Azrael

Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) luonne

'Aisha kertoi:
Mies pyysi lupaa tulla Allahin lähettilään (rh) luo. Profeetta (rh) sanoi: "Päästä hänet. Miten paha kansansa veli tai kansansa poika hän onkaan."
Mutta kun mies tuli sisään, Profeetta (rh) puhui hänelle hyvin kohteliaaseen sävyyn. Ja kun tämä henkilö lähti, sanoin: "Allahin lähettiläs (rh)! Sanoit hänestä, mitä sanoit ja silti puhuit hänelle hyvin kohteliaaseen sävyyn?"
Profeetta (rh) sanoi: "Oi, 'Aisha! Huonoimmat ihmiset ovat ne, jotka ihmiset jättävät tai hylkäävät säästyäkseen heidän rumalta kielenkäytöltään tai heidän synneiltään."
(Bukhari, vol 8, kirja 73, hadith 80)

Abu Huraira raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Täydellisen uskossaan on se, jolla on paras luonne. Ja parhaat teistä ovat ne, jotka ovat parhaita teidän naisillenne."
(Jami` at-Tirmidhi, vol 1, kirja 7, Hadith 1162, hasan)

Ibn Jaz kertoi:
"En ole nähnyt ketään, joka hymyili enemmän kuin Allahin lähettiläs (rh)."
(Jami` at-Tirmidhi, vol 1, kirja 46, Hadith 3641, hasan)

Abu Huraira raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) sanoi: "Sen, joka uskoo Allahiin ja Viimeisen päivään, tulee olla vahingoittamatta naapuriaan, ja sen, joka uskoo Allahiin ja Viimeisen päivään, tulee kestitä vierastaan anteliaasti ja sen, joka uskoo Allahiin ja Viimeisen päivään, tulee puhua hyvää tai olla vaiti (ts. olla puhumatta mitään pahaa tai likaista)."
(Bukhari, vol 8, kirja 73, hadith 47)

Ibn 'Abbas kertoi Ibn az-Zubayrille:
"Kuulin Profeetan (rauha hänelle) sanovan: 'Se ei ole uskova, joka täyttää vatsansa, kun naapuri on nälkäinen.'"
(Al-Adab Al-Mufrad, kirja 6, Hadith 112, sahih)

Abu Huraira raportoi, että Allahin lähettiläs (rauha hänelle) ei koskaan löytänyt vikaa ruoasta, jota hänelle tarjoiltiin. Jos hän piti jostain, hän söi sen ja jos hän ei pitänyt, hän jätti sen.
(Sahih Muslim, kirja 23, Hadith 5121)

Kommentoi   Sunnuntai 23. elokuuta 2015 01:02

Kuka on Profeetta Muhammad (rauha hänelle)?

Hän oli Jumalan viimeinen profeetta, joka ei perustanut uutta uskontoa, vaan tuli opettamaan samaa uskontoa kuin häntä edeltäneet profeetat, Adam, Jeesus, Mooses, Nooa, Hud, jne., islamia (=Jumalalle alistumista).

Hän oli luonteeltaan ujo ja hyvin nöyrä ja vaatimaton. Hän nukkui lehtien päällä ja siitä jäi jälkiä hänen kylkeensä. Hän ei koskaan valittanut ruoasta. Hänellä ei olut kotona ylimääräistä ruokapalaa, sillä hän antoi kaiken köyhille.

Hän oli ymmärtäväinen ja hellä aviomies ja isä. Hän ei koskaan lyönyt vaimojaan, lapsiaan, eikä palvelijoitaan. Hän teki kotitöitä, eikä suuttunut vaimolleen, edes, kun tämä paiskasi ruoat lattioille ja hajotti lautasen.

änen palveluspoikansa palveli häntä 10 vuotta, eikä hän sinä aikana kertaakaan moittinut tätä kertaakaan.

Hän vaati, että kaikkein alhaisimpina pidetyille orjille on annettava samaa ruokaa ja vaatteita, kuin heidän isäntänsä pitävät ja seuralaisineen hän vapautti kymmeniä tuhansia orjia.

Juuri hän lopetti arabien pitkän perinteen, tyttövauvojen elävältä hautaamisen. Hän lopetti myös elävien kameleiden kyttyröiden irti silpomisen, mitä siihen aikaan arabit harrastivat.

Kommentoi   Keskiviikko 27. elokuuta 2014 12:25

Rukouksen tärkeydestä

Yksi islamin peruspilareista on rukous viisi kertaa vuorokaudessa. Se, joka hylkää rukouksen, ei ole muslimi. Rukouksella saa yhteyden Jumalaan ja se kehittää moraalia ja käytöstapoja ja tuo rauhan sieluun.

Jumala ei ole riippuvainen rukouksistamme, vaan me niistä, sillä emme voi elää ilman Hänen rakkauttaan ja armoaan ja paikkaa Paratiisissa.

Allahin apostolilta (rauha hänelle) kysyttiin: "Mikä teko on paras?" Hän vastasi: "Rukoilla rukous varhain rukousaikana."
(Abu Dawud, kirja 2, hadith 426)

Allahin lähettiläs sanoi: "Ensimmäinen asia, josta ihminen tuodaan tilille [Tuomiopäivänä] on rukous."
(Sunan an-Nasa'i, vol 5, kirja 37, hadith 3996)

Allahin lähettiläs sanoi: "Kun muslimi tai uskovainen tekee wudun, pesten kasvonsa, kaikki paha, jota hän on katsonut silmillään, lähtee veden mukana - tai veden viimeisen pisaran mukana tai sen kaltaisella ilmauksella - ja kun hän pesee kätensä, kaikki paha, mitä hän teki käsillään, lähtee veden mukana - tai veden viimeisen pisaran mukana - kunnes hän on vapaa synnistä."
(Jami` at-Tirmidhi, kirja 1, hadith 2, sahih)

Jabir bin 'Abdullah, olkoon Allah tyytyväinen häneen, kertoi, että Allahin lähettiläs sanoi: "Avain Paratiisiin on rukous ja avain rukoukseen on wudu."
(Jami` at-Tirmidhi, kirja 1, hadith 4, hasan)

2 kommenttia   Keskiviikko 27. elokuuta 2014 01:19