Filosofia

Nimi:
Filosofia
Kuvaus
Pidätkö filosofian opiskelusta tai kiinnostaako olemassaolon, hyvän ja pahan, tiedon rajojen tai estetiikan pohdinta muuten? Saa liittyä.
Kategoria:
Elämänkatsomus
Perustettu:
13.10.2006
Jäseniä:
37

Filosofia -

Miksi filosofia?

Lisää kirjanmerkki » Keskustelut » Filosofista keskustelua » Miksi filosofia?

Kirjoittaja

Miksi filosofia?

Guttersniper
16.09.2007 15:34

Guttersniper


Miksi koetaan turhaksi? Koska filosofian tärkeimpiä kysymyksiä ei pystytä nykytiedon valossa todistamaan tai pohtimaan suuntaan tai toiseen. Voimme vain tehdä oman mielemme rajoittuneita johtopäätöksiä, jotka ovat mitä todennäköisemmin väärässä. :)

Toki filosofiaan pitää panostaa. Ensinnäkin juuri siksi, että ihmisten kriittisyys mediaa kohtaan sekä kiinnostus maapallon tapahtumista saadaan nousuun. Se ei kuitenkaan muuta sitä, että luonnontieteet (fysiikka, kemia) ja formaalit tieteet (matematiikka) pystyvät selittämään fysikaalista todellisuutta paljon, paljon paremmin kuin filosofinen mitäjossittelu.

Meidän pitää tyytyä siihen, mitä voimme selvittää. Mikä tahansa teoria on käytännössä hyödytön, jos se vastaa kysymyksiin vain olkapäiden kohauttamisella.

PlanetDead
06.07.2009 19:46

PlanetDead


Filosofia on myös hyvä työkalu ja osa muita tieteitä esimerkiksi erilaisten luonnonlakien määrittämiseen.

Tämän lisäksi filosofia auttaa kriittisen ajattelun kehittämistä joka on korkeakouluopintojen kannalta tärkeää.

PlanetDead
13.10.2009 17:19

PlanetDead


Sanotaan vielä että filosofian approbaturin suorituksen jälkeen olen saanut uusia näkökulmia erilaisiin asioihin ja löydän helpommin erilaisia elämänalueita joita on hyvä pohtia. Vanhimpana tähän astisista on ollut Jumalan kaikkivoipaisuus, ihmisen vapaa tahto ja Jumala-Ihminen suhde. Tämän aiheen keskustelut joskus tahtovat päätyä silmukkaan tietynlaisten ihmisten kanssa. Myös ihmissuhteiden tietyt mekanismit ovat herättäneet kiinnostusta.

Suosittelen hyvin lämpimästi yliopistotason filosofian approbaturia :) Tämä kattaa perustavimmat filosofian alueet muttei mene erityisen pitkälle kummassakaan; Johdatus filosofiaan, filosofisen ajattelun historia, etiikka, yhteiskuntateoriat, klassisen teoksen tulkintaa, ja logiikkaa.