dragonyard

Schools in

Alice Cooper - Schools Out eli vertailua siihen mikä oli ja mitä ei nyt ole. Vihdoinkin. Vihdoinkin alkaa se koulu. Ne jotka sinne vielä pääsevät, joutuvat, haluavat. Lähikoulun piha täyttyy askelista, elämä on....jotain tai sinne päin. On oikein ja kohtuullista, että koulut, työt ja syksyn lehtien haravoinnit alkaa juuri tänään eikä yhtään myöhemmin. Kesällä on lähikoulun piha, sen rappuset, pelikentät ja valaisimet kiinnostaneet ja aktivoineet luovaan toimintaan. Laskun saa lähettää veronmaksajille. Koulu ei siis ole kiinni kesällä. Kesällä se on auki sille, mikä ei enää tänään ja talven tullen näy. Omalle luovalle toiminnalle. Kenties joillakin on oikea ikävä koulua, opettajia, kavereita, säännöllistä elämää, "Summerittomuutta" kohtaan. Täma sairaus paranee hitaasti, mutta varmasti. Koulunsa jo aikansa jättänytta jännittää myös koulun alkaminen. Seurata sivusta sitä, poltetaanko se, kuinka monta ikkunaa tänä vuonna rikotaan, kenen silmäkulman veri valuu mihinkä kohtaan, mistä löytyy roskis kauimpana koulusta tänä vuonna. Kuitekin Schools in ja tervemenoa kouluun! Iloista ja turvallista koulumatkaa olit sitten vasta koulun aloitanut, suureen kouluun siirtynyt, lukiolainen, ammattiin opiskeleva, yliopisto opinnot aloittanut, työstä vuorotteluvapaalla opiskeleva tai ikä-ihmisten yliopistoon suuntaava. Hard School Halleluja!

1 kommentti   Tiistai 15. elokuuta 2006 16:48

Metsässä tulee joku vastaan jos siellä huutaa

Hiljaa hyvää...ja kohta tulee...joku vastaantulija, joka sanoo "ohita oikealta". Ei tosin kiellä käyttämästä ohittamiseen vasenta puolta. Toteaa opettavaisesti "ohita oikealta". Itsestäänselvyys vai hiljainen sopimuksen mukainen järjestyksen ja järjen mukainen ääneen sanomaton laki. Kävellessä voi siis joutua vastatusten vastaantulijan kanssa ihan vahingossa. Kuinka olla sanomatta mitään, kun kummankin tiet ovat tukossa. Minä hänen ja hän minun tiellä. Kumpikin yrittää ohittaa ja kohta ollaan nenät ja sepalukset vastakkain. Kun kohtaat jonkun niin älä ohita oikealta vaan törmää. Kohtaa ja osu eteen. Kun kuulet "ohita oikealta" kysy miksi. Haluat kohdata hänet, juuri hänet tai jonkun muun tai kenet hyvänsä. Sano ääneen itsellesi "ohita vasemmalta" tai "tule suoraan kohti, mutta älä ohita". "Sinä olet minut nimeltä kutsunut, sinä olet minun." Huomioi kuka hyvänsä tai juuri minut tai kenet hyvänsä. Suuntaa kontaktia kohti. Ohita oikealta ja mitään ei tapahdu. Älä ohita vasemmaltakaan vaan mene kohti. Kohdatessa on hetki käsillä. Kuka tekee ja jos tekee niin mitä? Katso taaksesi. Näet hänet. Kohdatun. Unohdat sen, keneen törmäsit, mutta et edes tiedä kenet ohitit. Hyvää juhannusta!

Kommentoi   Maanantai 19. kesäkuuta 2006 01:03

Vedin Carolat

Suomen Carola (oik. Carola Liemola, omaa sukua Standertskjöld, s. 23. maaliskuuta 1941, Helsinki - k. 19. marraskuuta 1997, Kirkkonummi) oli 1960-luvun suosituimpia suomalaisia naislaulajia. Esikoissingle oli v. 1963 ilmestynyt juutalainen kansansävelmä "Hava nagilah". Suosionsa huipulla 1960-luvun puolessa välissä hänen hittejään olivat mm. "Kielletyt leikit", "Rakkauden jälkeen", "Jerusalem", "Herrojen kanssa pellon laidassa" ja Lasse Mårtensonin kanssa esitetty "Mä lähden stadiin" (1967). 1980-luvulla Carola levytti albumit Aarno Ranisen (Maria, Maria vuonna 1980) ja Kassu Halosen (Sydämeeni jäi soimaan blues vuonna 1986) kanssa.

Ruotsin Carola taas on sukunimelään Häggkvist (syntynyt 8. syyskuuta 1966, Hägerstenissä lähellä Tukholmaa) ja on edustanut Ruotsia kolmesti Eurovision laulukilpailuissa. 16-vuotias Carola osallistui Melodifestivaleniin vuonna 1983 kappaleellaan Främling voittaen kilpailun ylivoimaisesti saaden täydet pisteet kaikilta 11 tuomaristolta. Euroviisuissa 1983 Münchenissä Främling sijoittui kolmanneksi. Vuoden 1991 Melodifestivalenin hän voitti kappaleella Fångad av en stormvind. Carola pääsi Euroviisuihin 1991 Roomaan, jossa jouduttiin soveltamaan tasapelin varalta kehitettyä lisäsääntöä: molemmilla (Ruotsilla ja Ranskalla) oli yhtä paljon myös 12 pisteen ykkössijoja, mutta Ruotsilla oli enemmän 10 pisteen kakkossijoja, joten Carola voitiin julistaa voittajaksi. Voittonsa jälkeen Carola palasi jälleen hengelliselle puolelle ja levytti gospelia. Hengellisyydestään huolimatta on Carolan yksityiselämä ollut varsin vaihtelevaa, hän oli naimisissa norjalaisen saarnaaja Runar Søgaardin kanssa, joka on varsin kiistelty hahmo. Tästä avioliitosta Carolalla on poika nimeltä Amadeus. Hän sai avioeron vuonna 2000. Carola osallistui vuoden 2006 Melodifestivaleniin kappaleella Invincible, jonka hän esitti kilpailussa ruotsinkielisenä versiona Evighet. Carolaa voitti Melodifestivalenin loppukilpailun 18. maaliskuuta ja edusti Ruotsia jo kolmatta kertaa Ateenassa vuoden 2006 euroviisuissa. Carola selviytyi semifinaaliin kautta finaaliin, jossa sijoittui viidenneksi. Suomi antoi Carolalle 7 pistettä. Norjasta, Albaniasta ja Tanskasta Carola sai 10 pistettä. Voittaneelle Suomelle Carola hävisi ainoastaan 122 pistetttä.(Lähde Wikipedia - muokattu...!)

Kommentoi   Sunnuntai 21. toukokuuta 2006 08:57

Tukkoiseen oloon - ei irtoa

Tukkoiseen oloon helpotusta voi antaa myös rintaan, selkään tai kaulalle levitettävä kamferia ja mentholia sisältävä voide (Vick vaporub®). Se on ihan ikivanha tuote. Ihan apteekista saa ostaa. Parasta syysflunssaan, mutta kelpaa myös koleaan ja rakeiseen kesään. Yliannostusta kuitenkin vältettävä. Läpi voiderasvattu kehon ulkopinta päästää sisäänsä tehoaineet. Pysähtynyt ja jököttävä olo vähenee. Jumittunut olo alkaa lieventyä. Aluksi irtoaa kielenkannat. Kohta yliliikkuu nivelet. Tästä seuraa levottomat jalat ja lopuksi heiluu korvat ja karvat. Elehtiva ja irtoileva olento on iloinen näky naapurustolle. Tukkoisesta ja sisäänpäin kääntyneestä KUVAKE gallerioista elämän sisältöä hakevasta itkupillistä tulee ihailtu sosiaalisten tilanteiden taituri ja flirttailija, joka täyttää tilan kuin tilan eloisuudella ja elämällä. Anna sen vaikuttaa...rintaan siis vain toiseen ja anna selkään...sen myös vaikuttaa ja kaulalle...Uusi uljas "sosiaalisten tilanteiden harripotter" odottaa syntymistään. Vick me, Vick me.

3 kommenttia   Keskiviikko 17. toukokuuta 2006 18:45

Pään tila - kylmä

Kylmäpäisenä...pää kylmänä...ihan kylmiltään...Tässä pääasiassa on usein odotettavissa kylmä ilma ja kohtelu...No pään avauksena olkoon se, että nyt on edettävä kylmäpäisesti. Aluksi jäitä hattuun ja sitten kohti uusia selkkauksia ja hyvällä ehkäisyllä. Kylmää kyytiäkin on sitten ehkä jo piankin luvassa. Kylmä alkaa kangistaa nopeasti, mutta ehtiikö siitäkään enää juurikaan hyötyä. Kylmä, mutta mitessä? Jäätävä polte alkaa jo viilentää päätä, kun alkaa kuumat yöt ja aallot. Kylmät väreet kulkee pitkin meren selkää. No, älä pelkää, nyt on jäät lähes poltettu. Minä en jos sinä jäät. Kylmää kättä enää vain tarjolla. Jäätävä katse riittää kertomaan. Tunteet on umpijäässä. Kuumaa ilmaa ja joko alkaa sulaa jää. Vai jääkö jäljelle vain tämä kylmä pää ja ajatus tää.

Kommentoi   Sunnuntai 07. toukokuuta 2006 00:15

« Edellinen sivu | Seuraava sivu »