SamiLiukkonen

Part #5 Ensimmäiset työpäiväni

lauantai 18. tammikuuta 2014 00:22

15.1.2014 Tänään oli ensimmäinen työpäiväni. Niin paljon kerrottavaa ettei tiedä mistä aloittaa. Päivällä kun pistin pääni ovesta sisään niin meitä oli vastassa aika energinen kokki, joka alkoi esittelemään meille paikkoja. Parhaat kokit vaihtaa vaatteensa vessassa. Itsekkin sain tämän kunnian. Kahvassa kuului oikein vanha, ruosteinen ja natiseva vieteri eikä vessakaan ollut iso.

Vaihdettuani vaatteet aloin tapaamaan työkavereitani. Muutamia niitäkin löytyy jokaisesta keittiöstä. Päivän aikana sain paljon vinkkejä sekä pääsin käsittelemään raaka-aineita, joita ei koululla oikein pääse käsittelemään. Keskellä päivää sitten oli parin tunnin siesta jolloin pääsin käymään yhden kokin kotona. Siellä sitten istuttiin ja juteltiin nämä tunnit sekä tuli tavattua hänen tyttöystäväkin. Siestan jälkeen palasimme työpaikalle ja sain opettaa pomolle muutaman sanan suomeakin. Loppupäivä meneekin esivalmisteluja tehdessä.


16.1.2014
Tammikuu ei ole parhain ravintola-alalle kun ihmisillä meni jouluna paljon ylimääräistä rahaa. Asiakkaita taisi olla 15. Jeesus tulee tutuksi näiden viikkojen aikana kun kuuntelen kokkien keskusteluja( he ovat veljeksiä). Katrarapuja(katrarapuja todellakin) pääsin putsaamaan ja itse asiassa nautin siitä. Ei ole paljoa kerrottavaa kun päästivät kotia aika nopiaa kun ei ollu mitään tekemistä edes kahdelle kokille.


17.1.2014
Tänään meitä olikin täyslaidallinen töissä. 3 kokkia, minä ja 2 tarjoilijaa. Asiakkaitakin alkoi olemaan mukavasti ja työtä sen edestä. Keittiössä on kylmä, mutta tarpeeksi vaatetta työvaatteiden alle ja villasukat jalas 24/7 niin toivottavasti en vilustu täällä. Aika-ajoin tulee ikävä lämmintä vettä mikä on aika harvassa tässä keittiös. Päivän loputtua oli pientä sähellystä isäntäperheen kans kuka mut hakee kotia. Tän ravintolan omistaja ehdotti varmaan kolmeen kertaan mulle että odottelisin sisällä. Eihän tollanen 5 asteessa odottelu oo mitään verratuna suomen pakkaseen.

Mieliala: Rento
Taustalla soi: Within Temptation - Paradise (What About Us?)

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »