Pleikkis

Seiska - koko kansan totuuden torvi

On olemassa hyviä aikakauslehtiä. Sellaisia lehtiä, joista löytyy kiinnostavia, faktapohjaisia ja asiallisia juttuja moneen makuun. Lehtiä, joita suomalaiset eivät oikein jaksa lukea.

Sitten on olemassa huonoja aikakauslehtiä. Sellaisia lehtiä, joiden jutut ovat sensaationhakuisia, hataralla totuuspohjalla, ja joiden kirjoittajaksi kelpaa kuka vaan, jolla pysyy kynä kädessä - kunhan muiden elämä kiinnostaa enemmän kuin oma. Lehtiä, joita suomalaiset lukevat oikein mielellään - kunhan kukaan ei ole näkemässä.

Ja sitten on Seiska.

7 päivää-lehden - tuttavallisesti Seiskan - saavutukset kirjoitetun sanan maailmassa ovat aivan omaa luokkaansa. Siksi ihmettelenkin, miksi kyseinen lehti on tietyissä piireissä joutunut säälimättömän halveksunnan ja mustamaalaamisen kohteeksi. Niinpä olenkin ottanut missiokseni 7 päivää-lehden maineen palauttamisen. Ja se alkaa juuri tästä nimenomaisesta pikku raapustelustani.

Tähän alkuun haluaisin tuoda esiin erään erityisen huomionarvioisen seikan, jota kukaan ei voi kiistää: kyllähän lehden erinomaisesta laadusta kertoo kiistatta jo se, että sen tähtitoimittaja Kai Merilä on yksi kansallissankari Matti Nykäsen läheisimmistä ystävistä!

Seuraavaksi haluaisin valaista teitä kaikkia siitä, kuinka lukijaystävällinen lehti 7 päivää on. Ajatelkaapa vaikka jo sen ulkonäköä. Miten piristävä näky se onkaan kaupan lehtihyllyissä kirkkaankeltaisine, -sinisine ja -punaisine väreineen. Jopa KATSO:n ja OHO!:n väriloistot kalpenevat Seiskan ilotulituksen rinnalla. Kaikki varmaan myös muistavat miten ilahduttavan suuria kirjaimia lehti lööpeissään käyttää. Myös likinäköisiä on siis ajateltu!

Mutta jos Seiska on lukijoilleen lottovoitto niin julkisuuden henkilöitä se palvelee vieläkin paremmin. Annanpa teille esimerkin. Tunnettu henkilö menee baariin ja naukkailee siinä sitten vähän vettä väkevämpää illan mittaan. Aamulla yön tapahtumat ovat kummasti hämärän peitossa - mutta ei hätää! Seiska tulee apuun ja kertaa huomaavaisesti villin baari-illan (parhaassa tapauksessa kuvien kera!), jotta kyseinen henkilö voi sitten lehdestä tarkistaa, mitä tuli ryyppyreissulla tehtyä. Ja tämänkin Seiska tekee aivan hyvää hyvyyttään!

Seiska pitää julkisuuden henkilöistä huolta myös ihmissuhde- tai perhekriisin sattuessa kohdalle. Heti kuultuaan ihmistä kohdanneesta ikävästä tapahtumasta, joku Seiskan empaattisista toimittajista soittaa tämän kotiin ja kyselee vointeja. Hän myös kertoo asiasta sydäntäriipaisevasti lehdessä, ja näin elämän aallokoilla myrskyihin joutunut julkkis saa nauttia koko kansan myötätunnosta. Seiskan toiminta tällaisissa tilanteissa on äärimmäisen ihmisläheistä ja osoittaa aitoa lähimmäisenrakkautta, josta koko Suomen tulisi ottaa oppia.

Seiska taitaa myös tiukan asiallisen journalismin, ja kertoo kattavasti koko Suomea koskettavista ja myös maailmanlaajuisesti merkittävistä asioista kuten siitä, että Joonas Hytönen kävi ostamassa paketin HK:n sinistä Suomussalmen Essolta. Ajankohtaisuuden puutteesta tätä kerrassaan mainiota lehteä ei myöskään voi syyttää. Useimmitenhan Seiska tiedottaa asioista jo ennen kun ne ovat ehtineet edes tapahtua! Ihailtavan ennakoivaa ja tarkkanäköistä toimittajatyöskentelyä.

Kaiken tämän hyvän lisäksi Seiskasta löytyy tietenkin vertaansa vailla oleva TV-osio, vitsejä, sarjakuvia ja paljon muuta. Yksi henkilökohtaisista suosikeistani on Tähtityttö-palsta, jolla Seiska joka viikko esittelee nuoren, kauniin ja ENNEN KAIKKEA älykkään naisen.
Joka haastattelussa nimeää esikuvakseen Paris Hiltonin.

Mitä siis voi lehdeltä enää pyytää? Niinpä, ei kerrassaan mitään. Joten, suomalaiset, ottakaa järki käteen ja tilatkaa Seiska. Siinä on todella lehti, joka tekemisillään pyrkii edistämään yhteistä hyvää!

7 kommenttia   Keskiviikko 27. kesäkuuta 2007 18:52