shady_vampire

Unesta

torstai 14. helmikuuta 2019 13:15

Miettiikö monikin uniaan aamulla. Toisinaan unet ovat ihan päättömiä ja toisinaan niitä ei ehkä edes muista enää herättyään. Ja toiset eivät ehkä edes näe sen kummemmin unia.
Itse näen unia paljon, hyvin yksityiskohtaisia ja todellisen tuntuisia. Joskus olen joutunut miettimään myöhemin onko jokin tapahtunut oikeasti vai oliko se vain unta.

Unet, mitkä herättävät suuria tunteita jäävät parhaiten mieleen. Muistan nähneeni unta joskus, joka tuntui siltä kuin olisin ollut taivaassa. En ole koskaan ollut hereillä niin onnellinen kuin silloin. Ja siitä unesta oli kauheaa herätä todellisuuteen. Enkä siihen samaan tilaan ole enää uudestaan päässyt.

Viime yönä näin hyvin ahdistavaa unta, joka jäi vaivaamaan.

Olin mennyt naimisiin. En nähnyt unessa puolisoani, mutta tiesin että olen naimisissa. Olin naimisissa jonkun eri uskontokuntaa olevan ihmisen kanssa. En oikein edes tiedä mitä uskontoa hän mahtoi edustaa, kun säännöt olivat niin ihmeelliset. En saanut nukkua puolisoni vieressä, vaan omassa huoneessa likaisella patjalla lattialla. Hiukseni olivat takussa ja päälläni olu perunasäkkiä muistuttavat vaatteet. Se liittyi jotenkin siihen uskontoon, ettei saanut pukeutua kuin pellavaan ja kaikki turhamaisuuteen liittyvä oli kielletty. Kuten hiusten harjaaminen ja kynsien kasvattaminen.
Ja se tunne kuinka surullinen olin kun katselin lyhyeksi leikattuja kynsiäni istuessa siinä patjalla yksin ja koitin hyväksyä sitä tosiasiaa etten enää saa kasvattaa kynsiäni. Enkä saa pukeutua kivoihin vaatteisiin. Enkä voi edes poistaa yksinäisyyttäni olemalla toisen vieressä. Kuulin oven takaa puhetta ja mietin että saanko nyt läheisyyttä, se korvaisi kyllä kaiken sen kärsimyksen kun saisi edes hetken olla lähellä....
ja sitten heräsinkin hyvää ystävänpäivää viestiin.

Jäi vaivaamaan, kun en nyt tiedä miten siinä unessa olisi käynyt. Olisiko se muuttunut paremmaksi vai olisinko vain ollut murheellinen lopun elämää.

Ei se parisuhde aina poista yksinäisyyttä, jos siinä on kuitenkin aina yksin.

Jos olet nähny myös outoa, ihmeellistä tai muuten kertomisen arvoista unta lähiaikoina niin kerro se ihmeessä.
Ja jos olet unitutkija ja tiedät mitä tämä uni tarkoittaa niin mielellään kuulisin sen..

Hyvää ystävänpäivää. <3

Mieliala: Huolissaan

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »