Gurttu

Oi voi

http://www.youtube.com/watch?v=6yfxca-2BU0&feature=related

Muhkuraisen sängyn kautta
Lipui lantioiden lautta
Reittiä epätasaista, voi nuoren parin onnea
Lapsi syntyi vihdoinkin tuo täyttymysten helistin
Elämä on juhla

Lapsuus nyt se ainoa kuin naarmu polvitaipeessa
Vain puhallus ja pois se on
Saapuu nuoruus levoton
Kuinka joka solulla voi kannatella kipua
Elämä on juhla

Valkolakki märkänä kun juoksee kädet ylhäällä
Ja huutaa "Helou vapaus!" Niin tähän suoran leikkaus
Lasket muuttolaatikon ja naapurusto hahmoton
Elämä on juhla

Voi luoja kuinka kaunis olet, rakastunut juuri eilen
Ihmeellisen hehkuva te kohtasitte kadulla
Kaksi eroon joutunutta planeettaa niin kauas mutta
Elämä on juhla
Elämä on juhla

Opintojen loppusilaus
Häät ja suuren kakun leikkaus
Riisi kirkonportailla ja kuukausien riitoja
Pettymysten kihlarengas vyöryy ylämäkeenkin kas
Elämä on juhla

Muhkuraisen sängyn kautta
Lipui lantioiden lautta
Reittiä epätasaista, voi itkeä myös onnesta
Pappi kastoi esikoisen
Paremmin nyt laittaa voi en
Elämä on juhla (3x)

Sitten seuraa otos julma
Keski-ikään tulokulma näyttää liian jyrkältä
Ja sut voi ylipyyhkäistä
On tulokkaiden karsina ja sopimukset katkolla
Elämä on juhla

Katse siirtyy kauemmas
Näet lapsenlapses otteissa tuttua päättäväisyyttä
On jouluaatto yhdessä
Avaat kaksi pakettia ja katsot muita aikuisia
Elämä on juhla

Nyt vanhuus vierii sillalla kuin kolikko tai tupakka
Ja sanotaan et kuolema on kauppamies ja taitava
Kun sitten poistuu varmistin pois henkäys viimeisin
Elämä on juhla
Elämä on juhla

1 kommentti   Tiistai 16. elokuuta 2011 18:02

Kaikkivoipako?

Ensin pahoittelen kaikkia kirjoitusvirheitä, joita tekstiin on muodostunut. Virheitä tärkeämpää on kuitenkin se, mitä haluan tekstilläni sanoa. Ai mitäkö se on? Se saattaa valjeta yhtä varmasti kuin aamu.

--

Raamatun mukaan ne, jotka uskovat, saavat iankaikkisen elämän. Pelastuksen. Entäpä millainen tämä kaikille uskoville luvattu pelastus on? Jeesuksen vuoksi ihmiset saavat syntinsä anteeksi. Mitä tapahtui ihmisille ennen kuin Jeesus ”otti pois” maaliman synnit? Entäpä heille, jotka eivät usko? Raamatun mukaan on olemmassa Helvetti eli kadotus, jonne syntiset joutuvat. Millaisia paikkoja siis kyseiset kaksi toisistaan radikaalisti eroavat paikat, pelastus ja kadotus ovat? ”Pelastus on muistamista, Kadotus unohtamista”, sanoi mielestäni eräs hyvin asioita pohdiskeleva mies. (Tai ainakin hän on mielestäni hyvä pohtimaan asioita,) Joten oletetaan, että pelastuksessa muistettaisiin kaikki. Mutta olisiko Taivas minkäänlainen pelastus, jos muistaisimme elämämme maanpäällä? Muistaisimme parhaan ystävämme, joka olisi uskonut tieteeseen eikä Jumalaan. Nyt tietäisimme hänen kärsivän sen vuoksi Helvetissä. Toimisiko kaikkivoipa Jumala näin? Joutuisiko pieni vastasyntynyt lapsi Helvettiin, sillä häntä ei ehditty kastaa, eikä hänellä ollut aikaa uskoa? Onko pelastus enää pelastus, jos ymmärrämme tällaisiä asioita? Minne Raamatun Kaikkivoipa asettaisi hyvän ja pahan rajan? Otetaan pieni ajatusleikki, sillä ne ovat mukavia päätelmiä.

On 20 oppilaan ryhmä. Ryhmässä on tasaisesti sekä tyttöjä sekä poikia. Ryhmän jäsenet tekevät aina ajallaan ja tunnollisesti työnsä eivätkä riehu. Kuitenkin eräänäpäivänä eräs oppilas unohtaa tehdä tehtävänsä, jolloin hän on käyttäytynyt ryhmässä huonoiten, jolloin hänestä tulee varoittava esimerkki muille. Ryhmässä on jo henkilö, joka ei ole tunnollinen. Samanapäivänä kun toinen on unohtanut tehtävänsä toinen on tehnyt ylimääräistä, jolloin hän on ryhmänsä tunnollisin. Sama pätenee hyveellisyydessä. Jos on henkilöjä, jotka noudattavat parhaansa mukaan hyveitä. Jos joku ei olekaan kerran hyveellinen olisi joukon paheellisin, vaikka olisi olemassa henkilöitä, jotka eivät olisi koskaan noudattaneet hyveitä. Jako henkilöille on myosodtunut paremmuusjärjestys. On olemassa ääripäät. Samaa periaatetta voimme soveltaa uskomiseen. Se, joka uskoo joukosta vähiten, on joukon vähäuskoisin, vaikka olisi olemassa toinen ryhmä, jossa ihmiset uskoisivat vielä vähemmän, joihin verrattuna henkilö olisi hyvin uskova.

Miettiessämme edellistä esimerkkiä meidän on palattava Kadotuksen ja Pelastuksen väliseen jakoon. Miten me ihmiset voimme järjen avulla päätellä, ettemme olisi jo Pelastuksessa tai Kadotuksessa. Miksei voisi olla mahdollista, että jossain olisi tätäkin pahempi tai parempi paikka, että olisi olemassa jonkinlainen rinnakkaistodellisuus, vaikka voihan olla, että mikään tässä maailmassa ei ole todellista.

Ihmisten järki ei anna tietoa Jumalasta, vaikka Jumalan ja yleensä uskon avulla pyritään selittämään asioita. Uskolla selitetään asioita, joihin ihmiset eivät ole saaneet tieteellisiä faktoja. Kuten esimerkiksi, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen. Tässä on varmaankin syy siihen, että miksi uskoa on niin vaikea tukahduttaa laein ja määräyksin. (Sitähän yritettiin Neuvostoliitossa.) Lain ja määräyksien keinoin ihmisten uskoa voidaan kuitenkin muuttaa. Esimerkiksi luonnonkansoille tyrkytetään kristinuskoa. Miksi ihmeessä? Vaikka kyllähän Suomeenkin Kristinusko tuotiin väkisin. Vääryyteen ei pidä vastata vääryydellä, joten miksi kristityt vievät "apuaan" hädän hetkelle ja siinä sivussa yrittävät tuhota luonnonkansojen kulttuuria? Suomessa oli ennen kristinuskon leviämistä omat jumalansa, joista tuli Kristinuskon myötä pakanallisia. Silloin ihmisten käännyttäminen ainakin toimi hyvin, sillä nyt kun ihmiset ilman pakottavaa tarvetta saisivat uskoa siihen, mihin he haluavat, suurinosa suomalaisista uskoo Kristinuskoon ja vaikkeivat suoraan uskoisikaan, silti he kuuluvat kirkkoon, jossa heidät vihitään, johon heidän lapsensa kastetaan ja jonka maahan heidät vielä viimeiseksi siunataan. Onko kristinuskolla todella näin syövyttävä vaikutus? Mitä ihailtavaa on Jumalassa, joka vihastuu, ja jota meidän pitää hieman jopa pelätä, Jumalassa, joka loi täydellisyyden (itsensä) kuvaksi ihmisen, olemmeko me Raamatun kaikkivoipan kuva täydellisyydestä?

Jos Jumala olisi olemassa, olisi sietämätöntä, etten Minä ole Jumala.

2 kommenttia   Torstai 01. heinäkuuta 2010 21:57

Ei kukaan kuitenkaan kerro mutta saa sitä kysyä :D

1. Suutelisitko minua?
2. Nukkuisitko kanssani sängyssä vaiko sohvalla?
3. Nukkuisitko päällä, alla, vieressä vai sohvalla?
4. Nukkuisimmeko yön vai valvoisimmeko?
5. Millä tavalla valvottaisit minua?
6. Jos minulla olisi kylmä niin saisitko minut lämpiämään?
7. Kerro paras ulkonäöllinen ja henkinen piirteeni?
8. Mistä pidät minussa?
9. Kuvaile minua kolmella sanalla.
10. Pidätkö minusta?
11. Voisitko kuvitella seurustelevasi kanssani?
12. Jos niin miksi?
13. Panisitko minua?
14. Rakastelisitko minun kanssani?
15. Pistätkö tämän omaan blogiisi, että voin vastata sinulle?

3 kommenttia   Sunnuntai 23. toukokuuta 2010 16:56