Guttersniper

IRC-keskustelu Arkkikanslerin kanssa

Jeesh, tässä ircissä käymämme keskustelu, jossa vähän selvennetään mitä meinataan. Hommat eskaloituu ajoittain, mutta niitä voi myös de-eskaloida tällaisella keskustelulla.

[16:45:24] <+ArkkiK> No niin... tekniikka nyt voitettu

[16:45:27] <@Guttersniper> Mut tosiaan, kuten sanoin tossa aiemmin, pari juttua: ei kirjoiteta valtavia tekstiseiniä, vaan mennään yks asia kerrallaan, koska muuten tää lähtee varmasti lapasesta ja kumpikaan ei keskustele toisensa kanssa
[16:45:39] <@Guttersniper> tämä ookoo?

[16:46:14] <+ArkkiK> Näin sovimme. Mulla on tyyli muutoinkin kirjoittaa paljon, olen aina ollut sellainen, mutta mulla lähtee turhan herkästi ns syyttömiäkin kohtaan... jotkin asiat, jotka eivät edes häneen liity.
[16:46:19] <+ArkkiK> toki ookoo

[16:46:24] <@Guttersniper> Jea, noniin. :)
[16:46:40] <@Guttersniper> Elikkäs lähdetään liikkeelle ihan mistä vaan yksittäisestä asiasta. Haluutko sä sanoa mistä puhutaan ja kerrotaan oma kantamme?

[16:48:16] <+ArkkiK> NO käyhän se. Hmmmm ... no otetaan vaikka tämä nyt, mistä eskaloitui juttu, turhaan. Okei. Minä läksin itse turhan äreästi kimppuusi, vaikka eipä ollut syytäkään. Tunnustetaan toki näin. Jos tästä sitten myöhemmin kun nämä asiat läi, niin niihin hiertävämpiin seikkoihin, joissa lienee ennakkoluuloja/väärinkäsityksiä.

[16:50:22] <@Guttersniper> Okei. Mä yleensä oon aika neutraali ihminen keskustellessa tyyppien kanssa, mikäli jutut säilyy ei-henkilökohtaisina. Se että sä tägäät mut tosiaan sun gallupisi kuvaukseen, tulee aika kulman takaa koska me ei koskaan olla liiemmin juteltu, plus se on vieläpä Kuvakkeen säännöissä kiellettyä. :D Yksityishenkilöitä ja yksittäisiä nickejä ei saisi tuoda esiin gallupissa, oli se sitten kuvaus tai vastausvaihtoehdot. :)

[16:53:46] <+ArkkiK> tai siis viha ei ole oikea sana. Mutta nyt siis on vellonut se, että nämä eräät pääsi värjäämään mulle turhan mustavalkoisen kuvan ja rajanvedon eri aatesuuntain välille. Siksi minä kiihdyn nollasta sataan. Toki myönnän tässä tekevän virheitä...

[16:53:59] <@Guttersniper> Ja kun myöhemmin tuossa sanoit, että "Minä inhoan kurkkuani myöten sinua ihmisenä en vain nettihahmona, joten ei ole pienintä halua keskustella yhtikäs mistään" niin oon valmis olettamaan että tuo oli vain tunnereaktio, koska tässä me nyt ollaan ja keskustellaan, ja tuskin oltaisiin jos sulla ei olisi pienintäkään halua siihen. Joten voidaan mun puolesta hypätä henkilökohtaisuuksien ohi muihin asioihin. :)

[16:54:45] <+ArkkiK> Juu toki :) ei siis katso, olen juuri sellainen ihminen, joka sanoo ilman että ajattelee, haukkuva koira, joka ei pure, mutta olen aika nopeaan kiihtyvä

[16:55:26] <@Guttersniper> Okei, nää on vaan sellaisia asioita joita on hyvä selvittää, koska sit tiedän millainen tyyppi oot keskustellessasi.
[16:55:58] <@Guttersniper> Mut jeah. Elikkäs voidaan lähteä mun puolesta vaikka käsittelemään sitä, että mitkä asiat meikäläisen ajattelussa ovat sellaisia, joiden vuoksi koet mun olevan ideologinen vihollisesi?

[16:58:39] <+ArkkiK> Juu, puhumalahan tämä vaan täällä edistyy, ei muuten. :) joo tuota no en ole sinua aktiivisemmin seurannut, mutta ssatunnaisesti jotain ja olen kai itse rakentanut sinusta kuvaa sellaisena voimakkaan vasemmistolaisena, jolla on vahvat ja kovat mielipiteet oikeistolaisiin ihmisiin... ja se jotenkin meni ihoni alle osin, kun taannoin mainitsit jostain palstasta jossa olet tottunut joidenkin tyyppien kärkkäisin kirjoitteluihin se oli
[16:59:14] <+ArkkiK> gallupalueella ja hermosin kaikille. Tosin silloin minä taisin nähdä vain vasempana ja pahana melkein kaiken mahdollisen ja en ollut vastaanottavainen kellekään, toki sekin siinä oli
[16:59:54] <+ArkkiK> Öö.. en tunne sinun poliittista ajattelua sen tarekmmin, mut erilainen se miellä lienee, mutta.... olen todennäköisesti myös paljon hakoteillä ja rakentanut kuvaa omien aivoituksieni pohjalta
[17:00:22] <+ArkkiK> NO sanotaan vielä se, että "vihollinen" on vähän turha ja provoava sana, en minä sitä kestään oikeasti tarkoita

[17:01:31] <@Guttersniper> Hmm, no voidaan sanoa että havainto vasemmistolaisuudestani on enimmäkseen oikea. En kuitenkaan allekirjoita sellaista vasemmistolaisuutta että "eat the rich" ja että porvarit hirteen ja niin edespäin. Uskon tiettyihin vasemmistolaisiin perusarvoihin, kuten julkisten palveluiden ylläpitoon, progressiiviseen verotukseen ja tasa-arvoon ihmisten keskuudessa - ihonväriin, tulotasoon, seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoleen katsomatta. Ihan vain täsmentääkseni että millainen vassari olen.

[17:04:14] <+ArkkiK> Juu. Ihan inhimillistä. Ehkäpä tun radikaaliuden ja anarkismin vaan suutuspäissäni olen lisännyt tohoon itse mukaan. NO toki meillä on näkökulmissa eroja ja painotuksissa. Ja minusta taas saa todella, tooodella helposti rasistin leiman, sillä minulla on voomakkaahkoja mielipiteitä maahanmuuttopolitiikkaan... mutta maahanmuuttovastainen en siltikään ole. Persuissakin on toki rasisteja, mutta ei se koko puolue ole rasisteja

[17:04:53] <@Guttersniper> Juu, voidaan jatkaa tästä asiasta, mainitsen nopeasti vahvoista mielipiteistä joita omaan tiettyjä tyyppejä kohtaan

[17:05:05] <+ArkkiK> ja mandiko, joilla on tpanan provoa tahallaan juuri noista aiheista. Toki he myös tietävät minun siitä hermostuvan, mutta ne ovat niin isoja asioita omassa agendassa, että en voi olla niiputtumatta. Tosin enää en juuri heidän kanssaan juttelekaan.
[17:05:32] <+ArkkiK> Ja kuten moneen otteeseen maininnut gallupeissa, minähänlen vastaanottokeskuksen entinen työtekijä. En minä ole muukalaispelkoinen. Siitä ei ole kyse.

[17:06:03] <@Guttersniper> Elikkäs: Mulla on vahvoja mielipiteitä ihmisistä, jotka esimerkiksi pyrkivät pois tasa-arvoisesta maailmasta, ja tällaista ajattelua esimerkiksi uusnatsit sekä moderni alt right -liike eittämättä ajavat. Jos rakastaa Suomea ja on ylpeä suomalaisuudestaan, niin se ei ole multa pois. Se taas on, että yrittää edistää omaa valkoisuuttaan tai suomalaisuuttaan polkemalla alas muita ihmisryhmiä, oli se sitten vaikkapa homovastaisuutta, transsukupuolisten ihmisten toiseuttamista, kehitysvammaisten haukkumista tai jatkuvaa oman kansan ylivertaisuuden korostamista.

[17:06:04] <+ArkkiK> Niin... no sitä samaa minussakin, että aika nopeaan reagoin joidenkin kommentteihin
[17:07:23] <+ArkkiK> Uusnatsit on ääriliikkeitä ja ne tietty on pidettävä erillään perussuomalaisista. Huomasin myös sen, että jotkin vasemman siiven ihmiset tuntu suhtautuvan tosi yliimielisesti kehitysvammaisiin ja tämä pistelee sinällään minnlle vhaksi...
[17:09:49] <+ArkkiK> Homot tms on ok, onhan meidänkin puolueessa homoja. Minussa on kuule monia yllätyksiä, jotka voisi viskata monen osapuole persukselleen... siksipä jotkin eivät usko tai pitävät minua outona, että olen perussuomalainen. Mutta se johtuu stereorypioista persuja kohtaan. Toki ainahan on stereotypioita kaikkia puolueita kohtaan.

[17:10:16] <@Guttersniper> Oon samaa mieltä että uusnatsismi on ääriliike eikä sinänsä synonyymi perussuomalaisille. Mua vaan harmittaa persuissa se, että vastuuta omasta porukasta ei kanneta ja puhtaan rasistisia/natsistisia näkemyksiä ei tuomita puolueen sisällä. Tää antaa puolueesta sellaisen kuvan, että he vain yrittävät sivuuttaa puolueen sisällä orastavaa ihmisvihaisuutta. Omasta mielestäni jos PS etäännyttäisi itseään reilusti tästä väkivaltaisesta natsiporukasta, se olisi huomattavasti parempi asia, ja muut puolueet saattaisivat alkaa näkemään heissä yhteistyökumppanin. Mutta niin kauan kuin näistä asioista ei ole konsensusta puolueen sisällä, niin se pysyy puolueensisäisenä ongelmana ja leimana.

[17:10:46] <+ArkkiK> Myönnän toki monen viimeaikaisen blogini olleen tahallista provoa, sillä ne vedin vielä tunteella ja tuohduksissa, kun olin kiistoissa muutaman kanssa. SIksi ne olivat niin tuomitsevan taikka jyrkän oloisia.

[17:11:52] <@Guttersniper> Se on hyvä tietää myös. Kantsii vaan miettiä että jos kirjoitat rankasti, niin palaute on myös rankkaa ja ihmiset vetää susta johtopäätöksiä sen pohjalta.

[17:12:07] <+ArkkiK> NO esim minä tuomitsen nyt tämän viimeisimmän P-nuorten etnonationalistisen älynvläyksen siitä, että "uomen ei haluta näyttävän tältä ja kuvassa musta äiti/lapsi. Sen kyllä tuomitsi perussuomalaiset ry:kin. Mut olen samaa mieltä, että tällasta ei saa olla puolueessa.

[17:12:34] <@Guttersniper> Okei, ollaan tästäkin siis samaa mieltä. Persunuorten siipi vissiin etenkin aika kontrolloimatonta?

[17:13:02] <+ArkkiK> etä esim kaikki turha puhe, rasismi muu, en hyväksy. Muuten pidän puolueesta ja sen ohjelmasta, sillä siinä on paljon itua ja etua kaikillekin jopa. En minä persuna halua ihmisille pahaa, vaan päinvastoin turvallisuutta, parempaa huomista, rauhaa, sopua ja vähemmän varllisuuseroja.
[17:13:27] <+ArkkiK> NO minun mielestä PS-nuorissa täytyy heidän puheenjohtajan ottaa nyt aika tiukka linja, se on eka tehtävä.
[17:13:39] <+ArkkiK> Jussi Halla-aho on tuosta jo huomattaunut heitä kahdesti

[17:14:00] <@Guttersniper> Jea, tämä selvä. Me ollaan luultavasti tietyistä linjauksista eri mieltä, mut niiden avaaminen onkin sitten jo ihan uusi keskustelu, joten pysytään ainakin aluksi näissä mitä ollaan puhuttu.
[17:14:01] <@Guttersniper> Mut piti kysyä tuosta vielä, että ketkä vasemman siiven ihmiset suhtautuvat ylimielisesti kehitysvammaisiin?

[17:15:53] <+ArkkiK> No siis Kristin.... enkä edes tiedä onko hän vasen vai mikä hän on, outo ihminen. Mut hänellä on ikävä tapa pyrkiä provosoimaan aina ja usein h'än haluaa tehdä sen mulle. Hän joissain asioissa on ihan suoraankin sanonut että "en seuraile kehitysvammaisten ohjelmia" tai onpa jopa perussuomalaisia ihmisiä sanonut toisinaan "retardeiksi, kehitysvammaisiksi" ym. Juntti-sana ei minua enää ees vaivaa, sen kun kutsukoon....

[17:16:36] <@Guttersniper> Aa, niin siis Kuvakkeen tyyppejä, ei kuitenkaan kukaan Vasemmistoliiton julkinen kansanedustaja?

[17:17:06] <+ArkkiK> Jos Teuvo Hakkarainen puhuu mitä sylki suuhun tuo, enkä Teukan kommenteista oikeen pidä (siis joskus hän puhuu asiaakin) mut teukka tarvitsisi itsehillintää sekä yleisivistystä ja kaikkea muuta paljon..... ei kaikki persut ole Teukkoja. Kristinin on helppo
[17:17:21] <+ArkkiK> käyttää Teukkaa kaikkien persujen no näköispainoksena , hauska sana

[17:17:24] <@Guttersniper> Oon samaa mieltä tuosta, että retardiksi tai kehariksi haukkuminen on typerää ja niinsanotusti ableistista. Vammaisuutta ei tulisi käyttää haukkumasanana.

[17:18:19] <+ArkkiK> Ei onneksi niin, kuvakkeen juu. NO Li Anderssonista en pidä siinä, että hän on julkisesti heitellyt niitä rasismi-lausuntoja Kyllä Lin pitäisi silti fiksuna naisena ymmärtää, että ei kaikki persut ole sitä.... toki tunteet kuohuu ristiin rastiin, mutta....hänhän on esikuva puolueelleen....

[17:18:39] <@Guttersniper> Juu, no sanotaanko näin että Hakkaraisessa on omat ongelmansa, samalla tavalla kuin mun mielestä Halla-Ahossakin on isoja ongelmia, jotka moni tuntuu vain sivuuttavan. Mut keskustelun ei oo pakko mennä siihen suuntaan, ellei päätetä että menee.

[17:19:51] <+ArkkiK> No.... löytyy hyviä, löytyy huonoja. Mutta niinhän joka puolueessakin... tärkeintä lienee, ihminen voi kehittyä jos vain haluaa....

[17:20:01] <@Guttersniper> Aa, niin Li Andersson on sanonut käsittääkseni että persuihin on pesiytynyt paljon rasisteja. Se ei kuitenkaan liene retardiksi haukkumista tai muuta vastaavaa, vaan Anderssonin näkemys siitä että PS-porukassa on paljon problemaattista porukkaa, ja tuo on Anderssonilta mielestäni ihan perusteltu väittämä.

[17:21:16] <+ArkkiK> No ei juuri tuo lausuma, mut yksi otsikko, jossa hän sanoo "emme anna tuumaakaan periksi rasisteille", mutta tämähän kattaa koko puolueen. meppiehdokkaissamme on muun muassa pappi, monta muuta akateemista, poliiseja ym. Eihän herraisä kaikki ole rasisteja. Eli tuo Li:ltä kyllä meni vähän ehkä yli.
[17:21:34] <+ArkkiK> Mutta tietty ei puolueessa tarvitse olla yhtään rasisteja tai mitään vastaavaa..... se ei käy
[17:21:43] <+ArkkiK> odotko hetkooern.....

[17:22:01] <@Guttersniper> Musta ihan hyvä otsikointi, että nimenomaan _rasisteille_ ei ole syytä antaakaan periksi.

[17:24:10] <+ArkkiK> NO juu,mut trkoitin sitä, että Li antaa ymmärtää, että koko pulue olisi sitä.
[17:24:15] <+ArkkiK> puollue
[17:24:23] <+ArkkiK> perskele **puolue

[17:24:42] <@Guttersniper> Hmm
[17:24:48] <@Guttersniper> Löysin ton artikkelin josta puhuit

[17:25:27] <+ArkkiK> No...tunnekuohuissaan pitäs tietty muistaa, että jokainen kierjoittaa artikkeleita hieman pikku provolla...

[17:25:43] <@Guttersniper> en kuitenkaan erityisemmin koe että Li on sanomassa että jokainen Persu on rasisti tai natsi. Enemmän tuo juttu keskittyy siihen mitä on syytäkin kritisoida, että persuilla on tällä hetkellä aika talousoikeistolainen linjaus yhdistettynä tiukkaan maahanmuuttopolitiikkaan. Jätetään hetkeksi toi maahanmuuttopolitiikka, koska se on pitkä suo jos siihen mennään, ja keskitytään tohon persujen talouspuoleen

[17:26:11] <+ArkkiK> Mutta, no me ollaan varmaan monissa asioissa eri linjoilla, mutta tietysti, kyllähän nyt yhteisen Suomen edun eteen löytyy yhteneväisyyksiäkin, jos tarkkoja ollaan. TOteutus tosin voi olla eri.

[17:26:46] <@Guttersniper> Eli persut olivat tosiaan viimeksi oppositioon päädyttyään näyttäneet vihreää valoa esimerkiksi aktiivimallille, eivätkä yrittäneet lyödä tälle stoppia vaikka väittävät olevansa pienen ihmisen asialla. Ja sanomattakin selvää lienee että aktiivimalli on surkea yritys tarttua työllistyspoliittisiin asioihin. ::)

[17:27:13] <+ArkkiK> Maahanmuutto on ja se on mulle aika tunteita kohottava aihe, siis ihan johtuen työstäni muun muassa VOK:issa, minun kokemukseni ovat vaikuttaneet perusteellisesti tähän ilmiöön ,mut ei siitä nyt enempää. Se on toisen kerran aiheita sitten.

[17:28:08] <@Guttersniper> Siksi en siis halua aloittaa just nyt mamu-keskustelua, koska se on oikeasti todella pitkä ja monimutkainen aihe, josta valitettavasti hyvin harva, mukaanlukien moni persu, tietää oikeasti erityisen paljoa.
[17:29:51] <@Guttersniper> Eli mun ongelmat persuissa eivät ole ainoastaan maahanmuuttopolitiikkaan liittyviä, vaan enemmänkin sen että monesti sanat ja teot eivät kohtaa toisiaan, ja esimerkiksi suuret leikkaukset opintotuista ja epäonnistuneiden työvoimapoliittisten asioiden kritisointi on toistaiseksi tuntunut jäävän pitkälti vasemmiston puolelle. Voi olla että tämä johtuu omasta kuplastani ja että persuissa on nykyään suuri vastustus vaikkapa aktiivimallille. Mutta ei valitettavasti ollut silloin, kun vastustuksella olisi oikeasti ollut merkitystä. :)

[17:30:18] <+ArkkiK> työstää erilaiseksi, nyt se on pelkkää kyykyttämistä. Olen itsekin köyhistä oloista lähtöisin, enkä ole ansainnut mitään helpolla, vaan työllä. Persut ei ehkä vasemmistolaisessa mielessä olekaan todellakaan pienen joukon puolue, totta. Mutta siinä on yhä niitä vennamolaisia piirteitä jopa nyt.. ja tätä kautta sen voisi nähdä tavallaan
[17:30:44] <+ArkkiK> "pienempiosaisten ja pienviljelijöiden, pienyrittäjien" pulueeksi, ei vasemmistolaisessa mielessä sinällään.
[17:32:48] <+ArkkiK> Siis tuosta maahanmuutosta vielä niin. Tosiaan nyt ei ole ehkä aika käsitellä laajemmin, mutta... mulla on siitä tuota oman työkokemuksen kautta tullutta tuntumaa. Mulla on ollu ja on yhä somaleja, afgaaneja, irakilaisia tuttavia... ne on siltä ajalta kun oliva asiakkaita. Mutta siis että meidän kotouttamispolitiikka ei nyt oikein toimi ja monenlaista uudistusta tullaan tarvitsemaan. Ei maahanmuutto ole mustavalkoinen asia

[17:33:11] <@Guttersniper> Jea. Ollaan varmaan molemmat siis samaa mieltä siitä, että Persujen olisi syytä tehdä jotain puolueen sisällä olevalle myrskyämiselle, sillä nyt se on aiheuttanut puolueen jakautumista pieniin ryhmiin jotka tuskin saavat tahtoaan läpi, ja isompaan porukkaan jota ei oikein viitsitä ottaa hallitusneuvotteluissa tosissaan, koska puolue ei ole ottanut kauhean kovia otteita esimerkiksi juuri Hakkaraista kohtaan. Musta se on vähän ongelmallista, että kyseiset tyypit pääsevät paskoista teoistaan irti vaan sillä, että puolueen sisällä vähän heristellään sormea, muttei muuta.

[17:34:33] <+ArkkiK> Juu iis ehdottomasti kaikki turha vihamielisyys ja sellanen pitää vaan karsia pois. Siellä on kunnon naisia ja miehiä seassa ja... jos ei muuta, niin Hakkaraiset ym pitää erottaa. EI se ole puolueenkaan etu jos siellä on jotain ääriryhmiä lietsomassa vaikka mitä. Kun etu pitäisi olla SUomen ajamisen etu.

[17:37:15] <@Guttersniper> Ja oon siis samaa mieltä siitä, että nykyinen maahanmuuttopolitiikka tuskin on optimaalinen tapa lähteä rakentamaan onnistunutta integraatiota, mutta tässä tulee monesti vastaan pari ongelmaa. Ensinnäkin se, että ajatellaan vihervasemmiston kannattavan täyttä rajat auki -politiikkaa, vaikka vihervasemmiston intresseissä ei myöskään ole tietenkään päästää esimerkiksi terroristeja maahan. Ja on syytä muistaa, että meidän turvapaikanhakijatilanne on parantunut rutkasti vuoden 2015 jälkeen ja se ei ole mikään alati kasvava ongelma joka on juuri riistäytymässä käsistä. Ja toisekseen, on syytä miettiä minkälaisia ratkaisuja ja lähestymistapoja tarjotaan. Jos sanotaan vain että rajat kiinni, niin se on sekä talouspoliittisesti että humanitäärisesti yliyksinkertaistava ratkaisu, mutta se kuulostaa toki hyvältä, jos oma ajatusmaailma on eristäytyvä ja "oman kansan" puolella.
[17:38:20] <@Guttersniper> Ja juu, hyvä että ollaan samoilla linjoilla tuosta, että puolueiden sisällä olevat konfliktit pitäisi ratkaista selkeästi, jotta lähetetään viesti siitä että esimerkiksi rasisteille ja seksuaalisille ahdistelijoille ei ole sijaa politiikassa.

[17:44:26] <+ArkkiK> Niin olen huomannut tässä, että meppiehdokkailla on aika hyviä ajatuksia tästä maahanmuuttopolitiikan tilanteesta. SIis se vuoden 2015 ryntäyshän oli varmaan kaikki ylättävä ja enkäpä oikein usko, halusiko sellaista mikään puolue. Kaikki puolueet tuominnee raiskaukset ja terroriteot... lienee selvää. Ja siis...
[17:45:19] <+ArkkiK> ainahan on ollut maahanmuuttoa, joten termi rajat kiinni, ei ole edes realistinen.... perussuomalaisetkin (näin minä sen koen) haluaa maahanmuuttoa, mutta sen vaan täytyy olla hiotumpaa ja järkevämpää. Äärilaidan liikehtijät toki näkee tuon väärin.
[17:46:33] <+ArkkiK> Se kylä ikävä vain on niin, että "rajat auki"- politiikka kiteytyy, stigmatisoituu vihreisiin ja osin vasemmistoon ja "rajat kiinni"- politiikka perussuomalaisiin ja tässä meillä on siis suuri vastakkainasettelu. Mutta tuo siis tarttuu suureen yleisöön helposti ja se on iso ongelma. Noin mustavalkoistahan se ei ole....
[17:46:59] <+ArkkiK> lieveilmiö tämä, että se saa entistä enemmän tavallaan eroa ja vastakkainasettelua perussuomalaisten ja vihreiden välille...

[17:47:10] <@Guttersniper> Tuskin yksikään puolue halusi esimerkiksi Syyrian kriisiä. Se on traaginen asia, johtuu monista ulkopoliittisista globaaleista asioista ja vaikuttimista sekä meidän vaikutuksesta siihen, mitkä paikat joutuu kärsimään alueellisesta kuivuudesta. Siitä ollaan samaa mieltä että asia ei ole mustavalkoinen.
[17:47:28] <@Guttersniper> Ja vielä lopuksi (ellei muuta puhuttavaa enää keksitä tähän hätään) sanon tässä, että jos vasemmiston sisällä esiintyy vastaavia asioita, niin niille ei myöskään pitäisi tarjota jalansijaa. Mun on esimerkiksi suht helppo kritisoida vihreitä ja vasemmistoa tietyistä asioista (esimerkiksi Haavisto-Caruna -keissi ja vihreissä sekä vasemmistossa yleisemmin esiintyvä totaalinen ydinvoimavastaisuus vailla halua keskustella asiasta), vaikka nää tyypit on enemmän meikäläisen heimoa loppupeleissä kuin talousoikeisto tai arvokonservatiivit, joihin Persut eittämättä kuuluu. Sanon tän siksi, että toivon jokaisen pystyvän katsomaan kannattamansa puolueen sisälle ja kykenevän löytävän sieltä ongelmakohtia, joihin voi puuttua. Tavoitteeksi ei tietty koskaan kannata asettaa sitä että löytyisi puolue joka olisi täysin samoilla linjoilla kaikista asioista. Itselleni kuitenkin tärkeää on ihmiskuva, ja monasti Persuilla se ihmiskuva tuntuu olevan rankasti ristiriidassa omani kanssa.

[17:51:51] <+ArkkiK> mies joka ei hyväksy mitään uusnatsitoimintaa puolueessaan. En minäkään kaikessa ole samaa mieltä kuin persut. NO siis tämä avasi nyt ymmärrystä ja ylipäätään käsitystä sinustakin ihmisenä ja muuten, sill emmehän juuri ole jutelleet ennen koskaan kai :D niin... tämä oli hyödyllistä ja lienee vastakin.
[17:52:25] <+ArkkiK> Olen tosiaan viime aikoina ollut turhan äreä ja äkkipikainen johtuen näiden eräiden kuvakkeen neitokaisten kommenteista ja siitä kilahduksestani tuossa taannoin ,joka meni jo yli toki.

[17:54:36] <@Guttersniper> Jesh. :) Sekka, tuli puhelu
[18:07:57] <@Guttersniper> Okei, taas tässä, sori tuosta.

[18:08:10] <+ArkkiK> juu ei mitään kato mie...
[18:08:20] <+ArkkiK> kävin lähikaupassa :D
[18:08:29] <+ArkkiK> tossa 300m päässä

[18:09:00] <@Guttersniper> mut niin, ei kai tässä oo tosiaan tältä hätää enempää keskusteltavaa ArkkiK . Kysyn tässä vielä että voiko tän keskustelun jakaa blogiin, niin saa sitten muutkin tyypit sitä keskustelua eikä vaan hiustenhalkomista gallupalueella? :)

[18:10:08] <+ArkkiK> NO mikäpä siinä, jos haluat niin, sen kun vaan :) saavatpahan sekä minusta että sinusta erilaisempaa, aidompaa kuvaa ja käsitystä. NO siis ja kyllä mulla sinusta käsitys valaistu huomattavasti, sori, että olin stereotyyppinen, eipähän sitä toista tutustumatta tunne. :D
[18:10:30] <+ArkkiK> pistin jo sinne blogiisi että me jo sovittiin kanssasi, un siellä pari juippia jotain kommasi

[18:11:20] <@Guttersniper> Juu, sori munkin puolesta vielä nimittelystä. Mä uskon dialogiin ja siihen että yhteistä maaperää saa löydettyä kun ei lähde niin rankasti liikenteeseen. :)
[18:11:35] <@Guttersniper> Mut kiitos tästä. Palaillaan jos on tarve. :D

[18:11:55] <+ArkkiK> JA tta ai niin!! Minä en ole kalju mies siksi, että' se kertoisi ideologista suuntausta, vaan kärsin miestyylisestä kaljuudesta, joten minun pitää valita 1. dr. phil 2. atik ismal -lookeista. Mieluummin Atik! : DD
[18:12:23] <+ArkkiK> Kiitos itelles juuh, ja palataanpa vain, jos jotain ilmenee ja asiaa tulee. :)

31 kommenttia   Torstai 23. toukokuuta 2019 18:20

Case Arkkikansleri

Kuvakkeen riveissä nouseva julkimo on Arkkikansleri-nimimerkkinen uniikki broflake, jolla menee selkeästi vähän liian kovaa blogien kirjoittelun ja gallupien parissa. Näistäkin blogimerkinnöistä suurin osa on copypastea hänen arvostamiltaan henkilöiltä, ja näitä merkintöjä tulee niin kovaan tahtiin että vastaaminen tuntuu täysin merkityksettömältä. Tiedä sitten, onko tyypin mielenterveys rakoilemassa, onko viinaa mennyt kurkusta alas vähän liian tiuhaan tahtiin, onko yksinäisyys ruvennut vaatimaan veroansa vai mikä homma, mutta syvään päätyyn on eittämättä menty.

Tyypin ignoreen pääsee hyvin nopeasti, jos uskaltaa sanoa mitään vähänkään poikkitelaista tälle sedälle takaisin. Hänen kunnioituksensa on helppo ansaita nyökyttelemällä Halla-Ahon ja Scriptan suuntaan ja rinkirunkkaamalla arvokonservatiivisia näkemyksiä länsimaisen yhteiskunnan rappiosta. Ja tämä rappio tietysti johtuu - kas kummaa - vihervasemmistosta, feminismistä, islamisaatiosta, ilmastohysteriasta ja kulttuurimarxismista, mitä vittua se sitten milloinkin tarkoittaakaan.

Sen sijaan Odinit, Pohjoismainen Vastarintaliike ja Perussuomalaiset ovat pelastamassa uppoavaa suomineitoa tästä lähes väistämättömästä tuhon suosta. Mitä pyyteettömiä sankareita he ovatkaan! Voi että, kuinka nämä oikeiston kenkiä nuolevat tyypit ovat lutuisia otuksia.

Mikäli yrität keskustella näistä asioista omalta puoleltasi, identifioidut hänen vihollisekseen, jonka kanssa hän ei neuvottele, sillä hän kaipaa lähinnä vain selkääntaputtelua jota Kuvakkeesta on eittämättä helppo löytää. Eri mieltä olevat hän määrittelee "suuriksi ideologisiksi vihollisikseen."

Tämä oli syy, minkä vuoksi minäkin tästä kirjoitan. Tämä reppana lisäsi nimimerkkini luetteloon "vihollisistaan" ja kun tulen häntä asiasta näpäyttämään valmiina keskusteluun, hän loukkaantuu, kieltäytyy keskustelusta ja laittaa ignoren laulamaan. Eikö näillä tyypeillä pitänyt olla rautainen itsetunto, jota ei voi murentaa? Siltä vaikuttaa.

Ai että mä kaipaan takaisin vuoden 2006 irc-gallerian meininkeihin. Siellä uusnatsit olivat rasistisia kusipäitä, mutta sentään valehtelematta myönsivät tämän asian suoraan. Nää nykyiset alt right -oikeistosymppaajat ovat liian nössöjä edes myöntääkseen olevansa rasisteja. He piiloutuvat Halla-Ahon, Jordan Petersonin, Stefan Molyneuxin ja muiden messiaidensa suojakilven taakse, mutta ovat täysin kykenemättömiä dialogiin, jos joku sitä pyytää.

Ja sitten vielä tiedoksi: Mun kanssa voi järkätä vaikkapa privakeskustelun ircissä, mikäli oikeasti kiinnostaa puhua Suomen oikeisto-vasemmistoakselista, poliittisesta nelikentästä ja retoriikasta, joka keskustelussa vallitsee. Meikällä on halua ihkaoikeaan ja hedelmälliseen dialogiin näistä aiheista.

25 kommenttia   Torstai 23. toukokuuta 2019 14:56

Uusi biisi netissä!

Dwaal-sivuprojektini toka biisi on valmis, kuuntele se tästä, mikäli kone- ja pelimusa iskee!

2 kommenttia   Perjantai 01. kesäkuuta 2018 16:23

Pihalla Ku Lumiukko

No NYT!

Suomen Latu on ulko- ja talviliikuntaan motivoiva ja rohkaiseva järjestö, joka täytti tänä vuonna 80 vuotta. Minut ja räppikollegani värvättiin tekemään biisi, jossa fiilistelisimme luonnon kauneutta, liikunnan palkitsevuutta ja sitä tosiasiaa, että ilmastomme on muuttumassa hälyttävää tahtia. Laakereilla ei ole levätty, sillä lopputuloksena syntyi tämä yli 15-minuuttinen teos, jonka nyt jaamme julkiseen kuunteluun!

Kuuntele biisi tästä!

Yhteistyökumppaneinamme toimi Suomen Latu, Ilmastokanava ja Pasidanssi, joiden kanssa teos yhteistuumin syntyi, ja tänään biisin pääsi kuulemaan ensimmäistä kertaa Espoon Oittaalla Pasidanssin järkkäämän tanssiperformanssin kera!

Luontoa ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä, joka pysyy staattisena sukupolvelta toiselle. Me ollaan historiallisessa taitekohdassa, jossa ei vielä ole myöhäistä kääntää paattia ympäri, jotta kaunis ja arvokas Suomen luonto voitaisiin passata ylpeydellä perinnöksi tuleville sukupolville. Hyvää sunnuntaita kaikille, muistakaa nauttia talvesta vaikka kesää olisikin ikävä! ^_^

Terveisin,
KVP & LokkiJay

Ps. Teosta saa halutessaan jakaa eteenpäin :)

Suomen Latu
Ilmastokanava
Pasidanssi
KVP
LokkiJay

12 kommenttia   Sunnuntai 28. tammikuuta 2018 16:01

Uusi albumi nyt kuunneltavissa Youtubesta!

Tuorein julkaisumme "One Night in Neo Härmälä" on nyt kuunneltavissa suoratoistolla Youtubesta, myöhemmin löytyy myös muista palveluista!

Tyylit vaihtelevat biitistä toiseen, eli jos kokeileva räppi iskee, niin otahan ihmeessä kuunteluun!

Linkki levyyn: https://youtu.be/qcq2HUFLb6U

2 kommenttia   Sunnuntai 05. marraskuuta 2017 12:27

Aloitin uuden musaprojektin, tsekatkaa!

https://www.youtube.com/watch?v=oTn16P8XMp4&feature=youtu.be

"Dwaal is a Finnish musical project that is a combination of psybient, trance, downtempo and electronic music in general. Influenced by artists such as Solar Fields and Carbon Based Lifeforms and Boards of Canada, the song is a journey in itself. A pair of quality headphones is recommended."

Kuunnelkaapa ja pistäkää hyvä kiertoon! :>

8 kommenttia   Sunnuntai 06. elokuuta 2017 20:53

Uutta maistiaista tulevasta matskusta!

https://www.instagram.com/p/BWQ-lP8BjAo/

Käykääpä kuuntelemassa! IG raiskaa äänenlaatua aika urakalla, mutta eiköhän meiningistä saa kiinni joka tapauksessa!

Kommentoi   Maanantai 10. heinäkuuta 2017 15:33

E-koodeista

Usein kuulee väitettävän, että E-koodit ovat kaiken pahan alku ja juuri, ja että kyseinen järjestelmä on kehitetty pimittämään epätietoiselta kuluttajalta luonnottomat myrkyt. Tällaista asennetta esiintyy eritoten hippiporukoissa, joissa itsekin pyörin.

Näin ei ole. Itse asiassa hyvin suuri osa E-koodeista on terveellisiä. Itsehän rakastan tuoreista raaka-aineista valmistettua, lähellä tuotettua luomuruokaa (kukapa ei?), joten tällainen väittämä E-koodien suhteen saattaa tulla puskista. Pysykää kuitenkin mukana, sillä esitän villin väittämän siitä, että osa E-koodeista on hyvästä, osa pahasta.

Mitä E-koodi sitten tarkoittaa? E on lyhenne Euroopasta, ja sen perässä oleva numerosarja taas viittaa EU-ruokasäännöstöön, jonka mukaan ruokien ainesisältöä luokitellaan, ja tehdään laskelmia siitä, kuinka paljon mitäkin olisi syytä nauttia (tai välttää nauttimasta) päivässä. Esimerkiksi E284 on boorihappo, jota saa ruoassa käyttää vain kaviaarissa. E252 on kaliumnitraatti (jota löytyy pekonista ja salamista) ja sen käyttöraja päivässä on 0-3,7% milligrammaa painokiloa kohden. Ja kuten aiemmin sanoin, hyvin suuri osa E-koodeista on hyödyllisiä, mitä tulee terveelliseen ja herkulliseen ravintoon ja elämään. Esimerkiksi E300 on askorbiinihappo, tarkemmin sanottuna C-vitamiini. E101 on B2-vitamiini, E948 on happi ja E160c on chilistä uutettu mauste. E160 voi olla myös porkkanasta löytyvää beetakaroteenia tai tomaatista löytyvää lykopeenia, jotka ovat kumpainenkin terveysvaikutteisia.

Nämä koodit kehitettiin säännöstelyn vuoksi, jotta esimerkiksi vaarallisen lyijyoksidin (eli mönjän) käytön voisi helposti kieltää makeisista. Tällainen totta kai tulee nykyään itsestäänselvyytenä, mutta ennen E-koodeja ruoan täyttyminen vaarallisista ainesosista (usein ihan tietämättömyydestä johtuen) oli pahimmillaan kuolemiin johtava ongelma, ja E-koodit kehittyivät auttamaan näiden ongelmatekijöiden luokittelussa.

Joten entäpä ne "pahat" E-koodit? Esimerkiksi natriumglutamaattina tunnettua aromivahvennetta E621 syytetään siitä, että se olisi hyvin monien oireiden alkusyy, mutta mikäli kuorruttaa pastansa parmesaanilla, niin ruoka-annoksessa on todennäköisesti enemmän glutamaattia kuin yhdessäkään glutamaattia sisältävässä valmisruoassa. On myös olemassa värjäysaineiden ryhmä, joka tunnetaan nimellä "Southampton Six", jolla on pieni mutta joka tapauksessa havaittu korrelaatio lasten ylivilkkauden aiheuttamisessa, joten se todennäköisesti on välttämisen arvoinen aineryhmä. Myös rikkidioksidin (E220) on todettu voivan pahentaa astmaa, mutta viini ilman rikkidioksidia useimmiten maistuu härskiintyneeltä, ja joka tapauksessa sitä on käytetty lähestulkoon jokaisessa viinipullossa aina antiikin Rooman ajoista alkaen.

Kaikesta huolimatta valtaosa kaikista allergioista ja intoleransseista on täysin luonnollisten ainesosien aikaansaannosta: Maito, kananmunat, pähkinät, kala, soija, selleri ja niin edelleen. Itse asiassa jokainen ruoka-aine tai neste planeetallamme (oli siinä E-koodeja tai ei) on jollain tasolla toksista - omenoissa on syanidia, jengiä on kuollut vesimyrkytykseen, keräkaalissa on pahimmillaan struumaa aiheuttavia ainesosia eli goitrogeenejä, perunoissa on myrkyllistä solaniinia ja parsakaalissa on karsinogeenisiä ainesosia. Mutta kuten E-koodeissa, näiden myrkyllisten ainesosien määrä on minimaalinen, ja näiden ruokien syömisestä saadut hyödyt voittavat potentiaaliset haitat helposti. E-koodien ero näihin ainesosiin on se, että niitä on laajalti testattu ja niille on annettu tietyt turvatasot ja nauttimisrajat.

Fakta on se, että kaikki ruoat ovat useiden kemikaalien (tuo paha sana!!!) yhdistelmiä, ja pelkkä luonnonmukaisuus ei tee asioista parempia nauttia. Isoimmat ravinto-ongelmat aiheutuvat aineista, jotka ovat täysin luonnollisia, eli suola, rasva ja sokeri (jotka ovat kukin E-koodittomia tuotteita, boom)

Loppukaneetti: E-koodit eivät ole mikään mystinen ihmisen hyvään ravintoon lisätty paha, vaan on kattokäsite monille ainesosille, joista suuri osa on hyödyllisiä ja luonnonmukaisia. Tietysti monet kamalat ja epäterveelliset ruoat sisältävät myös E-koodeja, mutta useimmiten E-koodit eivät ole se asia, joka tekee näistä ruoista epäterveellisiä, vaan liiallinen suola, surkea rasva-hiilariprofiili ja etenkin sokeri.

Uskon ettei meidän tulisi pelätä ruokaa, vaan yrittää ymmärtää sen koostumusta paremmin. Tiedän toki että tässä ongelmassa on monia tulokulmia. Monet esimerkiksi uskovat, että halpa ruoka on surkeaa itsessään. En olisi itse niin varma. Ihmiset, jotka käyttävät valtaosan tuloistaan ruokaan ovat yleisesti jo valmiiksi heikoilla jäillä ravitsemuksen suhteen. Nämä ihmiset ovat usein köyhiä, sairaita ja/tai vanhoja, joilta voi puuttua tietämys tai kyky kokata tuoretta ja ravitsevaa ruokaa. Nämä ovat ihmisiä jotka ovat kaikista riippuvaisimpia halvasta ruoasta, samalla kun keskiluokka nauttii E220:lla kyllästettyjä viinejä, E252:lla leissattuja kalliita pihvejä ja E284:llä höystettyä kaviaaria .

30 kommenttia   Sunnuntai 17. heinäkuuta 2016 15:39

Perseilyä gallupalueella

Päätän nyt pitkästä aikaa tehdä blogimerkinnän gallupalueen sisällä tapahtuvasta suoranaisesta perseilystä, jota etenkin Olaf on jo pidemmän aikaa harjoittanut. Kommentoin aihetta blogiini sen vuoksi, että gallupiin kommentoidessa tekstiä ei voi muotoilla yhtä tehokkaasti, ja vastaukset vanhoissa gallupeissa joutuvat uusien gallupeiden varjoon.

Kyse on siis tästä gallupista: http://kuvake.net/gallups/results.php?id=167877 ja jokainen voi huomata välittömästi gallupin neutraalin muotoilun, jonka herra yrittää itse kuitata vain "tapana avata keskustelu." On kovin ironista, että Olaf puhuu siitä kuinka media yrittää paisuttaa ongelmia, kun samanaikaisesti hän itse vähättelee asiaa ja tuo esille omaa suoranaista tietämättömyyttä huokuvaa näkemystään värittyneiden vastausvaihtoehtojen kautta. Kai tämänkin voi vain sivuuttaa sanomalla että "minähän en siis ole journalisti, joten minä voin muotoilla asiat miten haluan."

Mutta nyt kun gallup ja sen asettelu on tiedossa, niin mennäänpä asiaan.

"Sadat tuhannet valkoiset" voivat hyvinkin olla poliiseille raivoissaan jenkeissä, mutta virkavallan sorron alle joutuvia vähemmistöryhmien edustajia on kuitenkin suhteessa enemmän. Gallupissa kommentoineen Gatsbyn linkkaama tutkimus totesi, että vaikka ampuma-aseiden käyttöä virhavallan puolelta (eli kaikista äärimmäisintä voimankäyttöä) voikin kohdistua eri ihmisryhmiin suurin piirtein saman verran, niin mustat ja latinot joutuvat 50%:sti todennäköisemmin fyysiseen kanssakäymiseen poliisin kanssa, eli poliisit käyvät käsiksi kosketellen, tuuppien, lyöden rautoihin, tai sitten vetävät pampun, pippurisumutteen tai sen aseen esille. Faktaa, ei fiktiota. Tämä huomio jäi kuitenkin herralta (sekä myös Olafilta) kommentissaan mainitsematta, mistäköhän johtuu? Minäpä esitän villin väittämän: Se johtuu siitä, että Gatsby ja Olaf eivät kumpainenkaan vaivautuneet lukemaan edes tutkimussuunnitelmaa (joka valottaa ongelmaa), ja tuovat esille vain poliisin äärimmäisen voimankäytön, eli aseella ampumisen ihmistä kohti. Tämän lisäksi Gatsby puhuu siitä, että valkoisia kohti ammutaan keskimäärin enemmän kuin mustia, mutta unohtaa mainita, että jopa hänen omassa linkissään mainitaan, että valkoisten osuus populaatiosta (63%) on huomattavasti isompi kuin mustien osuus populaatiosta (12%), mikä selittää ilmiötä runsaissa määrin.

Toinen esimerkki: Mustat ja valkoiset käyttävät, diilaavat ja hallussapitävät noin saman verran huumausaineita prosentuaalisesti, mutta valtaosa vankiloiden huumausainerikoksista istuvista vangeista - oli kyseessä sitten käyttö, hallussapito tai välitys - on mustia (lähde: http://www.protectcivilrights.org/pdf/reports/justice.pdf ) Eli etnistä profilointia jenkkien oikeusjärjestelmästä sekä virkavallasta löytyy. Jälleen kerran faktaa, ei fiktiota.

On irrelevanttia tuoda tällaisessa kontekstissa esille että valkoisiakin sorretaan, sillä kukaan ei ole siitä eri mieltä tahi asiaa kieltänyt. Sen esilletuominen kuitenkin kuulostaa aktiivisesti harjoitetun vähemmistöprofiloinnin vähättelyltä. Tai sitten hra Olaf ei jälleen kerran ole tehnyt läksyjään ja huutelee tietämättömänä provojaan paskasti puetussa gallupissaan.

Olafin gallupit käyvät päivä päivältä surkeammaksi näytelmäksi, mitä tulee muotoiluun. Pidän herran toimintaa itsessään vastuuttomana ja sen takia huvittaa, kuinka hän edes kehtaa öyhöttää siitä, kuinka media nyt vääristelee asioita, kun hän tekee itse tismalleen samaa jättämällä kertomatta ongelmaa koskevia avaintekijöitä. Sen provon ja keskustelun herättelyn taakse on niin helppo piiloutua gallupalueella.

46 kommenttia   Keskiviikko 13. heinäkuuta 2016 13:31

Basson Nosteessa!

Hei, olemme KVP:n kanssa mukana Basson Nosteessa! Käykää nakkaamassa meille ääntänne, mikäli haluatte kuulla kokeellista räbätiräbää entistäkin paremmin tuotettuna! http://www.basso.fi/noste/kvp-lokkijay/

Kommentoi   Torstai 23. kesäkuuta 2016 13:34

« Edellinen sivu | Seuraava sivu »
Marialta saat nyt 600 ilmaiskierrosta. Pelaa bingoa, lottoa ja muita suosikkipelejä.x