissa satoi lunta ensimmäistä kertaa 89 vuoteen, ja Perussa pakkanen oli niin kova, että sadat ihmiset kuolivat ja hallitus julisti hätätilan neljässätoista maan kahdestakymmenestäneljästä provinssista. Elokuussa, Chilen maatalousministeri valitti ankarinta talvea mitä on nähty 50 vuoteen, ja joka aiheutti vähintin $200 miljoonan katotappiot.
Eteläamerikkalaiset eivät olleet ainoat, jotka palelivat:
Oklahoman Yliopiston geofyysikko David Deming, lämpötilojen ja lämmönsiirron asiantuntija, kertoi Washington Times'ssa, että odottamaton kireä kylmyys pyyhki yli koko eteläisen pallonpuoliskon vuonna 2007. Johannesburg koki ensimmäisen merkittävän lumisateensa neljännesvuosisataan. Australiassa kesäkuu oli kylmin koskaan mitattu ja Uuden Seelannin viinisato menetettiin suurimmaksi osaksi kevätlämpötilojen tippuessa ennästyslukemiin."
Eri ilmatieteen laitokset ennustavat, että ilmasto tulee lämpeämään oleellisesti alkaneen vuosisadan aikana, esim Ruotsin SMHI ennustaa 4-5 asteen nousua vuoteen 2100 mennessä.
Avaa artikkeli Espanjan aikaisest talvesta (englanniksi) tästä.
Avaa artikklei talvesta 2007/08 Kanadassa (englanniksi) tästä.
Avaa artikkeli talven tulosta USAhan (englanniksi) tästä.
Tämän päivän sää eri puolilla maailmaa on normaalivaihtelujen rajoissa eikä sinänsä todista mitään 2000-luvun ilmastosta.
Eri ilmatieteen laitokset ennustavat voimakasta lämpeämistä alkaneella vuosisadalla
Esim Ruotsin SMHI ennustaa 4-5 asteen nousua vuoteen 2100 mennessä.
Ilmatieteen laitokset, joilta olemaa asiaa kysyneet, vahvistavat heidän ennusteensa perustuvan IPCCn käyttämiin tietokonemalleihin. Nämä mallit perustuvat moneen tuntemattomaan tai heikosti tunnettuun seikkaan, eivät huomioi auringon magneettisia vaikutuksia ja laskevat hiilidioksidilla olevan oleellinen ilmastoon vaikuttava tekijä. Viimeksi mainittu johtuu IPCCn raporteissa esiintyvään kardinaalivirheeseen. Lue (englanniksi) artikkeli tästä käsittämättömästä virheestä tästä.
On olemassa vankat, fysiikkaan perustuvat todisteet siitä, ettei hiilidioksidi voi lämmittää ilmastoa havaittavissa määrin, eikä mitään empiirisiä havaintoja tai todisteita siitä, että se kaikesta huolimatta näin tekisi.
Ei myöskään ole todistettu, että ihmisen päästöt olisivat syynä ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousuun kuluneiden vuosikymmenten aikana. Ihmisen päästöt ovat kuvannollinen tippa meressä verrattuna hiilen kiertoon elävien olentojen, valtamerien ja ilmakehän välillä. Avaa esitelmä aiheesta tästä.
Vaikuttaa todennäköiseltä, että ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu johtuu uloskaasutuksesta valtamerien lämmenneestä pintavedestä kuin lämmeennestä limulasista. Maan kuoren yiläpuolisesta hiilidioksidista 98% on nimittäin liuenneena valtameriin ja 2% kaasumuodossa ilmakehässä.
Ilmastomallit eivät sitä paitsi pysty ennustamaan yhtään mitään. Kaaosmatematiikka ( Lorenz paradigma) osoittaa, että pieninkin muutos dynaamisen ei-linaarisen järjestelmän lähtöarvoissa voi aiheuttaa suuren muutoksen järjestelmän pitkän ajan käyttäytymisessä. Toisto, järjestelmän paluu lähtötilaan ja herkkyys lähtöarvojen suhteen ovat luonteenomaisia kaaottiselle liikeelle. Tämä tarkoittaa käytännössä, että monimutkaisten järjestelmien mallit ovat kelvottomia ennustamaan järjestelmän käyttäytymistä tietyn rajan yli. Sään tapauksessa raja on noin viikko.
IPCCn mainostama ”tieteellinen yksimielisyys” on silmälumetta. Avainväite siitä, että ihminen olisi syypää (yhdeksän vuotta sitten loppuneeseen) ilmaston lämpeämiseen, on todellisuudessa pienen porukan hengentuote. Avaa tätä koskeva artikkeli
tästä.
…mutta kaikki merkit viittaavat tuhoisaan ilmaston kylmenemiseen
Maapallon keskiläpötila ei suinkaan enää nouse - se on laskenut 0,95 astetta kuluneen 11 vuoden aikana ja laskee edelleen! Katso lämpötilatilastoa tästä
1900-luvun lämpökausi kuten edelliset lämpökaudet historiallisena aikana, ovat olleet samanaikaisia voimakkaan auringon aktiviteetin ja runsaslukuisten auringonpilkkujen kanssa. Aiemmat lämpökaudet ovat loppuneet varsin äkkiä yhteen pitkään aurinkosykliin jota seurasi muutamia heikkoja. Aurinkosyklit korreloivat varsin vahvasti auringon kiertoradan kanssa aurinkokunnan painopisteen ympärillä, joka vuorostaan riippuu suurten planeettojen asemista.
Kosmoklimatologit pitävät uutta Daltonin tai jopa Maunderin tyyppistä aurinkominimiä väistämättömänä. Daltonin minimi oli 1800-luvun alkuun sattunut aurinkopilkkuminimi jonka aikana ilmasto oli poikkeuksellisen kylmä ja Maunderin mimimi toinen 1600/1700-luvulla, jolloin oli vielä kylmempää.
Timo Niroma (avaa hänen nettisivunsa tästä, kirjoitti Weather Actionin Magnus Hagelstamille 5.1.2008: “Maunder-tyyppinen pieni jääkausi näyttää esiintyvän noin 1000 plus miinus 100 vuoden välein. Edellinen oli 1400-1700 (Spörerin ja Maunderin minimit), sitä edellinen 400-700 (keskiajan pimeä alku, Rooman valtakunnan luhistuminen) ja sitä edellinen 600-300 BC (Babylonia ja Egypti rappeutuivat ja kukistuivat, Kreikka kesti, koska oli paremmin varustautunut kylmään.). Näin voisi ennustaa että seuraava Maunderin minimi -tyyppinen pieni jääkausi tulee 2400-2700.
Sen sijaan Dalton-tyyppinen kylmä kausi on selvästi tulossa. Se näyttää esiintyvän pienien jääkausien välisinä lämpimämpinä aikoina n. 210 vuoden välein. Sitä vastaava sykli on selvästi auringossa havaittavissa. Sen kylmin vaihe kestää n. 25 vuotta, mutta ilmasto pysyy viileänä vielä senkin jälkeen n. 75 vuotta. Sen jälkeen seuraa nopea lämpeneminen, joka kestää n. 30 vuotta. Lämmintä kestää sitten n. 80 vuotta. Viimeisin Dalton alkoi noin 1805, seuraava alkaa n. 2010-2015. Nykyinen lämpökausi alkoi n. 1930 ja vuosien 1950-1980 pieni kylmeneminen on anomalia, jolle parhaillaan kehitän selitystä. Edellinen lämpökausi alkoi 1700 ja saavutti huippunsa 1770-luvulla.
Eli uudempi analyysi, joka sekin perustuu Nasan laskelmiin, on parempi ja tarkempi, koska se ei enää väitä jaksoa 24 korkeaksi. Molemmat analyysit pitävät jaksoa 25 matalana (eli kylmyyttä tuottavana), mutta uudempi analyysi myöntää jo, että myös jakso 24 on matala.
Nyt näyttää siltä, että jakso 24 alkaa ensi kesänä, vaikka sen ensimmäinen pilkku ilmestyikin näkyviin jo kaksi päivää sitten. Silloin jakson pituudeksi tulee 11.8-11.9 vuotta eli Jupiterin kiertoaika. Nämä Jupiter-jaksot (Jovian cycles) ovat aina tienneet kylmiä aikoja. Daltonin minimi alkoi Jupiter-jakson 1798-1810 aikana.”
Uppsalan vuoden keskilämpötilat, jotka on mitattu ja laskettu vuodesta 1739, näyttävät miten nopeasti lämpötilat voivat laskea kun Dalton typpinen minimi lyö päälle:
Uppsalan vuoden keskilämpötilat:
1801: 6,0 astetta
1802: 5,3 astetta
1803: 4,8 astetta
1804: 4,5 astetta
1805: 3,7 astetta
Tämän jälkeisten vuosien keskilämpötila vaihteli villisti - "ilmastokaaos", jolla hallituksen "ilmasto- ja energiaeskpertti" Oras Tynkkynen meitä pelottelee, ei ole mitään uutta:
Uppsalan vuoden keskilämpötilat:
1811: 5,9 astetta
1812: 3,7 astetta
1813: 5,8 astetta
1814: 4,1 astetta
1815: 5,4 astetta
Noin 210 vuoden ilmastsyklin lämpimät kaudet näkyvät nekin Uppsalan tilastoista: Lämpöennätysvuodet Uppsalan tilastoista:
1. 1934 7,8 astetta
1. 2000 7,8 astetta
3. 1779 7,7 astetta
3. 1938 7,7 astetta
3. 1989 7,7 astetta
3. 1975 7,7 astetta
7. 1775 7,6 astetta
7. 1794 7,6 astetta
7. 1990 7,6 astetta
Lue lisää Uppsalan lämpötiloista ja auringonpilkuista here.
Avaa lehditötiedote, jossa alkava kylmeneminen vahvistetaan ja sen seurauksia kuvataan (englanniksi) tästä.
Avaa ennuste uudesta Maunderin minimistä (englanniksi) tästä. Timo Niromalla näyttää olevan selkeämpi käsitys tästä. Katso yllä.
Avaa artikkeli Maunderin minimistä ja pienestä jääkaudesta (englanniksi) tästä.
Avaa artikkeli jossa ennustetaan tuhoisaa globaalia kylmenemistä, ehkä jo muutamien vuosien kuluttua tästä.
Avaa NASAn artikkeli jossa selostetaan auringon "kuljetusradan" hidastumista tästä.
Auringon aktiviteetin hiljentymistä ja ilmaston kylmenenmistä näihin aikoihin on ennustettu pitkään. Avaa artikkeli “SOLAR ACTIVITY: A DOMINANT FACTOR IN CLIMATE DYNAMICS”, “Auringon aktiviteeetti Ilmastodynamiikan vallitseva voima” av Dr Theodor Landscheidt (englanniksi) tästä.
Hälytysuutiset mannerjäätiköiden ilmaston lämpeämisestä johtuvasta sulamisesta ovat karkeaa, harhaanjohtavaa propagandaa.
Avaa artikkeli siitä, miten magma lämmittää Grönlannin mannerjäätikköä alhaalta päin (englanniksi) tästä.
Avaa artikkeli siitä, miten maanerjäätiköt kasvavat, kutistuvat ja liikkuvat (englanníksi) tästä.
Avaa artikkeli yhä kylmenevästä Antarktiksesta (englanniksi) tästä.