Lisää tietoa

Jos haluat lisätietoja Kuvake.netistä, voit ottaa meihin yhteyttä palautelomakkeella.

Alla olevista lähteistä löydät tietoa Internet-turvallisuudesta:

Tietoja vanhemmille

Mikä on Kuvake.net ja mitä täällä voi tehdä?

Kuvake on menevän ihmisen verkkoyhteisö ja kommunikointiväline. Tavoitteenamme on luoda Suomen viihtyisin nuoriso- ja kaverisivusto.

Kuvake.netissä jokaisella sivuston käyttäjällä on oma profiili, jossa hän voi esitellä omia kuviaan, kertoa itsestään sekä harrastuksistaan. Palvelun käyttäjät voivat kommentoida toistensa kuvia, tutustua toisiinsa ja muodostaa samanhenkisten käyttäjien kesken yhteisöjä eli klubeja. Lähes kaikki Kuvake.netin sisältö koostuu käyttäjien lähettämästä materiaalista.

Olennaisin osa Kuvaketta on käyttäjien välinen kommunikointi. Palvelun käyttäjät kommentoivat toisten kuvia ja päiväkirjakirjoituksia. Yleensä kommunikointi on ystävien välistä "miten menee" jutustelua.

Pyrimme luomaan käyttäjillemme viihtyisän ja turvallisen paikan ilmaista itseään, tutustua muihin ihmisiin ja löytää kiinnostuksen kohteita. Muita ominaisuuksiamme ovat blogit (verkkopäiväkirjat), Kumpikampi-peli, Koulukaverit, Kuvake Musiikki, kuvien bongaaminen omiin suosikkikansioihin sekä monta muuta sosiaalista ja viihdyttävää työkalua.

Kuvake.netin kaltaiset kuvagalleriat ja verkkoyhteisöt ovat kansainvälinen, suosittu ja pysyvä ilmiö.

Ketkä ovat Kuvake.netin käyttäjiä?

Kuvake.net on suunnattu yli 15-vuotiaille suomalaisille nuorille. Kuvakkeeseen on rekisteröitynyt yli 100 000 käyttäjää. Käyttäjien keski-ikä on 19 vuotta ja alle 18-vuotiaita on 31 % käyttäjistä.

Onko Kuvake.net turvallinen paikka?

Kuvake.netiä valvovat jatkuvasti koulutetut ylläpitäjät, jotka tarkkailevat käyttäjien lisäämää sisältöä, kuten kuvia, keskusteluja ja kirjoituksia. Ylläpitäjät poistavat Kuvake.netin sääntöjen vastaista sisältöä, sekä voivat jäähyttää tai poistaa jatkuvasti tai törkeästi sääntöjä rikkovan käyttäjän.

Ylläpidon työtä helpottavat käyttäjien tekemät ilmiannot sääntöjä rikkovasta sisällöstä tai käyttäjistä. Kuka tahansa käyttäjä voi tehdä asiattomasta sisällöstä tai häiritsevästä käyttäjästä ilmoituksen ylläpidolle.

Jos käyttäjä saa toiselta käyttäjältä häiritseviä kommentteja, hän voi aina poistaa vastaanottamansa kommentit. Häiritsevän käyttäjän voi myös asettaa mustalle listalle eli ns. Ignore-listalle, jolloin häiriköijä ei voi enää lähettää kommentteja kyseiselle käyttäjälle.

Sisällön tarkkailun ja käyttäjien valvomisen lisäksi kehitämme jatkuvasti parempia yksityisyysominaisuuksia, joilla käyttäjä voi suojata tietonsa muilta käyttäjiltä.

Maksaako Kuvake.netin käyttäminen jotain?

Rekisteröinti ja palvelun käyttäminen on ilmaista. Kuvakkeessa on vapaaehtoisia maksullisia lisäpalveluita, ns. Kultajäsen-palveluita, joilla käyttäjät saavat käyttöönsä enemmän ominaisuuksia. Maksulliset palvelut kustantavat 0,85-10 euroa ja ne maksetaan tekstiviestillä.

Ohjeita vanhemmille lasten internet-käytöstä

Tutki mitä palveluita lapsesi käyttävät internetissä ja tutustu palveluiden sääntöihin.

Keskustele lapsesi kanssa palveluiden käytöstä, ja sovi millaisia kuvia ja tietoja internetiin saa lähettää ja millaisia ei. Yksityisten yhteystietojen levittäminen tai sellaisten kuvien lisääminen, joista voi tunnistaa käyttäjän yhteystiedot, osoitteen tai auton rekisterinumeron eivät muun muassa ole suositeltavia. Jos kiusaamista ilmenee, sovi miten kiusaamistilanteissa toimitaan.