Salminen

Kuvat IRCiin!

sunnuntai 05. helmikuuta 2006 17:22

IRC-gallerian sekoittaminen IRCiin on asia, joka tuntuu häiritsevän irkkaajia suunnattomasti. Ymmärrän toki, miksi kyseinen toiminta heitä pännii, mutta ymmärtävätkö he, mistä sekaannus johtuu?

IRCiä tuntemattomalle IRC-gallerian nimessä esiintyvä kirjainyhdistelmä "IRC" ei tarkoita mitään. "Galleria" sen sijaan on varsin yksiselitteinen. Koska sana "galleria" saattaa tarkoittaa muitakin gallerioita kuin IRC-galleriaa, yhdistyy "IRC" heidän mielessään IRC-gallerian brandinimeksi.

Tässä ei ole mitään omituista, eikä sekaannuksen syntyminen johdu edes ymmärryksen puutteesta. Kuvitellaanpa, että olisi IRC-gallerian tyylinen palvelu nimeltä SAP-galleria. Eikö olisi yksinkertaisempaa kysyä, onko henkilöllä kuvia Sapissa kuin SAP-galleriassa? Ja eivätkö SAP-liiketoimintaohjelmiston käyttäjät närkästyisi siitä, että heidän kallisarvoinen, lukemattomia kurssitunteja vaatinut työkalunsa rinnastetaan teini-ikäisten suosimaan kuvagalleriaan?

IRC ei tietenkään ole SAP, mutta molempien käyttäjiä yhdistää (useimmiten) niiden käyttäjien intohimoinen suhtautuminen käyttämäänsä ohjelmistoon. IRChän on tosimiesten/naisten reaaliaikainen keskustelusovellus eikä mikään äm-irkki tai varsinkaan galleria, hittovie! Pitäisihän sen tietää niidenkin, jotka eivät ole koko järjestelmästä ikinä kuulleetkaan, eikös vain?

Asiaan liittyen: minulla on suunnitelma.

Teen Eggdrop-botin, joka osaa vastaanottaa DCC:llä lähetettyjä kuvatiedostoja sekä lähettää niitä pyydettäessä. Laitan kuvani hakemistoon, josta Eggdrop pääsee niihin käsiksi. Lähetettäessä tietty viesti botille, lähettää se paluupostissa DCC:llä pyydetyn kuvan. Lopputulos: voin rehellisesti sanoa minulla olevan kuvia IRCissä!

Tai sitten voisin vain hankkia elämän.

Salminen

Mieliala: Kipeä
Taustalla soi: Waltari - Jänkhä

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi nyt - ja luo oma profiilisivu »