ScrewU

Naisten stereotypiat!

Flirtti on luonnostaan miehiä viettelevä nainen. Eräs flirtin alalaji on "kana", jota muut naiset halveksuvat. Flirtille on tärkeää saada miesten seksuaalinen huomio - ja sen hän saakin kateellisten kanssasiskojen harmiksi. Marilyn oli tunnettu flirtti, Lauri Tähkä on miesflirtti.

Asiallinen on flirtin vastakohta. Hänessä ei ole luontaista viettelyvoimaa. Ja vaikka asiallinen osaisikin käyttäytyä flirtisti, hän yleensä halveksii tuollaista käytöstä ja välttelee seksikkäitä muuveja. Hän on se nainen kutsuilla, joka tokaisee miehelleen paheksuvasti minihameisesta naisesta: "Katso, mikä hirveä kana", ja mies on olevinaan samaa mieltä.

Kiltti on naispuolinen vastine kiltille miehelle. Pyrkii miellyttämään miestä ja toimii miehen johdattamana. Menneen sukupolven naistyyppi, jota nykypäivänä on vaikea löytää puhtaassa muodossaan, kun taas kilttejä miehiä on pilvin pimein.

Justiina on kiltin vastakohta - vahva nainen, jolla on selvät mielipiteet.

Noista naisten perustyypeistä voidaan muodostaa neljä kombinaatiota:

Kiltti-flirtti on miesten ihannenainen. Itse asiassa suurin osa median ja mainosten naisista vastaa tätä stereotyyppiä. Esim. televisiossa pyörii hammastahnamainos, jossa nainen saa kaunista hymyään väläyttämällä joukon miehiä nostamaan hänen autonsa pois ahtaasta parkkiruudusta. Hän esittää kiltti-flirtin roolia. Miksi kiltti-flirttejä näkee harvoin pariutumismarkkinoilla? Koska heidät viedään pois markkinoilta nopeammin kuin Laasasen uutuuskirja Suomalaisesta kirjakaupasta! He päätyvät hetkessä vaimoiksi ja tyttöystäviksi.

Flirtti-Justiina on vamppi tai narttu (pissis). Ensimmäisenä mieleen tulee Anne-Mari Berg tai Martina Aitolehto. Yleensä kaunis nainen, jolle kauneuden suoma valta on nostanut pissan päähän. Käyttäytyy usein miten itse huvittaa (eli huonosti), koska miehet seuraavat perässä joka tapauksessa.

Kiltti-asiallinen on tyypillinen harmaahiiri, kirjastonhoitaja tukka nutturalla. Ei tee isoa numeroa itsestään.

Asiallinen-Justiina on tyypillinen perusfeministi, esim. Kaarina Hazard - vahva nainen, joka ei alistu patriarkaalisen pariutumisleikin sääntöihin.

4 kommenttia   Tiistai 16. lokakuuta 2012 03:24