Hachiko

Nimi:
Hachiko
Kuvaus
Tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo liikuttavan tarinan Hachiko-nimisestä Akita löytökoirasta. Tarkempaa tietoa elokuvasta saat kun luet klubin uutiset.
Kategoria:
Televisio ja Elokuvat
Kotisivu:
www.google.fi/imgres?im...
Perustettu:
11.10.2010
Jäseniä:
15

Hachikō - Wikipedian kirjoittamana...

Lisätty 11.10.2010 - Kirjoittaja:


Hachikō (jap. ハチ公, 10. marraskuuta 1923 – 8. maaliskuuta 1935) oli kuuluisa akita-koira, joka tuli tunnetuksi uskollisuudestaan omistajalleen, jopa vuosia tämän kuoleman jälkeenkin. Hachi tarkoittaa "kahdeksan", numero viittaa koiran syntymään ja kō tarkoittaa prinssiä tai ruhtinasta.
Hachikō syntyi maatilalla lähellä kaupunkia paikassa nimeltään Odate, Japanissa 10. marraskuusta 1923. Hachikō tuli joka päivä odottamaan isäntäänsä Shibyan rautatieasemalle. Kun sen isäntä, Tokion yliopiston professori Eisaburo Ueno, kuoli aivoverenvuotoon työpaikallaan toukokuussa 1925, Hachikō palasi Shibuyan rautatieasemalle uskollisesti seuraavana päivänä ja seuraavina yhdeksänä vuotena odottamaan isäntänsä paluuta töistä.
Hachikō annettiin pois, kun isäntä kuoli, mutta pääsi aina pakenemaan ja meni yhä uudelleen hänen vanhalle kotitalolleen. Lopulta Hachikō ilmeisesti ymmärsi, että professori Ueno ei enää asunut talossa. Niin se lähti etsimään isäntäänsä juna-asemalta, jossa oli ollut mukanana niin monta kertaa ennenkin. Jokainen päivä, Hachikō odotti professori Uenon paluuta. Ja jokainen päivä se näki samat ihmiset, näkemättä isäntäänsä.
Hachikō herätti uskollisuudellaan muut matkalaiset. Monet ihmiset, jotka liikkuivat Shibuya rautatieasemalla olivat nähneet Hachikōn ja professori Uenon yhdessä joka päivä. Ihmiset alkoi tuoda Hachikōlle herkkuja ja ruokaa jotta sen ei tarvitsisi olla ja odottaa nälissään. Tätä jatkui yhdeksän vuotta, Hachikō saapui joka päivä juuri ennen junan saapumista asemalle.
Lopulta Hachikōn legendaarisesta uskollisuudesta omistajaansa kohtaan tuli kansainvälinen symboli uskollisuudesta.
Hachikō kuoli 8. maaliskuuta 1935. Se löydettiin Shibuyan kadulta. Hachikōn täytettyä ruumista säilytetään Japanin luonnontieteellisessä museossa Ueno, Tokiossa.
Tänä päivänä Hachikōsta on kolme patsasta ympäri Japania, joista kuuluisin on huhtikuussa 1934 Shibuyan rautatieaseman eteen pystytetty pronssipatsas. Se on paikassa, jossa se istui odottamassa isäntäänsä.

Kommentit

Vain klubin jäsenet voivat kommentoida uutisia.