RichHeart

FAK

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014 13:17

Vuoden alussa lopetin tupakoinnin. Retkahdin aika nopeasti ja päätin, etten piiskaa itseäni siitä. Jos nyt baarireissulla tulee yksi tai kaksi poltettua, so what? Parempi kai se kuin se puoli maksiaskillista päivässä, mikä kului aikaisemmin.

Noh nyt on sitten huhtikuun 13. päivä ja ole viimeksi retkahtanut 22. maaliskuuta, kun olin kuskina parille neitokaiselle ja perkele, että tekee mieli röökiä, spaddua, syöpäkäärylettä, mitä näitä nyt on. Yleensä pyrin edes kirjoittamaan kiroamatta kamalasti mutta saatana sentään. Näen unia tupakasta. Eikä minulla kädet tärise tai ole mitään "vieroitusoireita," niksoja jne. En tunne fyysistä tarvetta savutella. Itseasiassa alan uskoa riippuvuuksien olevan lähinnä myyttejä. Niin helposti päässyt irti muistakin jutuista aikaisemmin. But I digress, on vain ikävä sitä ympäristöä ja tunnelmaa. Mielessä pyörivät savuiset pubit, kenttätykistöpatterien tupakkapaikka inttiajoilta, tunnelmat ja jutut, joita ei kuule muualta. Varsinkin intissä se oli iso juttu. Monet, jotka eivät polttaneet lähtivät mukaan seuraksi vain, koska tupakkapaikalla ollessaan ei jäänyt paitsi jutuista. Tarkempaa ja ja parempaa informaatiota sieltä sai kuin vääpeliltä kysymällä.

Tupakoinnilla on mun elämään ollut kovin sosiaalistava vaikutus niin kummalliselta kuin se kuulostaakin. Suomalaiseen puolikuolleeseen small talk -kulttuuriin se sopii niin hyvin. "Onko sulla tulta?" on ehkä paras jäänmurtaja ikinä, jolla aloittaa keskustelu. kukaan ei katso tulen pyytäjää pahalla ja ajattele "toi haluaa vain pillua" tai "mikähän taka-ajatus tolla on?" Tulen pyytäjähän sanoo suoraan, mitä haluaa. Tulen pyytäjä on siis hahmona suora ja paljon luotettavampikin kuin "saanko mä tarjota sulle drinkin -tyyppi"

Eksyn jälleen aiheesta mutta jokainen, joka minut tuntee tietää, ettei johdonmukaisuus ole se minun aivotoimintani vahvin puoli. Tajunnanvirta for the win. Sitäpaitsi minunhan oli tarkoitus kirjoittaa siitä, että mieleni tekevi tupakkeita. Unohdin jo koko fiiliksen.

Kynä on miekkaa mahtavampi ...ja savukkeita

Mieliala: Stressaantunut
Taustalla soi: Nirvana - The Man Who Sold The World

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »