Sannaski

Lahjoja, lahjoja, lahjoja

tiistai 26. helmikuuta 2019 18:19

Oletko koskaan antanut lahjan ihmiselle ja et ole saanut sitä reaktio mitä toivoit siltä ihmiseltä? Vaikka lahja on hyvä ja kalliskin nii se ei välttämättä ole tälle henkilölle oikeanlainen.
Luin pari päivää sitten artikelin aivokemiasta ja hormoneista (
https://www.menaiset.fi/artikkeli/hyva-olo/mieli/jos-et-tajua-kumppaniasi-syy-voi-olla-aivokemiassa-tunnista-oma?fbclid=IwAR3LDcizhPVVzDf92Plk2-_C_eErJH5Da9i821pb-ZFU4Eukn4-ZL3kz0pE )
ja tänään töissä kun analysoin työkavereitani että mikäköhän hormoni on heidän se'' hallitseva'' sen perusteella miten elävät ja käyttäytyvät.
Ajatust keskeytys tuli kun fb:ltä ilmoitus että ystävälläni on syntymäpäivä . En niinkään kiinnittänyt huomiota siihen ja jatkoin miettimistä ja analysointia. Aloin miettimään ystävien käyttäymistä sekä elämäntapoja ja huomasin myös ystävistäni että heilläkin oli aika selvät hallitsevat hormonit elämässä. Mietin myös että mikä tämän määrittelee ja onko kasvatuksella siihen osaa koska kun esim. minulla ja siskollani on hyvin erillaiset elämäntavat ja käyttäytymismallit. Huomasin myös että minulla ja äidilläni on hyvin samankaltaiset mieltymykset elikkäs varmaankin samat hallitsevat hormonit. Huomasin myös että siskolla ja iskällä voi olla samat. Sitä pitää vielä vähän seurata ja miettiä.
Äidillä on kohta syntymäpäivät ja ensivuonna pyöreät nii pitäis täydellinen lahja hänelle saada hommattua. Olin miettinyt elämysmatkaa mutta se ei vältämättä hyvä idea jos hän arvostaa samoja juttuja kuin minä.
Kun mailalla päähän iskettynä tajusin myös kuinka paljon ''vääränlaisia'' lahjoja olen ihmisille hankinnut heidän ihmistyyppiänsä katsoen. Onhan ajatus tärkein mutta jos haluaa saada toiselle semmosen täydellisen lahjan hankittua niin olisi hyvä tietää että minkälaisista asioista toinen tykkää ja nauttii. Että semmoiselle joka tykkää olla kotona nii varmaankin joku kotiin liittyvä lahja olisi passelli. Tai vaikkapa seikkailialle voisi olla keikkaliput tai jonkinlainen reissu.
Sainpa ainakin suuntaa antavaa lahjaideaa mutsin synttäreitä varten. Onneksi on vielä aikaa suunnitella yksityiskohtia. (:
Tämä on hyvin tiivistetty malli siitä miten ylianalysoinilla pääsen tuloksiin mihin pääsen.
Opin myös paljon itsestäni kokoajan ja ympärillä olevista henkilöistä, joka taas saa minut saavuttamaan tavottettani ymmärtää ihmisiä ja heidän motiivejaan.

Mieliala: Iloinen
Taustalla soi: reino nordin - Kato Mua Silmiin

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »