SamiLiukkonen

Part #8 Syntymäpäivä Dublinissa

tiistai 04. helmikuuta 2014 00:43

31.1.2014
Ja näin päättyi 12. työpäivä Cafe Sol:lissa. Takana oli niin kylmä yö, että päivävaatteet päällä sai mennä nukkumaan ja jaloille toinen täkki(kuka kaipaa kuumavesipulloja?)
Lounasvuoro jää yllättävän lyhyeen pääkokin heittäessä viikon tipit kouraan ja antaessa lähteä jo 2 tunnin jälkeen. Keskusteltiin tästä hieman että kun minulle ei makseta täällä olosta mitään enkä ole työntekijänä vaan oppimassa englantia. Kun vanhemmat olivat vielä töissä niin päätin kävellä kotiin. Tuli laskettua että 20 euroa työntekijää kohti tippiä tullu(ei kait siin kun vertaa suomen kulttuuriin.)
Matkalla huomasin miten muovipullojen panttaaminen vaikuttaa niiden kierrätykseen. Valehtelematta 3km matkalla löysin päälle 70 pulloa joista osa oli maannu pitkäänkin siellä. Päätin sitte ottaa 2 roskapussia tien laidalta ja alkaa sinne keräämään roskia. Hetken niitä jaksoin kerätä kunnes pussit olivat täynnä ja löysin vähän matkan päästä roskiksen. Muutama paikallinen tuli kiittelemään tästä ja jatkoin kotimatkaani. Kotiovella huomasinkin, että toinen vanhemmista on kotona ja kyseli, että mikset soittanu?

Illalla sitten vuoroon ja se meni hyvin. Mulle annettii potkut, keskusteltiin näytöstä ja siitä, mitä paikallisen lehden treffi-ilmoituksista löytyy. Potkut sain kuulemma kun oli puhetta työtunneistani ja pääkokki kysy multa kuka on ollu täällä vähiten. Sormeni osui ekana tiskariin mutta toista henkilöä nimetessäni mietin hetken ja osotin pääkokkia koska näin hänet ekaa kertaa toisen työviikkoni alussa. Hetken siinä naurettiin ja jatkettiin töitä.

2.2.2014
Eka sunnuntai-vapaa sitten lähtöni eikä tullut huonoon kohtaan sillä nukuin tähän asti huonoimmat yö-unet. Illalla torkahdin pariksi tunniksi ja heräsin siihen ku porukat tulee kotia juhlista ja kello on 3 yöllä. Leffan katon ja torkahdan kuuden aikoihin ja painajainenki tulee uneksittua. Kaikki on tähän asti mennyt hyvin (ihme kyllä en ole leikannut sormeeni enkä ole vilustunut/sairastunut kuten kumpanakin edeltävänä työssäoppimisjaksolla). Näyttänee siltä, että vietän syntymäpäiväni Corkissa ja tällä kertaa voi alkaa kattelee jo tuliaisien ostoa.

3.2.2014
Hyvää syntymäpäivää minä! :3 Viime iltana tuli puhetta Corkista että menenkin bussilla sinne ja matka olis kestäny 3 tuntia suuntaansa niin päätettiin että lähenkin Dubliniin joka on hieman tutumpi paikka ja kun halusin pääasiassa shoppailla joka jäi viime kerralla tekemättä. Ennen nukkumaanmenoa vilkaisin päivän sään Dublinille: 20mm vettä ja 10m/s puhaltava tuuli kello 12. Tämän siivittämänä nukahdin tuulen ja rankkasateen ulvoessa ulkona ja ja aamulla heräsin samaan mekkalaan.
Rankkasade oli vallannu tän pikkukylän rautatie-aseman niin meille järjestettiin Kilkennyyn taksi ja perillä meitä odotti mukavan laadukas juna.
Päästyäni Dubliniin eka haasteeni oli hypätä Luasin kyytiin(paikallinen ratikka). Siellä aikani tasapainoiltuani olin jo tutuissa maisemissa mutta ensimmiset hetket pyörin melki ympyrää kun en tiennyt mihin suuntaan lähteä shoppailee. Onnekseni sää ei ollut niin huono kun oli luvattu, pientä tuulenpoikasta ja ehkä 30min ajaksi joutu sateenvarjon avaamaan.
Tavarataloihin päästyäni tuli vastaan vastustamattomia tarjouksia hienoista esineistä joista ei voinut kieltäytyä. Hyviä tuliaisia tuli hankittua sekä itellekki vähän extraa, vaikka hinta vähän kirpas. Ostostelun välissä ehti käväistä parissa puistossa, josta löyty kourallinen joutsenia uiskentelees.
Päivän edetessä alan miettii, miksi kukaan ei maininnut mitään shoppailun uuvuttavuudesta? Noh, eteenpäin painetaan ja löydetään takasin ratikalle ja asemalle hyvissä ajoin. Paluumatka alkaa hyvin, mutta sama stoori: vesi on vallannu pikkukylän aseman nii meille järjestetään bussikyyti kotia.

Ps: Jos joku sattuu näkemään kadonnutta hanskaa Kööpenhaminan lentokentällä tai villasukkaa Dublinissa niin ilmoitelkaa kiitos :)

Mieliala: Kiitollinen
Taustalla soi: Xandria - Valentine

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »