Guttersniper

Perseilyä gallupalueella

keskiviikko 13. heinäkuuta 2016 13:31

Päätän nyt pitkästä aikaa tehdä blogimerkinnän gallupalueen sisällä tapahtuvasta suoranaisesta perseilystä, jota etenkin Olaf on jo pidemmän aikaa harjoittanut. Kommentoin aihetta blogiini sen vuoksi, että gallupiin kommentoidessa tekstiä ei voi muotoilla yhtä tehokkaasti, ja vastaukset vanhoissa gallupeissa joutuvat uusien gallupeiden varjoon.

Kyse on siis tästä gallupista: http://kuvake.net/gallups/results.php?id=167877 ja jokainen voi huomata välittömästi gallupin neutraalin muotoilun, jonka herra yrittää itse kuitata vain "tapana avata keskustelu." On kovin ironista, että Olaf puhuu siitä kuinka media yrittää paisuttaa ongelmia, kun samanaikaisesti hän itse vähättelee asiaa ja tuo esille omaa suoranaista tietämättömyyttä huokuvaa näkemystään värittyneiden vastausvaihtoehtojen kautta. Kai tämänkin voi vain sivuuttaa sanomalla että "minähän en siis ole journalisti, joten minä voin muotoilla asiat miten haluan."

Mutta nyt kun gallup ja sen asettelu on tiedossa, niin mennäänpä asiaan.

"Sadat tuhannet valkoiset" voivat hyvinkin olla poliiseille raivoissaan jenkeissä, mutta virkavallan sorron alle joutuvia vähemmistöryhmien edustajia on kuitenkin suhteessa enemmän. Gallupissa kommentoineen Gatsbyn linkkaama tutkimus totesi, että vaikka ampuma-aseiden käyttöä virhavallan puolelta (eli kaikista äärimmäisintä voimankäyttöä) voikin kohdistua eri ihmisryhmiin suurin piirtein saman verran, niin mustat ja latinot joutuvat 50%:sti todennäköisemmin fyysiseen kanssakäymiseen poliisin kanssa, eli poliisit käyvät käsiksi kosketellen, tuuppien, lyöden rautoihin, tai sitten vetävät pampun, pippurisumutteen tai sen aseen esille. Faktaa, ei fiktiota. Tämä huomio jäi kuitenkin herralta (sekä myös Olafilta) kommentissaan mainitsematta, mistäköhän johtuu? Minäpä esitän villin väittämän: Se johtuu siitä, että Gatsby ja Olaf eivät kumpainenkaan vaivautuneet lukemaan edes tutkimussuunnitelmaa (joka valottaa ongelmaa), ja tuovat esille vain poliisin äärimmäisen voimankäytön, eli aseella ampumisen ihmistä kohti. Tämän lisäksi Gatsby puhuu siitä, että valkoisia kohti ammutaan keskimäärin enemmän kuin mustia, mutta unohtaa mainita, että jopa hänen omassa linkissään mainitaan, että valkoisten osuus populaatiosta (63%) on huomattavasti isompi kuin mustien osuus populaatiosta (12%), mikä selittää ilmiötä runsaissa määrin.

Toinen esimerkki: Mustat ja valkoiset käyttävät, diilaavat ja hallussapitävät noin saman verran huumausaineita prosentuaalisesti, mutta valtaosa vankiloiden huumausainerikoksista istuvista vangeista - oli kyseessä sitten käyttö, hallussapito tai välitys - on mustia (lähde: http://www.protectcivilrights.org/pdf/reports/justice.pdf ) Eli etnistä profilointia jenkkien oikeusjärjestelmästä sekä virkavallasta löytyy. Jälleen kerran faktaa, ei fiktiota.

On irrelevanttia tuoda tällaisessa kontekstissa esille että valkoisiakin sorretaan, sillä kukaan ei ole siitä eri mieltä tahi asiaa kieltänyt. Sen esilletuominen kuitenkin kuulostaa aktiivisesti harjoitetun vähemmistöprofiloinnin vähättelyltä. Tai sitten hra Olaf ei jälleen kerran ole tehnyt läksyjään ja huutelee tietämättömänä provojaan paskasti puetussa gallupissaan.

Olafin gallupit käyvät päivä päivältä surkeammaksi näytelmäksi, mitä tulee muotoiluun. Pidän herran toimintaa itsessään vastuuttomana ja sen takia huvittaa, kuinka hän edes kehtaa öyhöttää siitä, kuinka media nyt vääristelee asioita, kun hän tekee itse tismalleen samaa jättämällä kertomatta ongelmaa koskevia avaintekijöitä. Sen provon ja keskustelun herättelyn taakse on niin helppo piiloutua gallupalueella.

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »