bellanen

Vonkaus viestit - miten reagoit?

torstai 21. maaliskuuta 2024 09:01

Olen elämäni aikana huomannut, että vonkausviestit voidaan lokeroida muutamaan kategoriaan. Kaikki riippuu siitä miten innokas tai omistautunut henkilö on saavuttamaan tavoitteensa.

Tyyppi yksi ei aikaile. Hänelle (onko se sitten nainen tai mies) määrä korvaa laatua. Viesti voi olla lyhyt ja täynnä hymyjä. Usein kysellään muita yhteystietoja ennen kuin toinen on vastannut viestiin edes. Ehkä spammaillaan, koska luullaan että toinen tuntee itsensä tärkeäksi kun viestejä on noin paljon? Joillekin tämä voi olla söpöä, ja vastaavat siihen. Se voi riippua ihan siitä, onko viestittelijä "söpö" sun mielestä vai ei. Tähän minäkin nuorempana vastasin yleensä kiitos, mutta ei kiitos ainakin. Joskus, jos oli sillä tuulella, saatoin jopa vaihtaa silloiset nimettömät yhteystiedot toiselle. Oliko se sitten Skype tai joku muu. Usein se ensimmäinen vaisto, ettei tästä kuitenkaan tule mitään, oli oikea. Joskus saatoimme kuitenkin jutella muutakin kuin rinnoista ja seksistä x)

Tyyppi numero kaksi on samankaltainen kuten tyyppi yksi mutta viestin laatu on heikko. Sieltä ei tule sellaista söpöyttä esille, vaan mennään suoraan siihen että "sinähän haluat minut joten tässä on puhelinnumeroni" tyylillä eteenpäin. Tätä luultavasti tehdään monelle kerralla myös, ja usein kun vierailee toisen profiilissa niin näkee niitä vastauksia muilta. Useimmat ehkä töykeästi vastaavat takaisin ei, toiset asiallisesti. Ehkä tämäkin toimii tietyille, mutta en ole koskaan kuvitellut että tämä taktiikka otetaan vakavasti edes viestittelijän puolelta. Ehkä haaste? Ihmiskoe?

Tyyppi kolme on suora, asiallinen eikä aikaile myöskään. Hän kirjoittaa suoraan mitä haluaa ja ei halua, joillekin tämä tapa voi olla epäviehättävä koska se on liian kylmä. Naiset varsinkin haluavat tuntea, että juuri heitä halutaan. Tämä taktiikka saattaa sen takia olla joillekin epäviehättävä, sieltä puuttuu jonkinlainen mystisyys ehkä jopa. Itse pohdin usein, että mikä on tämän kaiken taustalla? Joskus henkilö haluaa hellyyttä ilman isompaa keskustelua, ja miksi ei vain mainita sitä suoraan. Todelliset mulkut (tai ämmät) ovat ghostaajat mun mielestä. Joo se sattuu kun toinen sanoo, ettei halua mitään vakavampaa mutta ärsyttävämpää on kun toinen ei vastaa enää.

Tyyppi neljä on vaarallisin. Viittasin tähän edellisessä lauseessakin jo. Hän osaa sanoa kaikki oikeat asiat, ei välttämättä yritä kovin kauan jos et lämpene, mutta leikkii yleensä kiinnostunut sinusta ja kaikista sun harrastuksista ja perheestä. Kehuu sinua mutta ei mitenkään imelästi, ja salakavalasti siirtää keskustelua fyysisiin attribuutteihin. Tämä henkilö on hyvä puhumaan, ja olen nuorempana varsinkin pari kertaa törmännyt tällaisiin. Näiden muutamien jälkeen tiedän miten he toimivat ja osasin varoa heitä paremmin, mutta aina joku yrittää luikerrella sun lähellä silti. Nämä harvemmin jäävät pitkäksi aikaa, jotkut saattavat olla seuranasi kyllä enemmän kuin kerran mutta ghostaus tapahtuu usein sen jälkeen että saavat mitä halusivat tai päättävät lopettaa vonkausta.

Tämä on mun kokemus vonkauksista, toki jotkut näistä voi yhdistyä myös. Jos vastaat asiallisesti ei kiitos, toinen voi mennä siihen haukkumislinjalle.

Ja tämähän on nyt mun subjektiivinen näkemys, eli mikä on sun? Miehet: toimivatko naiset näin? Onko siellä vielä lisää tyyppejä?

Mieliala: Rento
Taustalla soi: Kevin Lyttle - Turn me on

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »