raymundo

Feikkikuvasalapoliisi Raymundo iskee - osa 1

"Hei Ray, mistä sä millonkin tiedät kuka on ja kuka ei oo feikki?!"

-Kuulen kysymyksen varsin usein. Josko kerrankin selvittäisin edes vähän saloja näiden mysteerien ratkontaan.

Ensinnäkin oman salapoliisityöni taustalla on harjaantunut silmä. Harrastan valokuvausta (njoo, olen kelpo amatööri sillä saralla, myönnettäköön rehellisesti) mutta kuvia on tullut tiirailtua kuitenkin aikojen saatossa miljoonittain varmastikin.

Olen yleistiedoiltani ja sivistykseltäni kenties ihan kelpo tasolla, jolloin myös monet "pikkumokat" kuvissa osuvat silmään, mitä ehkä feikkikuvan käyttäjä ei ole ottanut huomioon.

Lisäksi omaa erikoisalaa ovat rakennukset, sekä sisä- että ulkopuolelta. Olen päivittäin töissä taloarkkitehtuurin kanssa, joten yksinkertaisetkin asiat kuten ikkunat, oven karmit, lattialistat, pihakasvit, ja sisustaminen ylipäätänsä ovat tulleet aikojen saatossa varsin tutuiksi. Ja niin, olihan se entinen avokkikin vaatesuunnittelua opiskelemassa niin myös eri sortin vaatekerrastot ovat tulleet nähtyä lukemattomia kertoja.

Näillä tiedoilla sitten valtaosa kuvista tuleekin burnattua.

Noh, josko jatkossa vaikka raportoisin ainakin osasta vastaan tulleista tapauksista jatkossa, ja mitäpä suotta lätisemään enää enemmälti vaan tartutaan härkää sarvista:

Törmäsin käyttäjän Babe69 kuviin ja yllätys yllätys, hänellä, kuten ahh, niin monella muullakin 17-vuotiaalla tytöllä on tarjota kansioonsa vain ammattiotoksia itsestään. Tokaisinkin tuhdisti syvällä kokemuksen karaisemalla rintaäänellä että komeita feikkikuvia neidillä. Tämän jälkeen saatiinkin mukava keskustelu aikaiseksi:

Babe69 kuiskasi... (tänään 20:21)
Mistä voit todistaa et oon feikki?Mä en tosiaan oo..Toi oli aika paha loukkaus!

raymundo sanoi... (tänään 21:06)
no, mä oon sitä mieltä että enemmän se on käyttäjän tehtävä todistaa ettei käytä feikkejä kuvia ;> tää on kylläkin kiva kuva. missä tää on otettu sit? :o

Babe69 kuiskasi... (tänään 21:07)
mökiltä on otettu :)

raymundo sanoi... (tänään 21:09)
siistii. missä teil on mökki? me käydään kavereitten kanssa aina itä-suomessa ja vuokrataan sieltä juhannuksen aikoihin viikoks mökki :))

Babe69 kuiskasi... (tänään 21:11)
meil on pohjois-suomessa

raymundo sanoi... (tänään 22:11)
Ainiin, ja jos mun piti todistaa että nää kuvat on feikkejä niin varmasti pystyt nokkelasti selittämään että kun teidän mökki on sun sanojesi mukaan pohjois-suomessa, niin miten IHMEESSÄ onkaan mahdollista että vinca minorin sisarkasvi (tuo vihertävä matala pensaskasvi vasemmassa alalaidassa) vinca minor l viihtyy teidän mökillä: http://www.paghat.com/images/vincaillumina_mar.jpg
(väritys esiintyy sekä vaalea-tummana ja tumma-vaaleana). Koska kyseistä kasvia tavataan Euroopassa vaan ( http://rbg-web2.rbge.org.uk/cgi-bin/nph-readbtree.pl/feout?FAMILY_XREF=&GENUS_XREF=Vinca&SPECIES_XREF=minor&TAXON_NAME_XREF=&RANK=
) linkissä mainituissa maissa, Jenkeissä se puolestaan on yleinen pihan aluskasvi. Hihhih, kaikkea kivaa sitä on biologiastakin oppinu.. ;)


Babe69 sanoi... (tänään 22:16)
no sattuu nyt vaan olemaan..mistä mä sen voin tietää..

*tässä vaiheessa Babe69 kirjautuu ulos Kuvake.netistä*

-----

Noh, minähän olen mielipiteeni tehnyt - te muut saatte toimia oman mielipiteenne muodostajina. Mainittakoon nyt kuitenkin vielä lisäksi, että harvemmin 17-vuotiaan tytön vasemmasta nimettömästä löytyy vihkisormus... ;P Kts. kuvat ->
http://d2.kuvake.net/k/772/40003984069.jpg
http://d5.kuvake.net/k/954/100004157266.jpg
http://d3.kuvake.net/k/670/60003748268.jpg




Osuinko oikeaan? Osuinko Sinun hermoosi? Kerro toki mitä mietit. :>

4 kommenttia   Sunnuntai 18. maaliskuuta 2007 22:38

Blogittomat blogit

Kuten aiemmin ilmoitinkin, käsittelen "blogittomia blogeja" viikolla kolme, eli tässäpä tämä nyt sitten on:

"Koska luet tätä tekstiä, se tarkoittaa että sinun täytyy kommentoida. Kommentoi ihan mitä haluat, kunhan teet sen. Laita tämä teksti omaan päiväkirjaasi ja nappaa kaikki päiväkirjaasi (vahingossakin) lukevat.."

<- Kuulostaako tutulta? Törmännyt vastaavanlaisiin blogeihin ennenkin? Jep, jep.. Harva täällä pitää weblogiaan eli blogiaan päiväkirjana, tai aihekirjoituksen tyyssijana. Kuvake.netistä löytyy valtoimenaan rönsyileviä blogeja joissa kerrotaan esim. ne päiväntärkeimmät jutut, monasti hienosti tiivistäen: "Vittu mul on tylsäää!!!!11"

Luonnollisesti piristäviä poikkeuksiakin on (mm. VilleSeinä kirjoittaa kelpo tekstiä blogissaan
), mutta tässä analysoidaankin kevyesti nyt Kuvake.netin perusantia:

mm. yöPerhonen kirjoittaa otsikolla "fakta."
oli kerran poika.
poika piti tytöstä.
tyttö piti pojasta ja se siitä.


Reaktio tämän luettani: "Jee! Upee juttu! Whee!" + sarkastinen virne


freshton avautuu kertomalla seuraavaa:
"teini-ikäinen angsti ninja muta kilppari"
haluan naimisiin Maja Ivarssonin kanssa.

Reaktio tämän luettani: "Wtf? Kuka vitun Ivarsson?" + hönönaama


^m||ruh puolestaan on tiivistänyt blogimerkintäänsä juurikin sen kaiken, mitä koitan itsekin sanoa: "<3"
emmiemmiemmiemmi<3<3
emmiemmiemmiemmi<3<3
emmi
emmiemmiemmiemmi<3<3
emmi
emmi
emmi
emmiemmiemmiemmi<3<3
emmiemmiemmiemmi<3<3

Reaktio tämän luettani: "Hyvä Emmi! Onkohan se edes hotti? Teinilesboja?" + syvällinen katse tyhjyyteen


^Scotch^ kertoo tiivistetysti arjestaan:
"huoh*"
tylsää ja väsyttää.. vituttaa :D ihan outoo.koulus olen ja silleen. ;)

Reaktio tämän luettani: "Jes. Tää on tätä itteensä." + haukotus



Muutama irtositaatti vielä aiheen ympäriltä:

Inkz kirjoitti:
"Kelatkaa ollaan ilosii :) Oli hieno vklp. Taas sai muutaman kaverin lisää ja muutenki, itseasias elämä on aika jees.:D"

Reaktio tämän luettani: ""Elämä on jees"" kunnes taas itketään + ajatus omasta henkisestä iästä (mikä sai minut lähes masentumaan)


supermänn kirjoitti:
"Heii heii... Haluisko joku piristää tylsistynyttä supermäniä? ;>"

Reaktio tämän luettani: "Less kryptonite, mmmkay?" + pääni nuokahti alaspäin, kunnes refleksinomaisesti säpsähdin takaisin arkeen ja kummastelin hetken nykyistä sijaintiani. "Takaisin maassa, helvetti sentään! Teleportaatio-tekniikkani ei toimi vieläkään moitteetta!"


Entäpä Juicy.:n blogi:
Ei otsikkoa
"Hot Stuff."

Reaktio tämän luettani: "You wish.." + syvä huokaus


tai vaihtoehtoisesti Suu:n blogi, jossa tilanne on päinvastainen - ei sisältöä, vain otsikko:
"vittu tää kuvake on paska"

Reaktio tämän luettani: "Kiitos, tämä riittää, oh miss independent woman." + tartuin juuri teroitettuun näppäimistööni ja rupesin sauhuten kirjoittamaan tekstiä.

---

Ongelma? Ei. Ei ainakaan välitöntä ongelmaa. Lukijanhan pitää itse päätellä mitä blogia lukee ja mitä ei. Monasti varmaan lähimmät kaverit tutkailevat toisen päivän mietteitä köykäisellä otteella. Itse kuitenkin etsin blogeista jotain syvällisempää. Blogi voi toki kertoa mitä ihmiselle kuuluu, päivän tapahtumista, tai se voi takertua johonkin aiheeseen.

Parhaimmillaan blogi herättää ajatuksia, kirvoittaa kommentteja ja on myös miellyttävää luettavaa. Valitettavasti tämä epäkohta siis vallitsee usean kirjoittajan blogissa. Blogit ovat mitäänsanomattomia, eivät tarjoa mitään, eivät herätä mitään tuntemuksia tai kutkuta sanan säilää.

Kaikesta tästä turhautuneena päätin kirjoittaa omaan blogiini ajatuksia kaikesta "blogittomuuden" aiheuttamasta tuskasta. Ja tämän tekstin lähestyessä loppuaan, nokkelimmat ehkä huomaavatkin että blogittomatkin blogit palvelevat jossain määrin tarkoitustaan.


Heh heh. :)

5 kommenttia   Maanantai 15. tammikuuta 2007 13:05

Rasistinen ignoranssi?

Hei rakkaat ihmiset!

Tämä blogimerkintä sai alkunsa turhautumisesta. Tunnetilani muuttui kuitenkin silkaksi kiitollisuudeksi, koska kenties tälläkin keskustelulla ja ajankohdalla on merkitys. Kenties joku saa tästä tekstistä jotain elämäänsä, valoa, lohtua, johdatusta, mitä lie.. Ja nyt siis itse asiaan ->

Prologi:
Pelko synnyttää vihaa, ja pelko on monasti synnyke tietämättömyydestä, siitä, ettei tiedä tai halua tiedostaa jotain asiaa. Tällaisilta asioilta on helpompi suojella itseään suojamuurein, asentein, mielipitein, ja jopa teoin. On helpompi pitää itsepintaisesti omia hypoteesejaan yllä, sen sijaan että laskisi muurinsa hetkeksi ja vaivautuisi ottamaan selvää asioiden oikeasta laidasta.


Teksti "Stand up and fight" suomen vaakunaleijonan kuvan kera herättivät ihmetystä vuonna 1990 syntyneen |oora -tytön Kuvake.net-sivulla.

Yhteisöistä löytyy mm.
* blood & honour suomi finland,
* Isänmaa,
* Suomi suomalaisille,
* TAPELLAANKO?,
* VALKOLEIJONAKUNTA

Musiikin puoleltakin muutama mielenkiintoinen maininta:
* Amis Pop Never Stop,
* Cradle Of Filth,
* Hatebreed,
* Mistreat-,
* Soilwork

Heräsi ajatus, josko tämä nuori olisi kenties eksyksissä tieltä, vailla varsinaista käsitystä solidaarisuudesta tai kenties elämästä ylipäätään? Päätin ottaa selvää!

Ohessa käymämme keskustelu. Hänen timestamp näyttää olevan n. 15 min jäljessä, joten älkää antako tuon hämätä.


raymundo sanoi... (tänään 13:02)
ketä vastaan pitäis taistella?

|oora sanoi... (tänään 12:50)
vaikka minua

raymundo sanoi... (tänään 13:06)
miks? :D


|oora sanoi... (tänään 12:52)
mieti sitä ja ime ittees


raymundo sanoi... (tänään 13:12)
jos murtasit multa pari alinta kylkiluuta niin imisin mieluusti itteeni. sähän taidat olla harvinaisen fiksu.

|oora sanoi... (tänään 12:57)
kyllä vaan


raymundo sanoi... (tänään 13:14)
hahhah, just joo. etkö sä tykkää ulkomaalaisista?

|oora sanoi... (tänään 12:59)
no hyvä arvaus en todellakaan


raymundo sanoi... (tänään 13:18)
hahhah. mulla on yks tummaihonen kaveri joka on syntyjään ulkomaalainen, asunu täällä niin kauan että kokee suomen kotimaakseen - sen ei oo pakko mennä inttiin (koska on kahden maan kansalainen), mutta haluaa ite mennä voidakseen tarpeen vaatiessa puolustaa suomee kotimaanaan. vihaatko tällasta ihmistä?

|oora sanoi... (tänään 13:04)
oo ny jo hiljaa


raymundo sanoi... (tänään 13:20)
eli et pysty ees vastaamaan tohon kunnolla? pysähdy joskus miettimään sun arvojas. jos sä/sun kaverit päätyy hakkaamaan ihmisen ainoastaan sen ulkosen olemuksen perusteella, te ootte menny niin vitun syvälle metsään.

|oora sanoi... (tänään 13:07)
joo ehdottomasti en pidä vääränvärisistä 'suomalaisista' se on minun mielipide ja kukaan ei sitä mun puolesta muuta. tuliko selväks että on ihan turha valittaa!!??


raymundo sanoi... (tänään 13:23)
sä et pidä ihmisestä joka on valmis antamaan oman henkensä sun ja sun lähimmäisten puolesta - AINOASTAAN SIKS ETTÄ SE ON "VÄÄRÄN VÄRINEN?" - ihan kun se ois ite voinu vittu ihonväriään valita. Ehkä sä vielä joskus tajuat miten vammanen sun ajatusmalli on.

|oora sanoi... (tänään 13:09)
vittu sinäse vammane oot. sen te voitte päättää että menisitte muuhun maahan

|oora sanoi... (tänään 13:09)
vaikkette ihonväriänne voittekaa päättää..


raymundo sanoi... (tänään 13:29)
ei mua tarvii Teititellä, mä oon kyllä ihan täysin suomalainen. mun kaveri on päätynyt suomeen 3-vuotiaana, se on adoptoitu, ei se oo sille voinu ite mitään. se on kasvanu suomalaiseks, elää ja puhuu täydellistä suomea - ainoastaan on ihon väriltään tumma. ja sä sanot että se ois voinu mennä muuhun maahan? hahhaha. vittu miten pihalla sä olet.

|oora sanoi... (tänään 13:15)
mun ei tarvi perustella kantaani joka vitun ikiselle neekerille!!!!!! MINÄ EN PIDÄ ULKOMAALAISISTA SUOMESSA JA SEO SILLÄ SELVÄ


raymundo sanoi... (tänään 13:32)
sillä on SUOMEN KANSALAISUUS. Se on syntyjään ulkomaalainen, mutta passissa lukee Etiopia JA Suomi, niin mikä vittu saa sut vihaamaan tummaihosta SUOMALAISTA - sellasta, joka on jopa valmis pahanpaikan tullen pistämään oman henkensä peliin SUN PUOLESTA?!

|oora sanoi... (tänään 13:18)
aha vittuku kiinnostaa piä ny saatana se turpaskiinni tai tule sanomaa päin naamaa asias ei oikee kiinnosta kuvakkeessa väitellä joten kiittimoi


(tässä vaiheessa armas keskustelukumppanini taisi bannata minut, joten tämä viimeinen kommentti jäi häneltä näkemättä.. :/)

raymundo sanoo...
sä vihaat ihmisiä asioitten perusteella, joihin ne ei oo voinu ite ees vaikuttaa, vaikka niitten muut arvot oliskin ihan samanlaisia kun sun..? tommonen on niiin surullista. katkerat, epävarmat, pelokkaat ihmiset. pelko synnyttää vihaa, ja pelkoa syntyy kun asioita ei oo pokkaa kohdata silmästä silmään. sä sanot mulle että tuu puhuu kasvotusten nää, mutta mitä se auttaa? yhtä sokeesti sä tuut toimimaan senkin jälkeen, ellet joku päivä tajua asioitten oikeeta luonnetta. what a waste..
---

Halutessaan terveisiä |ooralle voi käydä laittamassa osoitteessa:
http://kuvake.net/profile.php?username=%7Coora&image_id=2144126&folder_id=-1

24 kommenttia   Lauantai 06. tammikuuta 2007 14:00

"Blogittomat blogit" ilmestyy viikolla 3.

Mun seuraava entry, "Blogittomat blogit" ilmestyy viimeistään viikolla 3. Sitä siis odotellessa..(haha, as if mun blogia kukaan lukisi ;P)

Äglhufguflhgusdgfslfuh.

Kommentoi   Perjantai 05. tammikuuta 2007 14:00

Identiteettivarkaudet - osa 1

Kuvien laiton kopiointi ja toiseksi ihmiseksi tekeytyminen tuntuu nostavan päätään myös täällä Kuvake.netissä.

Tuossa toissapäivänä luonnehdinkin tilannetta erään huolestuneen käyttäjän blogiin seuraavin sanoin:

" raymundo sanoi... (02.01.2007 11:05)
Sitä se "nettijulkisuus" kaikissa muodoissa tuo tullessaan. Kuvake.net vois mm. helposti estää kuvien "kopioimisen" (se ei vaadi kun pienen html-koodauksen), jolloin kopioiminen ei ole mahdotonta, mutta huomattavasti työläämpää "tavalliselle" netinkäyttäjälle. Vaihtoehtoisesti oma, selkeä tiedottaminen nickeistään ja paikoista joissa omia kuvia on, saattaa olla hyödyksi. Itse mainitsin aikoinaan kuvieni oikeat sijainnit ja tovi myöhemmin sain kommentin "eikös sulla oo sielläkin kuvia, sillä ja sillä nickillä?" -Noh, ei ollut ja kuvat poistettiin. Netissä tapahtuvat identiteettirikokset ovat jo niin arkea että itse en usko ihmisten olemassaoloonkaan ennen kuin olen tavannut kasvotusten, joskin riski lähteä tapaamaan ketään kasvotusten on jo korkea tuollaisten väärinkäytösten takia. "

Tuohon jatkeeksi voisin vielä mainita, että omiin kuviin kannattaa myös kuvaeditoida vesileimoja, tai ainakin laittaa perusfontilla näkyviin käyttäjän nick ja kenties sivustokin/kuvan urli, missä kuva on esillä. Näin "kuvavarkaan" työtaakka entisestään kasvaa.

Iso osa väärinkäytöistä syntyykin juuri siksi, kun kuvia ei ole suojattu millään tavalla. Palaan aiheeseen varmasti vielä paremmalla ajalla.

Hyvää alkanutta vuotta kuitenkin kaikille!


Laitanpa vielä huvikseni tänne WBS:n toimivan Image Matcherin linkin kiinnostuneille: http://cmp.felk.cvut.cz/~wbsdemo/demo/wbsmain.php
Rekisteröityneitten käyttäjien on helppo jäljittää "samankaltaisuuksia" eri kuvissa, mikäli moiseen tulee tarvetta.

1 kommentti   Torstai 04. tammikuuta 2007 12:05

Arkisen nirvanan puute?

Mitä on sielun rauha?

Minä tiedän! Se on jotain sellaista mitä minulla ei ole. Ei riitä että omissa oloissa arkisen leipätyön ohella hätäilen jatkuvasti, huolehdin, ja pelkään tapahtuvien asioiden seurauksia. Kannan jatkuvaa huolta asioista jotka eivät aina edes suoranaisesti ole minun vaikutukseni ulottuvilla.

Mikä sitten avuksi? Ei ainakaan se, että töissäkin jatkuva kiire painaa niskaan. Hengittäminenkin tapahtuu varmaan jatkossa omalla ajalla, mikä lisätään aina työajan jatkeeksi. Pahimmillaan oravanpyörässä sinnitellessä kuluu 12h päiviä ilman kunnollista mahdollisuutta edes ruokailuun.

Kädet tärisee ilman kahvin pakkojuottoa systeemiin. Sisäinen työnarkomaanini nostaa päätään: Töitä on tahkottava, kunnes töitä ei enää ole. Vituttaa suorastaan olla tällainen moralisti aika ajoin. Vasta sitten voi lähteä hyvillä mielillä duunipaikalta kun tietää että seuraavalle päivälle jäi enää "kohtuullinen taakka" paskaa. Upeinta ovat vittupäiset asiakkaat. Ja jos nyt jäit miettimään, niin joo-o, on niillä ihan oikeesti vittu pään tilalla.

Noh, se siitä. Paskanaamaiset mämmikourat jotka eivät osaa lukea paperista tekstiä tai eivät ymmärrä kuulemaansa saavat nimittäin odottaa omaa blogi-entryään kunnes joku päivä taas tulppa otsasta poksahtaa valloilleen ja valautan ajatukseni näyttöpäätteelle. No mutta kas perkelettä, lienee pakko mainita nyt helpoimman pään esimerkki asiakkaitten fiksuudesta kun tuossa työpuhelimesta joku ehti meikäläisen justiinsa tavoittaa: "Tämä teidän firma, onkos se auki vielä?" -Kyllä täällä yleensä töissä ollaan kun puhelimeen vastataan. "Ai niin, aivan, juu juu, kyllä kyllä, no niinpä tietysti."

No niinpä tietysti. Ironiaa tai ei, tämäkin aika kun ainakin teoriassa ehtisin käydä syömässä, kuluu purkamalla turhautumista bittitaivaaseen. Sanoista tekoihin -- haistatan hetkeksi mielikuvutispitkät työpaikalle ja poistun kaikessa rauhassa nauttimaan lusikallisen tai pari arkista nirvanaa lounaan muodossa.

Kommentoi   Keskiviikko 13. joulukuuta 2006 15:45

Toisenlainen aamu-usva..

Hampaita vihloo. Savu on sakeaa siinä missä kahvi on kuumaa. Utuinen käden ympäri kietoutuva höyry lämmittää hetken, mutta vain hetken. Lasken kupin ja vetäisen takin niskaan ja poistun ovesta. Taakse ei jää mitään mitä jäisin kaipaamaan. Edessä ei ole mitään mikä saisi minut tuntemaan toisin.

Etsimäni löytyy taaksejääneen ja edessä olevan elämäni välimaastosta. Ja vaikka lähdin tien päälle eväsreppu pullollaan, tuntuu että eväät on syöty ja jäljellä oleva matka hupenee hetki hetkeltä. Mitä tapahtuu kun eväät on syöty? Palaako tämä Reissumies entiseen roskaruokakulttuuriin? Tuskin.

Käännän vaikka takkini sulkeakseni sisälleni opitut asiat. Mitään en kadu, vaikka jotain toisinkin varmasti tekisin. Anteeksipyytelyt on pyydetty, vaikkakin syksyinen viima saa minut hetkeksi miettimään josko kylmyys sisälläni johtuukin vain pimenevistä illoista ja alati viilenevästä tuulesta. Tuskin.

Taivalta on kuljettu niin pitkälti että monet kengät ovat kuluneet puhki. Heikomman reissaajan kantapäistä lohkeilisi palkeita, mutta siinä missä minä olen kylmettynyt, olen myös kuivunut. Pinnalta olen niin kuiva, että ei ihoni lohkeile. Kun se hetki koittaa ettei ihoni enää kestä - se murtuu. Entä kasvaako murtuneiden palasten tilalle uutta, paremmin kestävää ihoa? Tuskin.

Pysähdyn hetkeksi. En katso taakseni. Kumarrun ja sidon kengännauhat kireämmälle, nousen, ja jatkan matkaani entistä rivakammin. En tiedä löytyykö määränpäästäni kultapataa, vaiko edes onnen rippeitä. Sen tiedän, että takanani rippeitä on vähän. Niistä valtaosa on vain murusia, jotka ovat pudonneet tielle pakatusta repustani.

Usva nousee viereiseltä pellolta ja herättää aistini aamuun. Tiedän että olen kulkemassa oikeaan suuntaan - niin hassua kuin se onkin - nimittäin taaksepäin. Etsin sitä tienhaaraa jolta erkanin muutama vuosi sitten, ja tiedän, että jos löydän sen, saan uuden mahdollisuuden löytää sen osan itsestäni, jonka olen kadottanut.

Ymmärtääkö kukaan? Tuskin.

"No, I don't want to fall in love. (This world is only gonna break your heart)
No, I don't want to fall in love. (This world is only gonna break your heart)
With you. With you. (This world is only gonna break your heart)"

1 kommentti   Maanantai 11. joulukuuta 2006 12:08