Tuning...

Nimi:
Tuning...
Kuvaus
Tuning henkeen ja vereen... jos omistat tai ihanoit tai muuten vaan tuning autot kiinnostavat.. niin mukaan vaan...
Kategoria:
Harrastukset
Perustettu:
05.09.2005
Jäseniä:
963

NYT HYVIÄ JA LUPAAVIA UUTISIA MEILLE AUTO HARRASTELIJOILLE 2007.

Lisätty 11.01.2007 (muokattu 11.01.2007 02:36) - Kirjoittaja: Jarza


Kolarikorjaamisen ja harrasteajoneuvojen rakentamisen niin sanottuja prosenttisäädöksiä lievennetään, kertoo Liikene- ja viestintäministeriö.

Kuluvien osien vaihtaminen, liikenneturvallisuutta parantavien muutosten teko sekä esimerkiksi kolarissa vaurioituneiden turvajärjestelmien korjaaminen tai uusiminen eivät jatkossa pienennä alkuperäisen ajoneuvon osuutta. Myös kanta-ajoneuvon ennakkotarkastuksesta luovutaan.

Nykyinen lainsäädäntö edellyttää, että harraste- tai kolariajoneuvossa on oltava alkuperäisiä osia yli 50 prosenttia. Muussa tapauksessa ajoneuvo on rekisteröitävä rakennettuna ajoneuvona, jolloin sen on täytettävä uuden ajoneuvon tekniset vaatimukset ja siltä myös peritään uuden vero.

Säädösmuutoksen jälkeen kunnostamis- ja korjaamistarkoituksessa tehdyt osanvaihdot ja korikorjaus sallitaan aiempaa laajemmin. Muun muassa turvatyynyjä ja turvajärjestelmiä ei enää lasketa mukaan ajoneuvon alkuperäisyyttä määriteltäessä.

Lisäksi laskennasta jätetään pois yleiset vaihdettavat osat kuten pyyhkimet, sähköjohdot ja verhoilu. Korin ja rungon suhteellista osuutta painotetaan aikaisempaa enemmän.

Harrastajille uudet säädökset sallivat esimerkiksi korin uudelleenmuotoilun niin, ettei kanta-ajoneuvon osuus pienene. Tämä edellyttää sitä, että alkuperäinen malli ja rakenne säilyvät tunnistettavina.

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus tulee voimaan 1. tammikuuta 2007.

Kommentit

Vain klubin jäsenet voivat kommentoida uutisia.