Sikamaster

Vääntöä uskonnosta

lauantai 31. maaliskuuta 2012 19:30

(Lainaukset kreationisti hörhön tekstistä)

"vähättelevät Raamatun ja hengellisten kokemusten merkkitystä sillä, että niistä ei ole tieteellisiä todisteita."

Väärin. Hengellisten kokemusten merkitystä vähätellään siksi että niistä nimenomaan on todisteita. Hengellisyys tapahtuu aivoissa ja aivoja voidaan tutkia tieteellisesti. Tieteen parissa alkaa olemaan jo melko hyvä kokonaiskuva siitä miten uskonnollisuuden prosessi aivoissa vaikuttaa.

http://www.youtube.com/watch?v=N5y5NfIiMqY

Toinen syy miksi hengellisten kokemusten merkitystä vähätellään on se että ne ovat subjektiivisia. Tiede tähtää objektiivisuuteen. Vaikka meillä olisi kuinka suuri joukko ihmisiä "näkemässä" niin kukaan ei ikinä voisi vahvistaa mitään mitä tulokset sanovat. Entä jos tulee toinen porukka, isompi ja varmempi ja sanoo että asiat ovatkin nyt näin, eikä noin. Noh, sitten tapellaan ja meillä on kädessä uskonsota. Ompas tieteellsitä, halleluja...

"Yhtä hyvin voitaisiin käsitteet "tiede" ja "tieteellinen todiste" määritellä jollain toisella tavalla."

Aivan. Voisimme myös alkaa kutsua omenoita päärynöiksi mutta olisiko siitä sitten mitään hyötyä? Koita nyt päästä yli siitä että tiede sanana tarkoittaa sitä mitä se tarkoittaa. Meillä on nimittäin jo sana sille mitä yrität nyt tieteeksi muuttaa, pseudo-tiede.

"Voidaankin kysyä, onko sellainen enää objektiivista tiedettä, mikä tarkoitushakuisesti sulkee ulkopuolelle sellaiset kiusalliset asiat, jotka ovat vastoin omaa maailmankuvaa?"

Ei, se ei ole sitä. Siksipä uskonto ei olekaan tiedettä.

Toisin kuin luulet Jumalassa ja uskonnossa ei ole tieteelle mitään kiusallista. Kun ei ole todisteita niin väite voidaan suoraan hylätä. Siinä menee olankohautuksellinen vaivaa, ei kiusaa yhtään. Kiusallista ovat vain kaltaisesi epärehelliset kretiinit jotka ovat niin mutkilla ajattelussaan että hyväksyvät kielenkin muokkaamisen omien tarkoitusperienne mukaan ja jaksavat kerta toisensa jälkeen valehdella silmät päästään pronssikautisia myyttejä puolustaessaan. Osoittaa vain ihmisten vieläkin jatkuvan takapajuisuuden turhankin hyvin.

Mieliala: Krapulainen

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »