raymundo

Toisenlainen aamu-usva..

maanantai 11. joulukuuta 2006 12:08

Hampaita vihloo. Savu on sakeaa siinä missä kahvi on kuumaa. Utuinen käden ympäri kietoutuva höyry lämmittää hetken, mutta vain hetken. Lasken kupin ja vetäisen takin niskaan ja poistun ovesta. Taakse ei jää mitään mitä jäisin kaipaamaan. Edessä ei ole mitään mikä saisi minut tuntemaan toisin.

Etsimäni löytyy taaksejääneen ja edessä olevan elämäni välimaastosta. Ja vaikka lähdin tien päälle eväsreppu pullollaan, tuntuu että eväät on syöty ja jäljellä oleva matka hupenee hetki hetkeltä. Mitä tapahtuu kun eväät on syöty? Palaako tämä Reissumies entiseen roskaruokakulttuuriin? Tuskin.

Käännän vaikka takkini sulkeakseni sisälleni opitut asiat. Mitään en kadu, vaikka jotain toisinkin varmasti tekisin. Anteeksipyytelyt on pyydetty, vaikkakin syksyinen viima saa minut hetkeksi miettimään josko kylmyys sisälläni johtuukin vain pimenevistä illoista ja alati viilenevästä tuulesta. Tuskin.

Taivalta on kuljettu niin pitkälti että monet kengät ovat kuluneet puhki. Heikomman reissaajan kantapäistä lohkeilisi palkeita, mutta siinä missä minä olen kylmettynyt, olen myös kuivunut. Pinnalta olen niin kuiva, että ei ihoni lohkeile. Kun se hetki koittaa ettei ihoni enää kestä - se murtuu. Entä kasvaako murtuneiden palasten tilalle uutta, paremmin kestävää ihoa? Tuskin.

Pysähdyn hetkeksi. En katso taakseni. Kumarrun ja sidon kengännauhat kireämmälle, nousen, ja jatkan matkaani entistä rivakammin. En tiedä löytyykö määränpäästäni kultapataa, vaiko edes onnen rippeitä. Sen tiedän, että takanani rippeitä on vähän. Niistä valtaosa on vain murusia, jotka ovat pudonneet tielle pakatusta repustani.

Usva nousee viereiseltä pellolta ja herättää aistini aamuun. Tiedän että olen kulkemassa oikeaan suuntaan - niin hassua kuin se onkin - nimittäin taaksepäin. Etsin sitä tienhaaraa jolta erkanin muutama vuosi sitten, ja tiedän, että jos löydän sen, saan uuden mahdollisuuden löytää sen osan itsestäni, jonka olen kadottanut.

Ymmärtääkö kukaan? Tuskin.

"No, I don't want to fall in love. (This world is only gonna break your heart)
No, I don't want to fall in love. (This world is only gonna break your heart)
With you. With you. (This world is only gonna break your heart)"

Mieliala: Yksinäinen
Taustalla soi: Chris Isaak - Wicked Game

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »