Gaggavarbu

perjantai 17. syyskuuta 2021 21:03

Vuonna 2019 selvitetyissä rikoksissa:

väkivaltarikoksiin syyllisiksi epäillyistä tekijöistä miehiä oli 81 %

seksuaalirikoksiin syyllisiksi epäillyistä tekijöistä miehiä oli 95 %.

Turvakotien aikuisasiakkaista naisia oli 91 % vuonna 2019.

Kaikista Nollalinjalle soitetuista puheluista 83 %:ssa väkivallan uhri oli nainen vuosina 2017-2019.

Aikuisista lähisuhdeväkivallan uhreista 75 prosenttia oli naisia.
Kaikista epäillyistä tekijöistä 78 prosenttia oli miehiä.

Vuoden 2019 Kouluterveyskyselyn mukaan 8. ja 9. -luokkalaisista tytöistä kolmannes ja pojista lähes joka kymmenes oli kokenut seksuaalista häirintää viimeisen vuoden aikana.

Se miksi feminismiä tarvitaan yhä suomessa, minusta se tulee näissäkin tuloksissa hyvin esille. Minun mielestäni KENENKÄÄN ei tule joutua syrjityksi, kiusatuksi, ahdistelluksi, hyväksikäytetyksi jne esimerkiksi sukupuolensa takia. Ei kenenkään tarvitsisi pelätä muita ihmisiä kun kulkee ulkona, tai on kotona tai kylässä. Kenenkään ei tulis miettiä uskaltaako juomaa juoda, jos ei ole sitä kaiken aikaa vahtinut. Tai uskaltaako käydä vessassa pubissa ilman kaveria.
Se on ihan sama miten pukeudut, katsotko silmiin, lainaatko rahaa, puhutko härskejä, oletko humalassa, käytätkö huumeita, oletko pyörätuolissa tai heikompi etc. Kenelläkään ei ole lupa koskea, huudella, kiusata fyysisesti tai henkisesti. Sekin jos aluksi sanot että voidaan mennä vähän öhömhöm ja päätätkin ettet halua. Sekin on täysin oikein eikä millään tavalla velvoita seksiin. Parisuhteessa ei tarvitse tuntea velvoitetta tyydyttää kumppania vain sen takia että kumppani haluaa. Miks näin selvistä asioista pitää edelleen puhua?
Tilastojen ja uutisten, puheiden ja kirjoitusten mukaan ilmeisesti pitää ja ihan vitun paljon.

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »