Onysablet

Lovestoryt

lauantai 29. heinäkuuta 2017 00:13

Romanttisissa romaaneissa kuten edesmenneen dame Barbara Cartlandin (prinsessa Dianan mummopuolen) aikuisten saduissa prinsessa on keijukaismainen sydänkasvoinen neitsykäinen, joka on sen ajan naisenaluksi huomattavan kirjaviisas. Huomaamattaan neitsyemme rakastuu elostelevaan aatelismieheen. Maailmannaiset ovat pudonneet tumman aateliskomistuksen syliin kuin ylikypsät persikat, mutta jotain on puuttunut. Puuttunut kunnes aatelisherra huomaa keijukaisneidon olevan se oikea. Sitten sännätään vihille, sillä keijukaisneitonen on siniverinen tai ainakin porvarillista syntyperää. Kirjan kymmenen viimeistä sivua käydään tönkköä dialogia. Aviollisista oikeuksistaan täpinöissään oleva ukkomies takaa opettavansa pikkuvaimolleen kaiken aviollisesta intiimiydestä ja vaimoke huokailee soperrellen ”oi oi opeta… minua.” Ooh keijukaisvaimo ja Markiisi Miehekäs Komistus on tarkoitettu toisilleen aikojen alusta. Kirjan lopussa singotaan taivaisiin taivaisiin sydämet auringon valoa heijastavina tai jotain yhtä romanttista.

Suomalaisella fan fiction -sivustolla Finfanfunissa julkaistavasta Tsh-fanifiktiosta suurin osa on slashia (gay-parituksia), vaikka herra Tolkien oli uskovainen setä, katolilainen. Sedän haltioiden kuvataan olevan vähän kuin ihmiset ennen syntiinlankeemusta. Tolkienin haltiat ovat eteerisiä, liki kuolemattomia (11 000-vuotias Cirdan), kauniita, mahtavia, viisaita ja suurimmassa määrin hyviksiä. He ovat koskemattomia mennessään naimisiin – siis mieskin. Englanninkielisessä Tsh-fanifiktiossa on tullut vastaan vähemmän slashia, enkä ole siitä pettynyt. Rakkaustarinat ovat kuitenkin olleet liian täynnä Tolkienin seksimoraalia lisänä avio-onnen täydentävä raskaus. Ihan kuin sydän sulaisi lukiessa tuollaista. <3 Kyllästyin nopeasti Tsh-romanceen, koska fandomin raapustelijat eivät ymmärrä kirjoittaa rakastajista ja rakastajattarista.

Läntätään tähän väliin tosielämän lovestory. Eloveenamainen Pauliina on kihloissa oikean unelmavävyn kanssa. Mies on edustavan näköinen, kiltti ja lempeä. Kihlattu ei halunnut Pauliinasta vain nopeaa halujen tyydytystä, vaan vakavan suhteen. Sitten Pauliina kohtasi ns. pahan pojan Ranen. Don Juanin mieleen tuovan uroksen joka sattuu olemaan gangsteri. Ei alkuunkaan mitään unelmavävymateriaalia. Luultavasti Rane vain naisi ahneesti eloveenaa, kunnes kyllästyisi. Tai hänestä voisi saada aviomiehen, joskin muija olisi kokonaan nyrkin ja hellan välissä. Pauliina uskoi vakaasti rakkauden voittavan ja vaihtoi herra Unelmavävyn gansterinamuun. Viimeistään silloin kuin nainen huomasi olevansa paksuna nykyiselleen Rane muuttui turvalliseksi ja kunnolliseksi elämänkumppaniksi. Nyt Pauliinalla ja Ranella on vaippa- ja pottaikäiset lapsoset Veeti Uolevi Iisakki ja Juulia Rauha Tellervo. Rane opiskelee lähihoitajaksi ja on tällä hetkellä työssä oppimassa vanhainkodilla.

Kerrottakoon vielä yksi rakkaustarina. Nainen ei ole kaunotar, mutta hänen seurassaan unohtaa sen. Hän on kissamainen, karismaattinen ja viettelevä, lyö kauniimmat naisihmiset laudalta näiden suureksi harmiksi. Hänen rakastajansa on komea ja miehekäs, hänkin hyvin viettelevä. Kukaan nainen ei voi vastustaa häntä, vaan naisten hartain toive on olla tavalla tai toisella mieliksi tuolle hurmurille, vaikka he tietävät olevansa hänelle pelkkiä leluja, joiden kanssa hän saa huvitella rakastajattarensa siunauksella.

Niin hyvältä kuin kissamainen nainen ja hurmuri näyttävätkin yksinään, he ovat yhdessä vielä komeampaa katseltavaa. Naisen vaatetus on aina kuin femme fatalen vaatekaapista ja mies pukeutuu kuin 50-luvun keikarigangsteri. Heidän välillään roihuava intohimo on kaikkien aistittavissa. Heidän katseensa lukkiutuvat toisiinsa kuin he näkisivät aarteen. Heidän elämänsä muuttui ruusuilla tanssimiseksi heidän tavattuaan toisensa, joskaan ei tietenkään yhdessä yössä. Naisen luonteen huonot piirteet karisivat, ainakin loivenivat. Täysin retuperällä ollut mies ei enää ajelehdi elämäänsä hukkaamassa, vaan menestyy – ei tietenkään lampaana oravan pyörässä. He eivät asu yhdessä eivätkä tule ikinä asumaankaan. Lapsia ei ole eikä tule. Heillä on omat kaverinsa, erillisiä sekä yhteisiä harrastuksia ja mielenkiinnonkohteita. He ymmärtävät toisiaan lähes sanatta, he tietävät mikä kohentaa tunnelmaa, kun toisella on huono päivä. Älkäämme unohtako, miten nautinnollista heidän seksielämänsä on intohimolle sopivissa puitteissa.

Rakkaus ei olekaan jonninjoutavaa, jos olisi sellainen suhde kuin noilla kahdella.

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »