MT1

Kone hajosi töissä

lauantai 01. lokakuuta 2022 14:54

Olen töissä tuotanto yrityksessä ja minulla on käytössä eräs kone joka on firman kulmakivi joka tekee suurin osa firman tuotteiden osia. Elokuun alussa kesäloman jälkeen kone toimi normaalisti mutta sitten siitä hajosi eräs osa taisi olla laakeri. Koneen asentajilta ja insinööriltä meni ainakin viikko selvittää mitä siitä hajosi, kutsuttiin sähköasentaja katsomaan sitä ja epäilemättä koneesta saattoi hajota myös sähkömoottori. Siitä on ennenkin hajonnut s-moottori ja sitä on jouduttu tilaamaan Saksasta koska kone on saksalainen. Siinä meni pari viikkoa kun s-moottori on tullut ja on maksamaan jopa 3000€.

Nyt hajosi laakeri joka ei ole koskaan vaihdettu vaikka kone on 20 vuotta vanha.
Nyt on mennyt lähes kaksi kuukautta koska Saksasta on jouduttu tekemään laakeri osa kokonaan. Ensimmäinen laakeri osa ei ollut hyvä että ne joutui tekemään toisen laakerin.
Sekä laakeri että sähkömoottori piti tulla koneen asentajan kanssa sieltä tällä viikolla mutta sitten asentaja sairastui kotonaan että menee taas aikaa. Paska mäihä:(

Eräitä koneen osia on jouduttu tekemään toisilla koneilla mutta meni enemmän aikaa niissä mutta kaikkia osia ei kyllä pysty tekemään ilman tätä konetta.

Uusin kone maksaa jopa puoli miljoonaa€ koska siinä on tietokone-ohjelmia sekä robotti joka ottaa osat ja siirtää ne.

Alkaa kohta 2 kuukauden työt painaa päälle kerralla eli sitten kun kone tulee kuntoon niin joutuu tekemään töitä useita päiviä putkeen.

Kuten tiedetään että koneet eivät ole ikiliikkuja että jossain vaiheessa kone hajoaa lopullisesti ja myös firman johto tietää siitä myös mutta eivät tietenkään halua maksaa ylimääräisiä. Rahalla on maallinen valta ja se pysyy aina!

Mieliala: Turhautunut

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »