Mielipaha

Tutkijat: Seksinhimo lymyää geeneissä!

Noin 20 prosentilla ihmisistä on geeni, joka altistaa heidät normaalia suurempiin seksihaluihin. Toisaalta 70 prosentilla ihmisistä puolestaan on geeni, joka voidaan yhdistää vähäisempään seksinhimoon. Näin ilmenee israelilaistutkijoiden tutkimuksesta, jonka tuloksista kerrotaan norjalaisilla verkkosivuilla www.forskning.no.

Vähentyneet seksinhalut ovat tällä ryhmällä kuitenkin vain viisi prosenttia matalammat kuin himokkaammalla ryhmällä. Tutkijoiden mukaan ero on käytännössä vähäinen, mutta tilastollisesti merkittävä.

Tutkimus tehtiin kyselylomakkeilla, joita jaettiin 148 nais- ja miesopiskelijalle. Heiltä kysyttiin muun muassa mikä heidät saa syttymään seksiin ja miten paljon he saivat tyydytystä seksistä.

-- Käytännössä opiskelijoilta kysyttiin heidän kiimaisuudestaan, kertoi tutkimusta johtanut professori Richard Ebstein Nature-tiedelehdelle.

Vastaukset pisteytettiin ja sen jälkeen niitä vertailtiin geeniin DRD4. Tämä geeni kontrolloi aivojen vastetta dopamiinille, kemialliselle välittäjäaineelle, joka ohjailee ihmisen halua seksiin, ruokaan ja päihteisiin. Tutkijat huomasivat, että ryhmällä, jonka DRD4-geeni on tietyn tyyppinen, seksihalut paljastuivat kyselyssä pienemmiksi. Toisentyyppinen versio geenistä puolestaan vastasi suurempia seksinhimoja.

Tutkijat huomauttivat tosin myös, että seksinhalut riippuvat myös muista geeneistä, kulttuuriodotuksista, kasvatuksesta ja elämänkokemuksesta.

--

No nyt se selvis :D

19 kommenttia   Keskiviikko 07. kesäkuuta 2006 21:15