Redrama (Lasse Mellberg)

Nimi:
Redrama (Lasse Mellberg)
Kuvaus
Redrama “The Getaway” -album release party Wed 1.7.2009 The Circus Narinkkatori, Kamppi klo 22-04 k-18 Tiketti 5€, door 7€
Kategoria:
Musiikki
Kotisivu:
www.redramamusic.com/
Perustettu:
27.06.2009
Jäseniä:
19

REDRAMA

Lisätty 27.06.2009 - Kirjoittaja:


Redrama (Lasse Mellberg) syntyi Helsingissä vuonna 1977. Hänen musiikki uransa lähti liikkeelle Michael Jacksonin Thriller imitaatioilla viiden vanhana ja kehittyi siitä kitaralla isän kanssa soitettujen blues sessioiden myötä. Rock ja grunge vaiheiden jälkeen hänen musikaalinen suuntaumuksensa siirtyi mustan musiikin suuntaan ja musikaalista oppia tarjosi Helsingin Pop ja Jazz Konservatorio.

Musiikin teorian ja historian opiskelut sekä erilaisten soitinten oppiminen täytti Redraman elämän ja samalla hän rakastui hip hop kulttuuriin ja alkoi kirjoittaa omia riimejä ja kappaleita.

Redraman ensimmäinen julkaisu oli vuonna 2001 päivän valon nähnyt The Ep. Levy myytiin loppuun ja Redrama sai tunnettuutta. Samana vuonna hän voitti rapin Suomen mestaruuden ja esiintyi missä ikinä mahdollista. Kova työ kantoi hedelmää kun Redrama solmi levytyssopimuksen brittiläisen Fume / Virginin kanssa vuonna 2002.

Ensimmäinen albumi “Everyday Soundtrack” menestyi hyvin ja Redrama palkittiin European Border Breaker palkinnolla. Redrama tuotti albumin yhtä kappaletta lukuunottamatta kokonaan itse. Euroopan kiertueen hän teki yhdessä legendaarisen Gang Starrin kanssa.

Toinen albumi “Street Music” julkaistiin 2005 ja Redrama sai siitä Emma palkinnon. Kappale “I don´t know what to tell you” oli mukana NBA-liva 2007 (EA-Games) pelissä ja vuonna 2008 Redrama kirjoitti ja esitti jalkapallon MM-kisojen virallisen tunnus kappaleen yhdessä Shaggyn ja Dallas Superstarsin kanssa.

Redrama on uransa aikana tehnyt yhteistyötä mm. Asan, Elastisen, Kapasiteettiyksikön, Ceebrolisticsin, LX-Beatsin, Promoen, Ken Ringin, Fat Beats Soundsystemin, Eero Koivistoisen, Jonnan, Prop Dylanin, MadConin, Paperboysin, The Woodsmenin, Copywriten ja D12 yhtyeen Proofin kanssa.

Vuonna 2008 Redrama julkaisi Conscious Youths bändin kanssa albumin “See Why”. Projektissa oli hänen lisäkseen mukana Paleface, Mr Sing ja Promoe.

Nyt Redrama on tehnyt levytyssopimuksen Rähinä Recordsin kanssa ja albumi “The Getaway” julkaistaan kesäkuussa. Sitä edeltävät singler “M.U.S.I.C” sekä “Rise”. Albumilla kuullaan uusiutunutta, äänensä ja tyylinsä löytänyttä Redramaa joka on nälkäisempi kuin koskaan.

DISCOGRAPHY

Albums:
Redrama EP (2001) independent
Everyday Soundtrack (2003) Fume/virgin
Street Music (2005) Emi

Singles:
If You With That (2003)
Hang It Up (2003)
Knuckleheadz (2004)
Street Music (2005)
Rest Of Your Life (2005)
I Don't Know What To Tell You (2005)
Music (2009)
Rise (2009)


Conscious Youths:

Album: "See Why" (2008) Emi

Singles:
Don't worry(2008)
Play(2008)
Keep it burning(2008)

www.myspace.com/redrama
www.redramamusic.com
Keikkamyynti / Popgram: www.popgram.fi/artistit.php?artisti=redrama

Kommentit

Vain klubin jäsenet voivat kommentoida uutisia.